content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Oca

Tam Bir Acizlik Tablosu…

?İnanılmaz; akıllara, vicdanlara sığmaz, günler yaşıyoruz. Ülkemiz, tam bir kaos içinde. Büyük bir bölümü, teröre teslim edilmiş durumda. İktidar aciz. İmralı’dan himmet bekliyor. Oranın talimatları ile icraatlar yapıyor. Polisi ve askeri pasifize ediyor. Teröre karşı mücadele vermiş kişi ve kurumları (İdris Naim Şahin'i, dershaneleri, medyayı, polisleri, bürokratları vb.) eziyor. Her gün, yeni yeni haksızlıklar, hukuksuzluklar, zulümler, iftiralar, suçlamalar sergiliyor.

Kurtarılmış bölgeler, kazılan hendekler, cinayetler, yol kesmeler, yakma-yıkma ve yağmalamalar, adam kaçırmalar, haraç, vergi toplamalar, örgütçe tayin edilen vali ve kaymakamlar, askere alma birimlerinin, mahkemelerin, tapu dairelerinin, evlendirme birimlerinin kurulması, hatta para basılması, can ve mal emniyetinin yok olması, ekonomi çöküntü, her gün, terör mihraklarının tekrarlanan, şantajlar, tehditler, hakaretler, talepler, teröre açık açık aktarılan kamu kaynakları, dağıtılan on binlerce kalaşnikoflar, elektrik hırsızlıkları, İstiklal Marşımız dahil, her türlü milli değere karşı yapılan hakaretler, mevcudu 20 bini aşan kır ve şehir gerilla teşkilatlarının kurulması vb. gerçekler umursanmıyor. Yeter ki, iktidarları devam etsin. 2015 seçimlerine kadar, oy kaybı doğurabilecek olaylar yaşanmasın. Tek adam yönetimi sürsün.

Terörle ve terörizmle mücadele yok. Tam bir teslimiyet var. Terör meşrulaştırıldı. Törenle diploma verir hale geldi. Ülke fiilen bölündü. Hukuki yapı çalışmaları başladı. PKK amacına, bu iktidar sayesinde ulaştı. Kanunlar uygulanmıyor, suçlar ve suçlular görmezden geliniyor.

İktidar, bir paralel yalanına, bir de çözüm safsatasına yapışmış; sürüklenip, gidiyor. Ülkeyi de uçuruma sürüklüyor.

Fikir, ifade, inanç, teşebbüs hürriyetleri kalmadı. Can ve mal güvenliği kayboldu. Demokrasi ve hukuk düzeni, tam anlamı ile yok edildi.

Ülkesini seven; demokrasiye, hukuk düzenine, milli birlik ve beraberliğe sahip çıkan; rüşvete, yolsuzluklara, israfa, torpile, haksızlıklara, ahlaksızlıklara, karşı çıkan herkes; hain, ajan, paralelci, ilan ediliyor. Her türlü haksızlığa zulme, kıyıma, hakarete maruz bırakılıyor.

*Kaçakçılık, uyuşturucu, kumar, fuhuş, hırsızlık, gasp, terör, rüşvet, yolsuzluk, israf, elektrik hırsızlığı, kayıt dışı ekonomi, torpil, kayırma, başını almış gidiyor;

*İşsizlik, enflasyon, ödemeler açığı, iş kazaları, zirve yapmış;

*Büyükşehirleri, mafya Texas’a çevirmiş;

*Türkiye; küresel kölelikte, bebek ölümlerinde, yolsuzlukta BİRİNCİ hale gelmiş; eğitimde nal topluyormuş; bütün kamu kurumları iktidarın çiftliği ve arpalığı haline düşürülmüş; yargı, eğitim, maliye başta olmak üzere, tüm bürokrasi yangın yerine çevrilmiş; kayıt dışı istihdam yüzde yüzde 60’ı geçmiş; uyuşturucu 3 yılda 17 katı artmış ve sadece bu yıl 648 kişi ölmüş; sigorta şirketleri, 10 ilde sigorta yapmaz hale düşmüş;

Kimin umurunda? Nasıl olsa, medyanın büyük bölümü, yandaş hale getirilmiş. Her gün övgüler düzüyor. Biat etmeyenlere de iftiraları sıralıyor.

Halk; üzgün, bezgin, suskun. Zaten, sesini çıkaran olunca da, hemen hedef haline getiriliyor. Haysiyeti ve emeği ile oynanıyor. Fişleniyor. Tehdit ediliyor. Herkesin dalkavukluk yapması isteniyor.

Bu arada, başarı ile suni gündemler icat ediliyor. Neymiş? “Osmanlıca Eğitimi” önemliymiş. (Sanki karşı çıkan var. Eğitim sistemini, yaz-boz tahtasına çevirdiniz. Kim engel olabildi?)

Neymiş? “Cumhurbaşkanı, Bakanlar kuruluna başkanlık edecekmiş”. Sanki; Başbakan ve bakanlar, tam bir teslimiyet içinde değiller. Tüm talimatları, Cumhurbaşkanından almıyorlar. Cumhurbaşkanı, Genel Başkan, Başbakan, yetkililer tek kişinin eline toplanmış değil. Sanki Türkiye’de, “demokrasi ve kuvvetler ayrılığı” kalmış.

En önemlisi de; ahlaki dejenerasyon. Cenab-ı Hakk’tan korkma; halktan utanma duygusunun kalkması. Sergilenen pervasızlıklar. (Paraları polis koydu diyenler, faizi ile geri alanlara, bir şey demiyor. Yüzleri kızarmıyor. Hala laf üretimine devam ediyorlar.)

Rabbim, Ülkemizi korusun. Halkımıza; feraset, cesaret, basiret versin.

Terör; Ülkeyi işgal etmiş, esir almış. Başbakan, hala “paralel” masalı anlatıyor. Abartılmadan söz edebiliyor. Pes doğrusu…

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank