content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 Oca

Akgün ve Ekibinin Gazeteciler Günü Israrı Neden?

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin tarihinde ilk defa yeni bir şey yapmak istedik.   Bizden sonra da, yaptığımız işin devam edebilmesi için bir ilki başlatalım istedik.
10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle ilgili bugüne kadar, bölgemizde belediye başkanları birgün öncesi yada sonrasında yemekler verdiler.
İyi de yaptılar...
Ancak sözde iki tane yerel gazeteciler derneği olmasına rağmen, biri ortaya çıkıp da, "bugün gazetecilerin günü, neden belediye başkanları yemek veriyor, bunu meslek örgütü yapmalı" demedi.
Bunun nedenleri üzerine çok konuşulur...
Doğru olan bir meslek örgütünün, İstanbul'da görev yapan tüm yerel gazeteci arkadaşlarımızı biraraya getirebilecek bir etkinlik düzenlemesiydi.
****
Bunun iki anlamı vardı.
Bir, İstanbul'un tamamında örgütlü bir dernek algısını oluşturmak.
İki, günü belediye başkanlarının tekelinden kurtarmak. Yok şu belediye başkanını yemeğine şu kadar gazeteci katıldı, yok bu kadar gazeteci katıldı tartışmalarından da uzak durmaktı.
****
Sonuç olarak, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği bu yıl gazeteciler gününü kendi olanaklarıyla kutlamak istedi.
Ve bizi arayan tüm belediye başkanlarına, danışmanlarına yemek düzenlememelerini, ilkesel olarak katılmama kararımızın olduğunu ifade ettik.
Sağolsunlar, bizi arayanların tamamı etkinlik yapmaktan vazgeçti. Kendilerine teşekkür ediyorum.
Ancak Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ekibi ısrarla birgün öncesinde yemek yapmaktan vazgeçmedi.
Geçtiğimiz gün, Başkan Akgün'ü arayarak, yemeği neden yapmamız gerektiğini, 10 Ocak'tan birkaç gün sonra, bir başka isimle gazetecilerle biraraya gelebileceğini, bunun daha anlamlı olduğunu anlattık.
Aklına da yattı... Ve geri döneceğini söyleyerek telefonu kapattı.
****
Cumartesi günü ise Akgün'ün Basın Danışmanı Ümit Ersoy aradı. "Abi, 9 Ocak akşamı yemek yapıyoruz, katılacak mısınız?" Katılmayacağımızı daha öncede kendisine söylememe rağmen, dalga geçer gibi aynı teklifi tekrar söylemesi saygısızlıktı. İlkesel olarak gazeteciler günü ile ilgili yemek yapan kim olursa olsun katılmayacağımızı ifade etmeme rağmen, yemeğin gazeteciler günü ile ilgili olmadığını, ulusaldan gazetecilerin de katılacağını ve organize ettiklerini söyleyince, anladım ki, bu iş başka birşey...
Çünkü aynı gün aradığı meslektaşlarıma gazeteciler günü ile ilgili yemek düzenlediklerini söylüyordu.
****
Başkan Akgün'e ve bu işi organize edenlere çağrım şudur.
İYGAD yönetim olarak bu yemeğe katılmayacağız.
Arkadaşlarımızın neden katılmaması gerektiğine yönelik de çağrı çıkaracağız.
Kimsenin bir meslek örgütünden rol çalmasının anlamı yoktur.
Nasıl ki, biz tüm belediye başkanlarını davet edip onlara söylev vermiyorsak, gazeteciler gününde de belediye başkanlarının gazetecilere yönelik söylev vermesi doğru bulmuyoruz.
****
Gazetecilerle biraraya gelinecekse bu yıl içersinde defalarca yapılmaktadır.
İlk defa düzenlediğimiz bir etkinlikle ilgili, bir belediye başkanının ve ekibinin ısrarla birgün önce yemek yapması ve bu konuda ısrarcı olmasının hiçbir anlamı yoktur.
Ve bu Silivri'de olduğu gibi farklı bir tartışmanın önünü açmaktır ki, bunun sorumlusu yemeği düzenleyenler ve akıl verenler olacaktır.
****

Gelelim kimi meslektaşlarımıza...
Yapacağımız etkinliğe katılımın az olması için özel çabası olanlar varmış...
Her meyvenin kurdu kendi içersinde olurmuş!
Ellerinden ne geliyorsa yapabilirler...
****
İlk defa mesleğimizle ilgili yaptığımız bir gecede, bilet satmıyoruz.
Belediye başkanlarının, siyasilerin, işadamlarının kapılarına giderek davetiye satmıyor, sponsor aramıyoruz.
İlk defa bir gecede protokol yapmıyoruz.
Meslektaşlarımızı eşleri ile günümüze bekliyoruz.
Geceye, milletvekili ve belediye başkanları dışında kimseyi davet etmiyoruz.
Gecemize katılan misafirlerimiz için özel masa değil, meslektaşlarımızın masasında konuk edeceğiz. Her masada bir konuğumuz olacak.

Son söz: Sonuç olarak, tüm meslektaşlarımıza açık çağrımdır.
10 Ocak Gazeteciler Günü'nde, saat 19.00'da, Bakırköy Botanik Park'da düzenlediğimiz etkinliğimize bekliyoruz. Şimdiden not alın... Kısır tartışmaları, küçük hesapları, fesatlığı da lütfen bir kenara bırakalım...
Not1: Silivri ile karar aldığımızda, bunun arkasında birşeyler arayanlar, gördüler ki, o kararın ikinci aşaması yayınlanan anketle yerel gazeteleri itibarsızlaştırmaktı. O gün kriterlere yönelik tavrımıza, özel nedenlerle karşı çıkanlar, bugün bize hak veriyorlar. Yarın da aynı şey olacak, tüm meslektaşlarımızdan bir kez daha rica ediyorum. 9 Ocak'da birliğimizi bozmak için yapılan yemeğe katılmayalım... Bu konuda bile yana yana gelemeyenler, yarın başka konularda yana yana gelemeyecekler ve iş işten geçmiş olacak, bilmelerini isterim...
Not2: Ve bilinmesini isterim ki, Ali Tarakçı olarak söylüyorum. 9 Ocak yemeği ısrarla yapılmak istenirse, Büyükçekmece Belediyesi'nin hiçbir etkinliğine şahıs olarak katılmayacağımı şimdiden ilan ediyorum.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank