content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Eki

Tadilat

Uzun süredir evde tadilat yapmayı planlamama rağmen çeşitli nedenlerden dolayı hep erteliyordum. Baş neden sağlık sorunlarımdı geleneksel olarak… Ne kadar çok geciktireseniz de bazen tadilat kaçınılmazdır. Dökülen sıvalar, rengi kararmış boyalar, kırık fayanslar, tutmayan kapı kolları, kapanmayan pencereler “Tadilat vakti” diye hep bir ağızdan koro halinde bağırırlar. Siz belki bir süreliğine duymazdan ve görmezden gelirsiniz ama er veya geç onarılacak nesnelerin sessiz çığlıkları kulaklarınızı tırmalar.

Tadilata başlayınca da hızını alamıyor insan… Sadece evin duvarlarını boyatayım derken kapıların, pencerelerin boyayla da düzelmeyeceğini fark ediyorsunuz. Değiştirme zamanı gongu vuruyor. Mutfaktaki dolapların da perişanlığı gözden kaçmıyor. Haliyle onları da değiştirmeye karar veriyorsunuz. Dijital özelliği sekteye uğramış bulaşık makinesi yeni dolaplara yakışmıyor. Fırınlı ocak iyi durumda ama ankestre ocak gerekiyor. Eski eşyalarınız ihtiyaç sahiplerine gönderilirken yeni alınan beyaz eşyalarınızın taksitleri uykularınızı kaçırmaya yetiyor.

Ne olursa olsun değişim güzel… Yenilemek ve yenilenmek çok güzel… İhmal ettiğiniz her şeyin elden geçirilmesi, onarılması yahut yenilenmesi sizi çok mutlu ediyor. Bazen lazım olur arzusuyla sakladığınız nesnelerin hiç de lüzumlu olmadığının farkına varıyorsunuz. Bazen de kıyıda köşede unutulmuş eski bir eşya geçmişteki yaşadıklarınızı hatırlatıyor. Kimi zaman hüzün, kimi zaman neşeyle anımsadığınız günlerin duygu sağanağının gözlerinizden inciler gibi döküldüğüne şahit oluyor çocuklarınız…

 İnsan hayatında da tadilat gerekiyor bazen… Arkadaşlıkları, dostlukları da gözden geçirmek; yolunda gitmeyen ne varsa ya tamir etmek ya da elden çıkarmak lazım… Telefon rehberimizde hiç aramadığımız kişiler varsa onları silerek yeni kayıtlara yer açmak gerektiği gibi kalbimize yük olan kişileri de teker teker silip atmalıyız. Hatırladıkça acı duyduğumuz, hüzünlendiğimiz ne varsa onlardan temizlenme zamanı artık… Kin, nefret gibi insanın içini karartan hislerden de arınmak şart…

Bu tadilat hem evimi hem de ruhumu yenilememi sağladı. Fazlalıkları çıkardım hayatımdan… Yeni bir sevinç ve yenilenen gücümle tadilat sonrası herkese merhaba diyorum. Kışa girmeden tadilat zamanı… Hadi ne bekliyoruz o zaman… Yeniliklere hep birlikte merhaba dostlar!

HARİKA UFUK

ADANA

07-10-2015

SAAT:15.40

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank