content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 May

Suriyeli Türkler Kıvılcımlar Arasında

Osmanlı İmparatorluğu döneminden önceleri bu kutsal topraklarında yaşayan Suriye Türkleri, kendi yurtlarını, varlıkları korumak üzere uzun değişik tarihlerden bu bölgeye yerleşerek, her türlü işkence, baskı katliam, asimilasyon politikasının sürmesiyle en acı, kötü durumla baş başa kalarak kalmaktadırlar.
Bugün Suriye Türkleri, ana dillerini, Türk tarihlerini Arap Baas partisinin baskısıyla ana Türk kimliklerini kaybederek 3 milyon 500 bin Türk unutmaktadırlar.

Türkler Suriye’nin Şam, Humus, birçok şehir, ilçe, köylerinde yaşayarak çoğunluk Lazkiye, Telkele, Kunteyra, Trablus Şam Hama, Hamus, Ariza, Tel Karah, Türkmen sokağı, ve Halep’te, kenar gibi bölgelerde yaşayan Türkler ekonomik, kültürel, Anayasal Haklarından yoksun olarak Suriye devletinde çok önemli mevkilere gelememektedirler.

Bence en büyük üzüntü günümüze kadar Suriye Türklerinin hiç bir çalışmaları dernekleri, partileri olmayarak kan bererek, şehitler vererek bir araya gelerek canlar, kanlar ile Türkmen Suriye hareketini ve partiler, dernekler kurmalarının yanında bir güce, orduya sahip olmaları çok önemlidir, kendi ana hakları demokrasi değil silah gücüyle alınmalıdır Lübnan Urdun, Libya, Cezayir, Filistin Türkleri, gibi uzun süreden Suriye Türkleri Araplaşmaktadırlar ne yazık ki onlar tüm Türkler tarafından bile unutulmuşlardır.

Özelikle Türkiye tarafından Suriye Türkleri bu olaylardan yaralanarak Suriye Türkmenleri Hareketini kurulması büyük destek sağlayarak önem taşmaktadır, onun yanında Suriye Türkmenler parti, Dernekleri açılması, kurulması da çok önemli olacaktır.

Suriye Türklerine yardımcı olarak, desteklemeliyiz unutmamalıyız, yanlarında olmamız milli kardeşlik bir görevimizdir.
Türkiye Cumhuriyetinin Suriye’de Türkçe okullarının yanında bir kültür merkezi açmalıdır Türkçe Yayın yapan radyo ve televizyonla birlikte
Suriye’de olan Türklerinin kendi ana Kimliklerine dönmeleri, kavuşmaları için bir an önce kendilerine, Türk kimliklerine sahip çıkmalıdırlar.

Ülkenin kuzeyinde Humus’un merkez köylerinden Kızhıl’da çok sayıda Türkler yaşayarak çok sayıda şehitler vererek dillerinin korumuşlardır, Çoğunluk Suriye Türklerinin akrabaları Hatay, Adana, Gaziantep’te ve Türkiye’ni birçok topraklarında bulunmaktadır.

Ayrıca Sem Ali Nufa, yöresinde Hama ve Humus’un Kızhıl Köyüden başka Karaköprü Hülluk Kal’a Bekaa Vadisi’nde,Küçük şam,Kadem Asi Irmağı boyunca Hama, Humus ve Şam bölgeleri de yaşamakla binlerce Türkler hep Türkçe konuşarak Türk’tüler Colan’ ya da ‘Cevelan’ güzel Ayşa Gözü, Yeni, Musa köyü Cebel (dağ) Türkleri, Cebel Kasiyun’da Türkler yaşayarak Bayır-Bucak Türkleri ise Türkiye sınırına yakına yerleşmişlerdir.

Ayrıca Lazkiye. Hatay’ın Yayladağıları İlçeleri hep Türkçe konuşmaktadırlar ve Türk’tüler
Bizler dünya Türkleri olarak tüm Türklerin yanında olduğumuz gibi Türklerin kendi doğduğu ana topraklarında yaşamasını istiyoruz; her türlü haklarına kavuşmakla sözleri devlette geçmelidir.
Ama bu zamana Kadar Suriye’ Türkleri rahat yüzü Hafız Esed ve oğlu Beşar Esed Tarafından hiç görmeyerek her türlü baskı, katliam, işkence, acıya uğradılar ana hakları olmadan Özellikle Türkiye sınırına yakın yaşayanlar daha fazla acıya baskıya maruz kalmışlardır.

Her türlü olmayan engellerle kıyıcı rejim taraflara göç edilmeye zorlandılar.
Ana, baba topraklarını, yerlerini bırakmamak için geçimlerini sağlamaya çalışarak yorularak geliştirdiler.
Büyük Suriye Türklerinin çok önemli sorunları sahipsiz, kimsesiz, yalnız kalmaları ile ana dillerinin zorlukla
Unutmasıdır.

Sahipsizlikten acıdan, baskıdan dolayı her türlü psikolojileri artarak çok ciddi kültür, siyasete, ana dilleriyle okumaya, eğitim yapmaya ve yayın, basın Medya alanında çalışmaya, ilerlemeye çok ihtiyaç duyulmaktadır.
Yenidünya düzeninin tartışılanıyla günümüzde, jeopolitiğinin vermiş olduğu avantajdan ve Türk dil tarihinizin kaynaklanan misyonundan genellikle Türkler yararlanmalıdırlar kendilerini ön planda göstermelidirler.
Osmanlı devletinden sonrasında bir dış politika olmayarak tüm Türkler soykırım, asimilasyon katliamlarla, kıyıcı dikta rejimlerinin kurbanı olarak yok olmaktadırlar.

Dışarıdaki Birçok dünya Türkleri de Türklerin varlığını kendi güçleri haline getiremeye uğraşmakla bu milli Türkçülük kıvılcım ateşinde yanarak yakıldılar.
Osmanlı İmparatorluğu Bin yıl boyunca adalet, hoşgörü, sevgi içinde yönetmiş olduğu bu coğrafyaya tekrar yeniden Türkler huzur getirebileceklerdir.
Artık Türk milleti bu ülkelerde birliği, kardeşliği adaleti yaşatmada büyük güce sahiptir
Türkiye günümüzde bu misyonunu, emperyalizme karşı doğrudan huzur getirebilmek için küresel bir görevi üstlenmelidir.

Bizim tek istek emeğimiz Suriye’deki Arap asıllı bir vatandaş hangi ana, kültürel haklara sahip olursa, Suriye’deki, Lübnan, Filistin, Urdun Irak’taki Türklerde vatandaşlık haklarına sahip olmalıdır.

Bu politika Amerika, Ahiska, İran, Doğu Türkistan Uygur Türkleri Avrupa tüm dünya Türkleri için geçerlidir.
Artık bizler Irak Türkleri olarak tüm Türklerinin kardeşi olarak yanlarındayız ve milli davalarını savunmaktayız, bu milli yol bizler için en önemli bir yoldur, Türk birliğini kurmak için önce ev birliğimizden başlayarak atalarımızın, şehitlerimizin yolundan ayrılmadan bizlerin kim olduğumuzu tarihten soruşturanlara bizleri tanımayanlara Türk olduğumuzu Türkçülüğün töresiyle, onuruyla, kahramanlık, yiğitliğiyle bildirmeliyiz.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank