content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Kas

Şükür Ve…

2011 Yılı ikinci yarısının ortalarında Van İl’i ve İlçesi Erciş’te bir doğal afet yaşandı. Biz tabii, doğal afet olarak ifade ettiğimiz depremden şikâyetçi olacak değiliz. Dünya ve Güzel Ülkemiz de depremle iç içe yaşama sanatı, fiziki yapılaşmanın standartlarını göz ardı etmemektir. Çünkü deprem; meydana geldiği coğrafya da fiziki yıkım ile ekonomik ve can kaybı nedeni olarak ifade edilemez ve edilmemeli.Bu yıkım ve kayıpların nedeni; depremle iç içe yaşama sanatının standartlarını yakalamada, inkârı mümkün olmayacak kadar çıplak olan, insan kaynaklı zafiyettir. Bunu, her yazar ve her fert farklı şekilde ifade edecek olsa da, ifade edilen şey aynıdır. Nedir o diye soracak olur iseniz o, şudur… Bence, yaşanan depremle ilgili yapılacak işler şöyle özetlenebilir: Şu anda, orta vade de ve uzun vade de irdelemek mümkündür.

Şu anda derken, tam bu nokta da; Kimse Yok Mu Derneği ve TUSKON işbirliği ile Van’a gelen yaklaşık 200 iş adamı, siyasetçi ve sanatçının Kurban bayramının ikinci günü depremzedeler için sergiledikleri davranışları zikredebiliriz. Adı geçen kişiler ne yapmışlardı, o’na bir göz atalım: Yükselen toplumsal tansiyonun, topluma ve insanlara vereceği kaçınılmaz tahribatı önlemek için AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, sanatçılar Nuray Hafiftaş, Erkan Mutlu, Ahmet Yenilmez, Dursun Ali Erzincanlı, Bedirhan Gökçe ve Müjgan Gönül’ün de aralarında bulunduğu grup, çocuklara ve bilhassa muhtaçlara bayramlık giyecek ve oyuncak dağıtarak, bu acılı günlerinde acı ve sevinci birlikte yaşamak mutluluğunu yaşamak ve yaşatmak suretiyle Yükselen toplumsal tansiyonu düşürmeye sebep oldular. Ülkemizin yetiştirdiği diğer Şükür’leri de benzer davranışlar içinde görmek dileği ile Şükür’ler olsun…
Vanlıların yaralarını sarmak için geldiklerini söyleyen Hakan Şükür “Bütün Türkiye Van için tek yürek oldu. Biz de elimizden geldiğince buralara gelip çocukları ve bilhassa muhtaçları sevindirmek istedik. İnşallah böylesi felaket bir daha yaşanmaz “ dedi. Şu anda Van’da bulunma sebeplerini dile getiren yetkililer ise; depremzedenin korunma, barınma, giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarını derhal karşılama olarak ifade etmişlerdir.

Orta vade de ise; hasar tespit çalışmaları ile yıkılacak ve oturulacak meskenleri, iş yerlerini, fabrikaları tespitle; depremzedenin bundan sonraki hayatını sürdürebileceği yaşam alanlarını oluşturmak ve gereğini yapmaktır. Uzun vade ise; önce depreme dayanıklı fiziki mekânların oluşturulmasını sağlayacak Hukuki düzenlemeleri yapmak. Bu Hukukun uygulanmasını sağlayacak her seviyedeki görevlileri tespitle, istihdam ve eğitimini yapmak. Bu işin olmazsa olmazlarından olan denetim faktörünü de kapsayacak organizasyonu tamamlayarak hayata geçirmek olarak ifade edebiliriz. Van depremi ülkemiz ve insanlarımız için milat olsun diyor, Milletimize baş sağlığı diliyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Şükür Ve…

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank