content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Ağu

Suçları Grup Kararına Uymamak

Avcılar Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli, CHP’li 6 meclis üyesini İlçe Disiplin kuruluna verilmesine yönelik talebini, İstanbul İl Yönetimi kabul etti. Ve 6 CHP meclis üyesinin disipline verilmesi, tüzük gereği kongre öncesinde bu kişilerin seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldırdı.

****
Avcılar CHP’de 6 meclis üyesinin tebdirli olarak disipline verilmesi şu anlama geliyor. Mazereti olduğu gerekçesiyle disipline verilemeyen Ahmet Turan Arlı ile beraber 7 meclis üyesi, mecliste bugünden itibaren fiilen bağımsız olmuşlar demektir.
CHP Grubu Avcılar Belediyesi’nde azınlıktır. Var olan aritmetikle, Belediye Meclisi’nde Haney Handan Toprak Benli’nin bir kararı çıkartabilmesi mümkün gözükmüyor. Ve bu durum CHP’nin meclis iktidarını yitirmesi demek. Avcılar Belediye Meclisi’nde son durum: CHP 14, AK Parti 16, muhalefet meclis üyeleri 7′dir.
****
CHP İstanbul İl Yönetimi’nden yetkili bir isimle konuyla ilgili detaylı bir görüşme yaptık. CHP yetkilisi, açık açık konuyla ilgili tüzüğü uyguladıklarını, meclis üyelerinin haklı olup olmadıklarıyla ilgili ayrı bir araştırma yapacaklarını söyledi.
İl Yöneticisi, İstanbul’da kirli ilişkilere giren kimi meclis üyeleri partiden attıklarını, Avcılar’dan disipline verilen meclis üyelerinin bu kapsamda olmadıklarını belirterek, ilk defa il yönetiminde belediyelerle ilgili araştırma komisyonu kurduklarını, prefosyonel bir hukukçu çalıştıracaklarını ifade etti.
****
İktidar oldukları ilçelerde yapacakları araştırmada hukuksuz davranan ve partiyi dinlemeyen belediye başkanları ile ilgili de radikal kararlar alacaklarını iddia eden il yöneticisi, İstanbul’da uygunsuzluk yapan belediye başkanlarına da tüzük neyi gerektiriyorsa onu uygulayacaklarını söyledi.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank