content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 Ara

Şu “Hukuka Saygılıyız” Lafından Nefret Ediyorum

Saygılı olduğumuz şu hukuka bir bakalım.

 Adam darbeyi yapmış, 15 yaşındaki çocukların yaşını büyütüp asmış, Muğla da beyler gibi yaşıyor ona gelince hukuktan bahseden yok.

Almanya’daki gurbetçilerimizi dolandırmış, evrakta tahrifat yapmış, Armada Alışveriş merkezinden hisseler almış, Devletin yüksek yerlerinde oturmaya devam ediyor. Biz hukuka saygı duyuyoruz.

Özelleştirmelerde bir sürü mahkeme kararlarına uyulmamış, Mecliste bekleyen bir sürü yolsuzluk dosyası var. Biz hukuka saygı duyuyoruz.

Hukuk siyasi iktidarın piçine dönmüş. Bir sürü kendini ulusalcı/milliyetçi sayanlar da hala hukuka saygı gösteriyor.

Sanki hukuk var da, onlarda o hukuka saygı gösteriyorlar.

Yabancı devletin Gladyosu gelmiş Türk ordusuna operasyon yapıyor. Neymiş biz hukuka saygılıymışız. Darbeye teşebbüs ettilerse yargı onları cezalandırırmış. Sevsinler sizin hukukunuzu.

Generalleri, albayları gelip genelkurmay karargâhından birileri almış, biz hukuka saygılıymışız.

CIA gelmiş benim memleketimde gazete çıkarıyor. Televizyonları almış, istediği insanları dinliyor. Bu dinlemelere göre Silivri’nin yolunu açıyor. Neymiş efendim, biz hukuka saygılıymışız.

Güvenliğimizi emanet ettiğimiz, orgeneral seviyesine kadar yükselttiğimiz, kuvvet komutanlarımızın itibarını(aslında ordunun itibarını) yerlerde süründürüyorlar. Genelkurmay Başkanımız hukuka saygı gösteriyor.

Memleketin güvenliği paramparça ediliyor. Güvenlikten sorumlu Genelkurmayımız, hukuka saygı duyuyor.

Memleketin başındaki şahıs, Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi’nde yani yabancı bir devletin görevlendirdiği bir kişi haline dönüşmüş, biz de onlarla beraber onların hukukuna saygı duyuyoruz.

Kuvvet komutanları sorgulanıyor. Kim tarafından, siyasi iktidarın savcıları tarafından. Ben bu davanın savcısıyım diyen RTE’nin savcıları tarafından. Ana muhalefet partisinin başkanı hukuka saygı duyuyor. Komutanların ifade vermesi en doğru olanıdır. Diyor.

Bitmiş, tükenmiş, duvara dayanmış Küçük Amerika düzeninin içinde çözüm ararsan sonunda saygı duyduğun hukuk senin hukukun değildir. İyi niyetli insanımızın da, iyi niyetli genelkurmay başkanlarımızın da, çürümüş bu sistem içinde çözüm arıyor olması, o çürüyen düzenin hukukuna saygı duyması ile olur, sanılıyor.

Eğer Mustafa Kemal, çürümüş, yabancıların denetimine girmiş Osmanlı hukukuna, aslında emperyal hukuka saygılı duysaydı, vay başımıza gelenlere…

Hukuka saygılı olduğunu söyleyen, ama AKP’ye muhalefet edenlere bir çift sözüm olacak.  Ne olur hukuka saygılıyız demeyin. O zaman AKP ve Amerikan dayatmalarına saygı duymuş oluyorsunuz.

Saygı duyacaksak, devrimlere, Mustafa Kemal devrimlerine saygı duyalım.

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

4 Kere Cevaplanmış to “Şu “Hukuka Saygılıyız” Lafından Nefret Ediyorum”

  1. 1
    Dr.T.Alper YILMAZ Says:

    Bülent Bey tespitleriniz çok güzel ancak hukuka saygı duymadığımızda neler olacağına da değinseydiniz keşke. Olabilecek en kötü şeylerden biri hukuğa saygı duymayanların kendi hukuğunu inşa etmeye başlamaları. Şu anda kör topal da olsa ortada bir hukuk var.
    Ama kasdettiğiniz saygı hukuğu kullananlara,uygulayanlara karşıysa sizinle hem fikirim. Hem saygı duymayalım hem de üstlerine gidelim. Türkiye Cumhuriyeti adaletinin hukukçularını bulursak eğer bize yol gösterirler belki. İşin içinde İktidar adaletinin hukukçularının kucağına düşmek de var işin içinde çünkü.

  2. 2
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Hocam yazınızda haklısınız ama şu özeleştiriyi de ASKER ve ADLİYE KURUMLARI yapmalılar bence

    O Muğla da nü resimler yapan darbeci de bir general.
    Askerler hukuka uzun yıllar uymadı ve adliye çalışanlarıda öyle uzun yıllar hukuku guguk yaptılar.

    MAHKEMEYE DÜŞ DE GÖR atasözünün halka icat ettiren bunlardır.

    Ben avukat-savcı-hakim üçlüsünü boşanma davam sebebiyle yıllar önce tanımak zorunda kaldım. Adliyelerden adalet dağıtılmıyor uzun yıllardır.

    Bugün ASKER ve ADLİYE düştüğü durumlara ağlıyora, kendileri de ağlatılıyorsa bunun sebeplerini biraz da kendilerinde aramalılar bence. Sonuçta herkes layığını buluyor. Bu kurumlar özeleştiri yapmak zorundadırlar.

    Tayyip Erdoğan ve ekibini iktidara taşıyanlar bugün kü bu asker ve adliye kadrosudur. Muğla daki darbeci de en baştadır.

  3. 3
    Ahmet AY Says:

    Sayın ESİNOĞLU, ülkemizde "hukuk"tan ziyade kanunlar geçerli. Hukuk olsa darbeciler bugüne kadar çoktaaan hesap verirler, ülkeyi defalarca soyanlar kuruşuna kadar ödeyip hapsi boylarlardı...
    Ayrıca faili meçhuller hukukun hakim olduğu ülkede yaşanmaz, köyler yakılıp boşaltılmaz, 50 bin insan telef olmazdı... Şimdilerde bunların önüne geçilmek isteniyor siz de buna isyan ediyorsunuz.
    Ne diyelim kolay gelsin.

  4. 4
    Halil DAĞ Says:

    Hukuk olsaaskeri darbeciler de sivil seçilmiş darbeciler de yeterince hesap verirdi.
    Bu yüzden hukuka hakikaten saygı duyuyorum, ama ah bir bulabilsem güzel ülkemde...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank