content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

10 Eki

Söylemek Yada Ölmek!

Değeli okurlarım, Yunus Ermenin, “Behey Yunus sana söyleme derler/ Ya ben öleyim mi söylemeyince” dediği gibi, “eğer bir insanın canından çok sevdiği, uğruna ölebileceği inancı, davası, dava arkadaşları yoksa; hayat ondan davacı olur ve onu cezalandırır.” Bu anlamda bizler, “barışı, barışık yaşamayı” dava edindik.

Bu davamızda da hatırı sayılır aşamalar kaydettiğimize inanıyorum.

Ömrümüzün sonuna kadar da kaydetmeye devam edeceğimize inancım tamdır.

Ben şahsen her akşam yatmadan önce kendime soruyorum:“Bu gün kalp kırdım mı?”“Gönül incittim mi?”Eğer böyle bir şeyi kendi vicdanıma göre tespit edersem, “hemen o kalpleri arayıp özür diliyorum ve onarmaya çalışıyorum.”Bilmeyerek incittiğim gönülleri yeniden kazanmaya çalışıyorum.

Kalp kırmak kolay, ufacık bir şeyde kırılıyor.

Tıpkı bir bina gibi.

O binayı yapmak için aylar, yıllar gerekiyor ama yıkmak için birkaç dakika yetiyor. “Kırmak kadar kırılmanın da önemli olduğunu bilmeyen yoktur.” Kırıldığımız, incindiğimiz biri varsa, hani kırılmayacaktık, hani incinmeyecektik diyoruz.

Yaş kemale erince artık kırılmıyoruz, incinmiyoruz, eski kırılganlıklarımıza sadece gülüyoruz.

Sonuç olarak bir işi dava edinmek yetmiyor, o işe “sadık” kalmak da gerekiyor. “Laf ile peynir gemisi yürümediği gibi, laf ile sadakat da olmuyor.Yapmayacağımız, yapamayacağımız işi dava edinmeyelim” diyorum.

ATATÜRK KÖŞESİ

Yurtta barış cihanda barış…

DÜŞÜN-TAŞIN

Yapmadığınız şeyleri neden söylüyorsunuz?...

GÖNDERMELER

-Yüreğir’de 70 ton mısırın 3 tane kamyonla tarladan çalınması kimleri neden şaşkına çevirdi?

- “Aşkım Tüfekçi devlet hastanesini numuneleştirme operasyonları tam gaz devam ediyor.”diyen Hüseyin Bayrak bildiklerini yetkililere ne zaman anlatacak?

-“Artık konuşma sus, yine içeri atılırsın. İşte AKP demokrasisi bu” diyen Mehmet Şehirli kime mesaj gönderiyor?

-Rahmetli Kemal Aslan’ın yanından ayırmadığı, şimdilerde ise HBY’nin koruma müdürü oldum diye beni telefonla arayan Darendeli Salih Elbistan’ın FATMANUR adında nurtopu gibi bir torunu olduğunu biliyor musunuz?

 -Atatürk’ün, “Beni Türk hekimlerine emanet edin.” Sözünü dikkate alarak, bir Türk hekimiyle anlaşan Başkan OBAMA’nın bu tarihi kararından haberiniz var mı?

-Star TV’de, Ehli Beyt Ailelerine dil uzatan Mehmet Ali Erbil hakkında soruşturma açıldığından haberiniz var mı?

-“Kız arkadaşımı o kadar seviyorum ki eskimesin diye başkalarının kız arkadaşlarını kullanıyorum.”(!) cümlesini duvar yazısı olarak okuyucuyla paylaşan gazeteyi merak ediyor musunuz?

-Çin’le yapılan anlaşmalarda Türk Lirası ve Yuan kullanılması mutabakatının kimleri çılgına çevirdiğini biliyor musunuz?

-Arabasının ekzozu ile mangal yakan yurttaşımızın nereli olduğunu bilmeyen var mı?

-Bush’un kaleme aldığı “Decision Points”(karar noktaları) adındaki kitabın birbuçuk milyon basıldığını duydunuz mu?

-Diyanetten Abdurrahim Aktaş’ın TUYAP Beylikdüzü Cüma Hutbesinde: Yüce Allah’ın erişin dediği yerlere eriştirmesi, rızasının bulunmadığı yerlere eriştirmemesi dileğiyle CeBit fuarı insanlığa hayırlı olsun.(amin) dedğini biliyor musunuz?

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank