content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Eki

Sorumlular Gürültü Yaparsa!

Gürültünün insan hayatını olumsuz şekilde etkilediğini bilen ve bildiği için okulda öğrencilerine gürültü yapılmamasını anlatan öğretmen ders başı yaparken olduğu gibi hafta sonunda bayrağı göndere çekerken cihazın sesini sonuna kadar açarak ortalığı ayağa kaldırmak yerine çıplak sesle söylese konuşarak öğrencilere anlatmak istediğini anlatamaz mı? Milli Eğitim ve okul idarecileri gürültü konusunda gerekeni yapamazlar mı? Cihaz kullanmak yerine 100 metrelik alanda çıplak sesle görev ifa edilemez mi?

Görev yaptıkları şehrin ve insanların huzur ve güveninden sorumlu olan (Emniyet ve Belediye Trafik Ekipleri), görev adı altında gürültü yaparlarsa, gürültüden azami oranda rahatsızlık duyan başta hastalar, yaşlılar, çocuklar, loğusalar, kimi kime şikâyet edecek! Emniyet yetkilisine mi yoksa Mülki idare amirine mi?
İnsanlar başta olmak üzere bütün canlıların hayatlarını allak bullak eden aşırı ses ve gürültü konusunda, başta belediye olmak üzere, okullar, camiler ve emniyet yetkilileri üzerlerine düşeni en az hata ile yerine getirmiş olsalar. Gürültüden rahatsız oluyoruz diyecek kişi ya da kişiler var mıdır, olur mu? Olmaz diye düşünüyoruz.

İnsanoğlu üzerinde sayılan olumsuzluklara vesile olan gürültü konusunda çıkan yasaları uygulamakla görevli kişi ve kuruluşlar gürültü yasağına uymazsa sade vatandaş ne yapsın,derdini kime yansın saygıdeğer okurlar ve sorumluluk sahibi insanlar!.
Dünya sağlık örgütü gürültü konusunda herkesi ve her kesimi dikkatli olmaya davet ediyor. Gürültü gürültüdür. Gürültünün azı ve çoğu yoktur olmaz. Gürültü sadece hastayı sökeri değil, sağlıklı insanları da rahatsız eder. Sağlığını bozar.

Gürültü ve her türlü ses insan sağlığını fizyolojik ve psikolojik olarak etkiler. İnsanlarda sinir, saldırganlık, hipertansiyon, yüksek stres, kulak çınlaması ya da kulak uğuldaması, duyma kaybı, uyku bozuklukları gibi pek çok olumsuz sonuç doğurmaktadır. İnsanları ve bütün canlıları olumsuz bir şekilde etkileyerek hayatlarını allak bullak eden gürültüye karşı her yaşta ve her yerde her an her dakika hassas olunması gerekirken, halkın huzur ve güveninden sorumlu devletin atanmış yetkilileri gürültü yapanları durduracakları yerde kendileri gürültüye neden olurlarsa hak ne yapacak kimi kime şikâyet edecek! Bu neden çok özel ve çok önemli ve çok hassas olan gürültü konusunda kime ne görev düştüğü konusunda kafalar karmakarışık saygıdeğer okurlar ve sorumluluk sahibi insanlar.

Gürültü üzerine sayılan bütün bu olumsuzluklar yaşanmadan inşallah gürültüye karşı herkes, her kurum ve her yetkili üzerine düşeni bir an evvel yerine getirerek kimsenin canı acımadan gürültünün yarattığı bu olumsuzluk kendiliğinden son bulur diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Sorumlular Gürültü Yaparsa!

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank