content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Nis

Sorgun Aşıklar Bayramı

 Hafta sonu  Sorgun İlçemizde düzenlenen 7. Aşıklar Bayramına katıldık. Sorgun Belediyesince desteklenen Programın organizesini Sorgun Aşıklar Yazarlar ve Şairler Derneği  (SOYAŞAD) yaptı.. Dernek Başkanı Araştırmacı şair yazar Durali Doğan hocanım daveti üzerine Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak Ekrem Gürer, Yusuf Koç, Yasemin Doğru ve genç üyemiz Mehmet Akif İpek’le birlikte Aşıklar Bayramına katılmak üzere Sorgun’a geçtik..

Akşam yemeği sonrası programın yapılacağı İlyas Arslan Kapalı Spor Salonuna gittik. Hazırlıklar tamamlanmış, salon hazır hale getirilmiş konuklarını bekliyordu. Güzel bir çalışmanın sonucu olmalı ki, salon dolmuş konuklar da yerlerini almışlardı.
Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Dernekler Müdürü olmak üzere bir çok müdür amir ve belde belediye başkanı ile  siyasi parti temsilcileri de konuklar arasındalardı..
Böylesine bir güzel tablo bizi gururlandırdı. Salonun dolu olması ve programa  ilginin fazlalığı bizlere şevk kattı. Elbette ki bu konuda: Durali Hocamın çabası ve derneğin gayreti takdire şayandı. Kendilerini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.
7. si düzenlenen Sorgun Âşıklar Bayramına davet edilen âşıklar: Aşık Berhami, Aşık Gülçinar, Aşık Gülsüm Kahraman, Aşık Rıza Kaygusuz. Şairler: Hüseyin Gök, Yusuf Koç, Ekrem Gürer, Şair Yazar Hakkı Yurtlu, Hüseyin Adak, Mehmet Ali İlbaş, Ethem Kaygusuz, Hacı Yiğid, Mustafa Köksal, Cemal Şimşek ve Genç şair Mehmet Akif İpek.
Güzel ve başarılı sunucu Yasemin Doğru’nun sunumu ile başlayan Sorgun Aşıklar Bayramı Aşık Gülçinar’ın Aşık Berhami’nin, Aşık Rıza Kaygusuz’un ve Aşık Gülsüm Kahraman’ın türküleriyle renklenirken, Berhami Usta ile  Aşık Gülçinar’ın atışmasıyla büyük bir  ilgi toplamıştı. Programa şairler de şiir yorumlarıyla renk kattılar.
Unutulmaz ve doyumsuz bir gecenin yaşandığı Sorgun 7. Âşıklar Bayramı hem misafir konukların ilgisine hem de seyircilerin ilgisine layık olmuş, kültür sanat adına Sorgun’a yeni bir damga vurmuştu. Duygusal anların yaşandığı gece de Hakkın Rahmetine kavuşan Aşık Derdiyar da dile gelmiş eserleriyle tanıtılmıştı. Bu güzel programı izlerken hem duygulandım, hem de büyük bir haz aldım. Emeği geçen arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum.
İlerleyen saatler de Yozgat Milletvekili Sayın Ertuğrul Soysal’ın da katıldığı Sorgun Aşıklar Bayramı gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Seyircilerin ilgisi desteği ve katılımı gerçekten de takdire şayandı. Maalesef biz Yozgat’ta bu ilgiyi sağlayamıyoruz ve  emeğimize üzülüyoruz..
Bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçen SOYAŞAD yönetimine, Dernek Başkanı Gazeteci, Araştırmacı, Yazar Durali Doğan’a, Kaymakam Levent Kılıç’a, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Emeklerine ve yüreklerine sağlık diyoruz..
Sorgun da unutulmaz bir gece daha yaşadık, kültür sanat adına mutlu olduğumuz ve büyük sevinç duyduğumuz bu tür  programların devamını diliyoruz..
Teşekkürler Durali Doğan hocam. Teşekkürler SOYAŞAD’ın çalışkan yönetimi, teşekkürler Kültür ve sanata sahip Çıkan Kaymakamımız Sayın Levent Kılıç Bey, teşekkürler Sorgun Belediyesinin çalışkan Başkanı Ahmet Şimşek ve teşekkürler Sorgunun kültüre duyarlı insanları…

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank