content

20 May

Soma İhmali mi, Sabotaj mı?

Üç yüze yakın cana mal olan Soma kömür madeni faciasının kurtarma çalışmasında sona doğru gelinirken, peşi sıra ilginç iddialar geliyor.

Yapılan yerli ve yabancı bazı yayınlar ile içerideki ülke ve millet düşmanı bazı çevrelerin provoke etme çabası, Soma’da olup bitenin kazadan ziyade sabotaj ihtimalini güçlendiriyor.

449Özellikle Siyonist yayın kuruluşları BBC, CNN, Huffıngton ve Jerusalem Post ile bunların Türkiye içindeki uzantılarının, olayla ilgili provoke edici yayınlar yapmasının başka ne anlamı olabilir?

Bu sözde medyanın her olayda olduğu üzere, Soma faciasında da hükümete saldırması ve bazı gerçeklerin üstünü örtme gayreti, sadece Soma Madeni’nin Mason patronunu koruma çabasından mı kaynaklanıyor? Yahut toplumun duymasını istemedikleri bir şeyler mi biliyorlar?

Üstelik bütün bunlar henüz cenazeler çıkarılmayı beklerken yapılıyor?

BBC Türkçe muhabiri Rengin Arslan gibi provokatörler bütün bu cinnet senaryolarını kendiliğinde mi yaptı sanıyorsunuz?

Ya MI6, CIA ve Mossad gazetecilerinin twitterdaki akla ziyan kışkırtıcı yalanları neyin nesi? 

Bütün mesele 10 Ağustos’un sonuçlarını şimdiden görüyor olmaları…

Tüm dertleri ‘acaba bu kez olur mu’ hülyası…

Bu vesileyle hatırlatmalıyız ki, gezi olaylarının birinci yıl dönümü olan 31 Mayıs’ta ‘yeni bir gezi kalkışması’ denenecek.

Adı geçen yayın organları kışkırtıcılığının ana nedeni, vandalları o güne hazırlamak...

Soma olayı bu süreci hızlandırmaya yönelik bir sabotaj olma ihtimalini güçlendiriyor.

Hele bugün yapılan, dünya tarihinin en rezil basın toplantısı bize sabotaj olmasa bile, felaketin “geliyorum” diye bağırdığını, buna rağmen mart ayında yapıldığı iddia edilen denetimde ahlaksız yalan bir rapor düzenlendiğini gösteriyor.

Peki, bu raporu hazırlayan bürokratlar kimin elemanı? Onlar hakkında da bir soruşturma açılacak mı?

Neticede, en basit anlamda bunun kaza değil, bile bile lades olduğu, 300 civarındaki canın boşu boşuna öldüğü anlaşılıyor.

Eldeki veriler gösteriyor ki, adamlar hiçbir önlem almamışlar. Göz göre göre cinayet işlemişler!

Olay acaba vardiya değişimine mi denk geldi, yoksa daha fazla ölü için birilerince denk mi getirildi?

Buradaki en kritik soru, acaba gizlenen bir patlama oldu da, trafo patlaması yalanı bunu gizlemek için mi söylendi? Kim bilir, belki de bazı kimselerin çok iyi bildiği bir patlama olmuştur!

Kulağı delik gazetecilerden Mevlüt Yüksel dün, "Maden patlamasından 3 saat önce, yerli ve yabancı bazı gazeteciler Soma'ya neden gittiler?" şeklinde bir soru yöneltti. Şayet gerçekten böyle bir durum söz konusu ise bunun bir sabotaj olduğundan kuşku duyulamaz.

Bütün bunları araştırıp, açıklamakta hükümetin boynunun borcu. Yapmazlarsa bu vebal onları da yakar.

Somada bir başka terbiyesizlik ise bankalardan geldi. Başta küresel baronlara ait ING olmak üzere, bazı bankalar ölen işçilerin kredi borçlarını sildiklerini açıkladıklar.

Şimdi şu soruları yöneltelim.

Gerçekten merhum işçilerin bu bankalara kredi borcu var mıydı?

Varsa ne kadarını ödediler, ne kadar borç kaldı?

Kredi veren bankalar, işçilere hayat sigortası yapmış mıydı?

Bankaların madencilerin kredilerini silme açıklamasının asıl amacı, hayat sigortası ödemlerinden kurtulma oyunu mu?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) denilen kurum, çıkıp bütün ülke ağladığı sırada, gözyaşımızı niçin satın almak istedi?

28 Şubat’ın baş aktörü olan TOBB’un, 17 Aralıktan bu yana, ölü gibi sessiz olmasına karşın, şimdi çıkıp kampanya başlatması tepkileri azaltmak için mi yoksa?

Belki herkes ilk günlerde Soma’nın bir kaza olduğunu düşündü. Ama artık bu numarayı kimse yemez…

Fakat tekrar edelim! 31 Mayıs’a dikkat!

O gün, yeni bir vandallık yanması sürpriz olmaz. Siyonist medyanın yanı sıra, işbirlikçi medyada o güne kadar sokağı hareketlendirmek için kışkırtıcılığını artıracak...

Unutmayın, Erdoğan’ın devlet başkanı olmaması için, bu vandal, hain ve katiller, ülkeyi cehenneme çevirmek için ellerinden geleni yapacaklar.

Bizden hatırlatması!

Not: Malezya uçağını bulamayan bir dünyada, Soma’da gerçekte ne olup bittiğini öğrenip öğrenemeyeceğimizi bekleyip göreceğiz. Ama Malezya uçağı hakkında yakında yazacaklarım neler olup bittiğini daha iyi anlamamıza yardım edecek inşaallah!

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank