content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Tem

Şirin, Bina Kazandırdı,Ya Siz..!

Ünye Kaymakamlığı Tahrirat kâtipliğinden emekli, Ünye Ziraat Odası eski başkanı İsmail Şirin, göreve seçilmesinin ardından minibüs garajında belediyeye ait bir binada emanetçi olarak oturan ziraat odasını üye aidatlarını yerinde ve zamanında alıp kullanarak 10 yıllık görev süresi içerisinde Ünye merkez Kaledere mahallesinde aldığı arsa üzerinde başladığı inşaatını üyelere ve kamuoyuna göre prosedüre uygun yapmak suretiyle Ünye ye ve işini hakkıyla yapmak isteyen çiftçiye muhteşem bir ziraat odası binası ve toprak Tahlil labotauvarı kazandırdı.

İsmail Şirin ile birlikte Ünye Ziraat Odası yönetimine seçilerek icra heyetinde bulunduğun 11. Yılda, yaklaşık iki ay evvel yapılan oylama sonunda Ünye Ziraat odası ikinci başkanlığından, ziraat odası başkanlığına gelen ya da getirilen Saca Mahallesi muhtarı, Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye ziraat odasının terk ettiği belediye binasını Belediye başkanının müsaadeleriyle Türkiye Muhtarlar Derneği Ünye Şubesi emrine geçirerek 2004 yılından buyana ve halen bir kuruş kira bedeli ödemediği halde, oda binasını dernek lokali adı altında kahvehane olarak kiraya verdiğiniz iddia edildiğine göre buradan azda olsa derneğin kasasına giren ince bir gelirin üstüne derneğe üye 138 muhtardan, muhtar başına 20 TL. Aidat olmak üzere ayda ortalama 2,5 milyon lira eski parayla 2,5 milyar lira, bir yılda 30 milyarı, geriye dönük olarak yaklaşık 10 yıl üzerinden kaba taslak yapılan hesapla toplamda 300 milyon. Eski hesaptan 300 milyar lira. Fazla attın kardeşim diyorsanız 250 milyar lira 10 yıllık geliriniz olsun. Kira ödüyorsan sembolik bir rakamdır. Onunda kıymeti yoktur. Ödüyorsanız da ele avuca gelmeyen bir rakamdır. Elektrik, su ve odada da görevli çalışan parası gider diyorsan, oda aylık ortalama 800 Lira. Yılda ortalama 1000 lira. Buda 10 yılda1000 milyon, eski hesapla bir milyar 10 yılda elde edilen 250 milyar aidat gelirinden düşüldüğünde geriye toplamda 150 bin lira yani eski parayla 150milyar lira para kalır.

Eski başkan İsmail Şirin ve yönetim kurulu aidatlar ve market geliriyle Ünye ye ve çiftçilere muhteşem bir ziraat odası binası ile Türkiye ye örnek toprak tahlil laboratuar ünitesi kazandırırken, hem oda başkanı, hem de Türkiye muhtarlar Derneği Ünye Şubesi başkanı olarak, Siz ve yönetim kurulu üyeleriniz,muhtarların derneğe ödedikleri aylık sabit aidatlardan gelen vergisiz,harçsız hazır parayla Acaba İsmail başkanın kurulduğundan buyana göçebe misali oradan oraya savrulan Ünye ziraat odasını üyelerinden aldığı aidatları yerli yerinde harcayarak Ünye ye kazandırdığı oda binası gibi sizlerde bir müstakil muhtarlar odası ve misafirhanesi kazandıramaz mıydınız..! Bu kadar cık gelirle muhtarlar odası ve misafirhanesi olmaz diyorsanız, bu iş için yeterli bir arsa alamaz mıydınız!
Bu tür yatırımlar büyük harcamalar gerektiriyor. Bu yüzden buna cesaret edemedik diyorsanız, sadece muhtarların ev ihtiyaçlarını karşılamış olsa dahi yeteceği düşünülen muhtar market açamaz mıydınız? Rüzgâra göre yelken açarak, gerek ülke içinde, gerekse yurt dışında, haftalarca aylarca gezip tozmayı biliyorsunuz da kendi haline biriken hazır parayı nasıl değerlendireceğinizi bilmiyor musunuz diyemiyoruz.

Çünkü ter akıtmadan elde edilen, daha doğrusu havadan gelen para nasıl harcanır, çarçur edilir, idarecilerimizin sizleri belli aralıklarla götürdüğü yurt içi gezilerinden, sizlerin derneğin biriken hazır parasını nasıl ve nerelerde değerlendirdiğiniz sizlerce malum. Ama üyeleriniz ve kamuoyuna karanlık. Ancak ölümlü varlıklardan olan akıl sahibi insanlar olarak şunu gayet iyi bilmeliyiz.

Yüce Allah, insanlara gayretleri niteliğinde ve niceliğinde ülkesi ve insanlarına faydalı olsun diye güç ve imkân verir. Güç ve imkân sahipleri bu gücü ve imkânı kendileri ve bir avuç yandaşlarının çıkarına kullanmaya başladığında nasıl geri alır ya da almıştır. İşte insanım diyen güç ve imkan sahibi her birimiz için orası çok çok önemli diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet yenin
Şirin, Bina Kazandırdı,Ya Siz..!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank