content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Mar

Şimşek’in Kaleminden

10. Sürmeli Şiir Şöleni etkinliklerine Kayseri’den katılan gazeteci-şair-yazar Deniz Dengiz Şimşek Kayseri Meydan Gazetesi’nde Yozgat’la ilgili duygularını yazmış. Deniz Bey’in köşesini aynen alıyor, kendisine teşekkür ediyoruz.
Yozgat’tan selamlar.

SÜRMELİ FESTİVALİ ŞİİR ŞÖLENİ

Önemli olan bu birliktelik ve samimiyet. Asıl anlatılması gereken budur .
Malumunuz yaz geldi. Kültürel etkinlikler de çoğaldı. Festivaller, şölenler ardı arkasına yapılmaya başlandı.
Bu hafta sonu 4-5 Temmuz 'da bizler de bu yıl 10.Ulusal, 2.Uluslararası Yozgat Sürmeli Festivalinin ilk bölümü olan Uluslararası Sürmeli Şiir Şölenine ilimizi temsilen Duran TAMER, Sergül VURAL, Süleyman KARACABEY, İsmail Adil ŞAHİN, Mustafa Ferit YILDIZ, Ömer TURAL ile  ben deniz katıldık.
Yozgat Valiliği, Belediyesi, Kültür Müdürlüğü desteği ile Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğinin organize ettiği bu şölenin Yozgat için ne kadar önemli olduğunu bilmem anlatmaya gerek var mı?
İlinizi tanıtmak istiyorsanız, en aşağıdan en tepeye kadar bütün kurum ve kuruluşların el ele vermesi gerektiğinin bilincine varan Yozgat bunu gayet güzel başardı.  Katılan birçok şair ve şiir severin hafızasına Sürmeli'yi, Çamlığı, Sarıkaya Kaplıcalarını, Nida TÜFEKÇİismini ve en önemlisi de “Yiğidin harman olduğu yer” sloganını kazıdılar.
İstediğiniz kadar anlatın, istediğiniz kadar tv'lerde gösterin ilinizi, yörenizin bu kadar güzel tanıtımını yapamazsınız. Katılan bütün şair,yazar ve şiir severler anılarını mutlaka yazıya dökecek,dostlarıyla paylaşacaktır. Bu da sizin güzel bir yatırımınız olacaktır. Bu organizasyon için harcadığınız para yerinde değerlendirilmiş olacaktır.
Bütün bu güzellikleri düşünerek illerini tanıtmayı ve sevdirmeyi başaran başta Yozgat Valisi Sayın Amir ÇİÇEK'i,Belediye Başkanı Yusuf BAŞER'i ,İl Kültür Müdürü Bahri AKBULUT'u, YOŞAYBİR Başkanı Ahmet SARGIN ve onlarla birlikte emek harcayan bütün şiir gönüllüleri kutluyorum.
Ülkemizin en küçük illerinden olan Yozgat, şölene katılan 100 e yakın şair ve yazar tarafından gittikleri yerde konuşulmuş, onlarca sayfada anlatılmış ve tanıtımı yapılmıştır. Bir de uluslar arası olduğunu düşünürseniz artık nerelerde anlatıldığını siz düşünün.
Özellikle Vali Bey'i ilk önce kutlamak istiyorum. Çünkü hiçbir üst düzey protokol bu tür etkinliklerde saatlerce oturmaz. Yozgat Valisi Sayın ÇİÇEK sabırla ve ilgiyle izledi programı. Hatta program başlamadan önce Yozgat'ın tanıtımı için çaba sarf eden şairler Ahmet SARGIN,Salim GÜLBAHÇE ve Osman YÜKSEL'i ödüllendirdi. Bunlar onur verici davranışlar. Sanatçılarını onurlandıranlar kültürüne sahip çıkıyor demektir.
Belediye Başkanı Yusuf BAŞER'i ve İl Kültür Müdürü Bahri AKBULUT'U ayrıca tebrik etmek istiyorum neden mi? Saat 14: 00'te yanımıza aileleri ile birlikte gelip, dinleti bittiği halde gece 01:00 e kadar konuk şair ve yazarlarla birlikte Hayri İnal Konağında yapılan eğlencede sohbet ettiler ,türküler söyleyip misafirlerini yalnız bırakmadılar.
Katılan şairlerden ve şiirlerden bahsetmeye gerek duymuyorum. O işin bilinen kısmı.
Önemli olan bu birliktelik ve samimiyet. Asıl anlatılması gereken budur.
Yozgat değişmeye başlamış, değişmekte…
Ayrıca Sarıkaya Kaymakamı Sayın Yaşar DÖNMEZ de Sarıkaya'ya gelen misafirleri ile saatlerce ilgilendi ve yemek verdi . Kaplıcaları da tanıtarak ülkenin çeşitli yerlerinden gelen bu kültür elçilerine kaplıcadan faydalanma imkanı sundu.
Özellikle kültür müdürlüğü binasının bulunduğu sokağa Yozgat'ın en önemli yazarlarından Abbas SAYAR'ın isminin verilmesi de dikkatimi çekti.
Yozgat'ın meşhur çamlığının ünlü aşk efsanesi kahramanı Kerem'in diktiği bir fidanla var olmaya başladığını öğrendik. Sürmeli' nin Sürmeli Bey adında bir bey kızına âşık çoban olduğunu öğrendik. Daha neler mi öğrendik?
Dostluk, samimiyet ve şiir yürekliler el ele verirse Yozgat'ın iki günlüğüne de olsa koskoca bir Türkiye 'ye dönüşebildiğini öğrendik.
Ellerinden gelen bütün imkânları seferber eden Yozgat'taki dostlara ve bu şölen için emek harcayan herkese teşekkür ediyorum.
“Çamlığın başında tüter bir tütün,acı çekmeyenin yüreği bütün. Ziya'mın atını pazarda satın,gelen geçen Ziya'm ölmüş desinler….. “
Sürmeli şiir şöleninin ardından söylenecek çok şey var ama biz güzellikleri yazdık.
Deniz Dengiz Şimşek/ Kayseri

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank