content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Haz

Şimdilik Hint Kelebeği Kazandı..!

Milli irade 07 Haziran 2015 Pazar günü asli görevini bihakkın yerine getirdi.
Geçmişte olduğu gibi sorumluluğu yüce parlamentoya verdi. TBMM kendi içinden bir hükümet çıkarır. Milli irade olarak bundan kaygımız ve kuşkumuz yok.Evdeki hesabı pazara uymayan bir diğer ifade ile yağmurdan kaçarken doluya tutulan Ünye ve Ünyeli, ilk raunt’u kazanan Hint Yaprak Kelebeğinin elinde ne yapacak,nasıl yapacak biz asıl ona bakalım.!

Ordu’nu en büyük ilçesi olan ve düne kadar son 35 yıldır her dönem bir bakan ve bir o kadar vekille en üst düzeyde temsil edilen Ünye’yi,kişisel çıkarları uğruna ayağa düşüren menfaat peres gurbetteki Ünyeliler ile Ünye’den seçilmişlerin sahipsiz bıraktığı Ünye ve Ünyeliler gelecek beş yıl sonunda uygulanması beklenen Büyükşehir’in fahiş vergi artışlarıyla( eskiye göre çok yüksek fiyattan ödeyen Ünyeliler biliyor) bugünden boğuşmaya başladı.

Ünye’nin daha düne kadar, kendi içinden çıkardığı çok bakanı ve milletvekili oldu. Ancak Ordu’nun ve ilçelerinin oyunu aldıktan sonra kendisinden ve bir avuç yandaşından başkasını dinlemeden, araştırmadan akşamdan sabaha kendilerince karar verip Ordu’yu Büyükşehir yaparak Ünye’yi ve Ünyeliyi sahipsiz ve kaderiyle baş başa bırakan son bir bakanı ve milletvekilleri vardı. Bugün hiçbiri yok. Ama Ünye ye ve Ünyeliye bıraktıkları dert ve sıkıntılar bir hayli çok…!

Son 35 yıldır, her dönem bir bakan ve bir o kadarda vekille mecliste temsil edilen Ünye gerek son bakandan kaynaklı, gerekse ince hesapları iyi yapabilen iktidarın üst düzey yönetiminden kaynaklı ince hesaplar ile Ordu’nun Büyükşehir statüsüne kavuşturulması suretiyle Ünye’nin bir anda sudan çıkmış balığa döndürülmesinde büyük rolü olan çıkarcı Ünyelileri, kazdığı kuyuya düşen hükümdarın yaşadıklarından esinlenerek değerlendirelim istedik.

Bakanlardan biri, bir gün bir yakını ile Ordu’nun geniş alanlarında, yaylalarında, ovalarında dolaşıyordu. Gurbetteki Hint kelebeği de zaman-zaman geldiği Ordu’ya Ogünlerde sıkça gelerek, Ordu üzerinde süzülerek hesap günü yakın dercesine sağı solu, kaçanı kovalayanı kolaçan ediyordu.

Hint Kelebeği bir anda Ünye’nin bakanı ile yanındakinin Ordu’ya Altınordu çıkışıyla hamle yaptığını görünce, yakın bir gelecekte başına neler gelebileceği konusunda uyanmasına mani olmamak için ortadan kaybolmak, gözüne görünmemek istediyse de, nereye giderse gitsin, bakanın gözünden kaçamayacağını anladı.

Nasıl ortadan kaybolarak kendimi unuttururum diye düşünürken, bir anda aklına bakanın ve yanındakinin birlikte mola vereceğini düşündüğü Altınordu’daki bir ağacın tepesine konarak gözden kaybolmak geldi. Hemen uçarak tepedeki yaprakların arasına saklandı.Bakan da yanındaki, olacak gibi görülmese de Hint kelebeğinin hesap ettiği o ağacın altına oturmaya karar vermez mi.!? Bakan yanındaki ile ortalıkta kimse olmadığından emin olarak,yerin kulağı olduğunu unutup ileri geri konuşmaya başlayınca tepesindeki Hint kelebeği Ordu üzerine yapılan hesapları birinci ağızdan dinleyip sırdaşına bir güzel anlatmaz mı?.!

Kendilerini kimsenin görmediğinden ve duymadığından emin olan bakan ve yanındaki bir ara istirahat için sırt üstü yere uzandılar. Bu esnada, yukarı doğru bakınca yaprakların arasındaki Hint kelebeğini fark ettiler. Derhal toparlanıp hiddetle“sayın bakanım şu Ordu da baş başa verip Ordu için hesaplarımız ve Ünye ye yapacaklarımızı rahatça konuşamayacak mıyız? Hint Kelebekleri hep bizi mi takip edecek? Bu ne haddini bilmezliktir?”

Bakan şaşırdı, ne olduğunu anlayamadı: “hayırdır ne oldu? Ne demek istediğini anlayamadım. Birileri seni benden habersiz rahatsız mı etti?” Eliyle ağacın üstünü gösterip: “Görmüyor musun, Hint kelebeği tepemizde bizi izliyor,gözlüyor ve dinliyor.!Bakan sen keyfine bak, bize bir şey olmaz deyince,yakınındaki Hint kelebeğini bilirmisiniz.Bilirim.

Ben yinede anlatayım sayın bakanım. Hint Yaprak Kelebeği deyip geçmeyin. Konduğu çiçeğin,böceğin,insanın anında şeklini ve rengini alır. Güneydoğu Asya ve Hint Yarımadası’nda görülen bu kelebeğin en tipik özelliği solmuş bir yaprağa benzemesidir..Dolayısı ile bu özelliklerinden sayesinde, ağaçların üstü yerine rahatlıkla kamuflaja girebildiği toprakta dolaşmayı tercih ederler..Küçük böceklerle, kurtlarla ve larvalarla beslenirler.. "

“Orta boy kelebekler ' kategorisindedirler..İşte bu yüzden iş işten geçmeden Hint Yaprak kelebeğine karşı önlem alsak diyorum..Dedim ya sen meraklanma.Bizim Türk Yaprak Kelebeği,Hint Yaprak kelebeğine akıl almaz fark atar. Biz Ordu ve Ünye dışındaki gurbetçi hemşerilerimizi kağıt üzerinde Ordu’ya ve Ünye ye nakillerini götürmüş gibi yaptırıp Ordu’yu Büyükşehir yaptırarak keyfimize bakalım..!

Evet, saygıdeğer Ünye de yaşayan Ünyeliler, Bakan ve beraberinde yer alan muhtarlar, gurbetteki Ünyeliler, İstanbul’daki Ünye dernek başkan ve yöneticileri, Ünye belde belediye başkanları kafalarını yerden kaldırıp tepelerindeki Hint kelebeğini gördüğünde iş işten çoktan geçmiş, Ordu Büyükşehir olmuş, Hint kelebeği göreve çoktan gelmiş. Ünyeliler seçilmiş ve atanmış çıkarcı Ünyelilerin sinsi hesaplarıyla ile kendi kazdıkları çukura çoktan düşmüşlerdi.

Şimdi son bakan ve son başbakan ile son milletvekilleriyle halen Ünye de görevde olan AK Partili muhtarlar, Büyükşehir’le birlikte yerlerinde yeller esen Ünye ye bağlı belde belediye başkanları, İstanbul başta olmak üzere diğer yerleşim yerlerindeki Ünyeliler derneği başkan ve yöneticileriyle sadece kendini düşünen gurbetteki Ünyeliler ve o dönemdeki il genel ve belediye meclis üyelerinin yüzünden Ordu’nun Büyükşehir yapılmasıyla iğneden ipliğe her şey dâhil, içme suyu başta olmak üzere beklenmedik şekilde artan bütün vergilerin peş peşe gelmesiyle neye uğradığını şaşıran Ünye ve Ünyeli, bize bizden oldu demeye başladığında iş işten çoktan geçmişti..!

Biz Ünye ve Ünyeliler vilayet olup kendi ayaklarının üzerinde durmayı yıllarca önce hak ettiğimiz halde, yumurta pahalanacak diyen şahsi çıkarcı Ünyelilerin yüzünden zorla verilen vilayetliği elinin tersiyle iterek, Büyükşehir dayatmasıyla, yağmurdan kaçarken doluya tutulmamız yetmezmiş gibi, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olduk..!Eyyy Ünyeliler..!Ne olacak halimiz..!

Allah,bugüne kadar kendi ayakları üzerinde durarak, kendi insanının derdine kendi imkanları ölçüsünde derman olmaya çalışan Ünye’yi ve Ünyeliyi kendi çıkarları uğruna sahipsiz bırakanlar belli.Yemeği pişirip kendini göstermesi gerektiği halde Türk Yaprak kelebeğinden altın tepside davetiye beklerken bir anda havada görülen Hint Yaprak Kelebeği’ne Ordu’yu teslim eden bencil insanları Yüce Allah ıslah etsin diyor, saygılar sunuyorum..!
Ahmet Yenin
Şimdilik Hint Kelebeği Kazandı..!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank