content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Nis

Silivri Belediye İşçilerini Kim Bu Hale Getirdi?

«İstifa et' deniliyor istifa ediyorlar. 'Şu sendikaya geç' deniliyor, oraya geçiyorlar. Sonra başkası geliyor 'oradan da istifa edin, buraya geçin' deniliyor, oraya geçiyorlar. Sahi buradaki acizliği, korkaklığı ve zavallılığı görebiliyor musunuz? İnsanların nasıl maymuna çevrildiğini anlayabiliyor musunuz? İşçi sınıfının hangi konumda olduğunu görebiliyor musunuz? 
Sonra sol cenahta hamaset dolu sözler, hadi canım sen de. Sürekli yazıyoruz, zamanın ruhunu anlamayanlar tasfiye ediliyorlar. Rüzgar artık klasik işçi sınıfından yana esmiyor. Esmeyecek. Paradigma farklı diye.

İşçiler bir gecede hidayete eriyorlar. Ertesi günü sendika değiştiriyorlar

Geçenlerde gazetemizin manşetinde Silivri Belediyesi'nde imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili imza töreninin haberi vardı. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici'yi aynı fotoğraf karesinde görünce yaşanan trajediyi yazmak bir kez daha farz oldu.

Silivri Belediye İşçileri'nin üyesi olduğu Hak-İş Konferedasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası yıllarca TİS yapma yetkisine sahipmiş. Sonra iktidar değişince yerine Disk'e bağlı Genel İş Sendikası gelmiş.

Silivri Belediyesi'nde TİS yapma yetkisi Genel İş Sendikası'na geçmiş. Çünkü görünen o ki, bir gecede hidayete eren işçiler topluca Hizmet İş Sendikası'ndan istifa etmişler ve Genel İş Sendikası'na üye olmuşlar. Doğal olarak da TİS yapma yetkisi Genel İş Sendikası'nın olmuş.

İşçiler neden o sendikaya geçmişler? Şimdi anlatacaklarımı okuyunca, sorunun yanıtını bulacaksınız. Ve neden işçilerin son 10 yılda bir oraya bir buraya geçip geçtiğinin yanıtını siz vereceksiniz.   

Belediye başkanı hangi partidense, işçiler oraya gidiyorlar

Sınıf bilinci nasıl da gelişmiş görüyor musunuz? Belediye Başkanı hangi siyasi görüştense, işçiler başkanın görüşüne yakın sendikaya geçiyorlar?

Silivri AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Turan, 2004 yılında göreve gelince, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası üyesi olan işçiler doğruca notere gidiyorlar(!) istifa ediyorlar Hizmet İş Sendikasına üye oluyorlar. 2009 yılında Belediye Başkanı CHP'li Özcan Işıklar göreve gelince işçiler sağ sendikadan topluca istifa ediyorlar, doğruca sol sendikaya geçiyorlar.

Selami Değirmenci'nin 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde işçiler işareti aldıklarında bir gecede o kadar çok sendika değiştirmişlerdi ki, işçilerin başı dönmüştü. Bir sabah noterde soluğu alıyorlar Genel İş Sen-dikası'ndan istifa ediyorlar, Belediye İş Sendikası'na geçiyorlar. Sonra bir sabah noterde soluğu alıyorlar Belediye İş Sendikası'ndan istifa ediyorlar, Genel İş Sendikası'na üye oluyorlardı. Bu geliş gidişlerde kararı Selami Değirmenci veriyordu. Sendika başkanına kızıyor, bir işareti ile işçileri istifa ettiriyor. Bir işareti ile işçileri istediği sendikaya üye yaptırıyordu.

AK Partili Hüseyin Turan da aynı yöntemi kullandı

Sonra aynı yolu Hüseyin Turan kullandı. Şimdi de Özcan Işıklar kullanıyor. Sahi belediye başkanlarının isteği ile sendika değiştirenler, yeni sendikaya üye olanlar kime karşı haklarını savunacaklar, haklarını geliştirecekler? Olumsuzluk olduğunda kime karşı mücadele edecekler, tavır koyacaklar?
Beylikdüzü Belediyesi AK Partili yönetimin elinde. Örgütlü olan sendika Disk'e bağlı Genel İş Sendikası.

Büyükçekmece CHP'nin elinde. Örgütlü olan sendika Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası.

Başakşehir Belediyesi AK Partili yönetimin elinde. Örgütlü olan sendika Disk'e bağlı Genel İş Sendikası.

Avcılar Belediyesi CHP'nin elinde. Örgütlü olan sendika Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası.

Büyükşehir Belediyesi'nin kimi şirketlerinde Hizmet İş, kimi şirketlerinde Belediye İş Sendikası örgütlü. Belediye yönetimleri değişince, işçiler doğruca belediye başkanına yakın sendikaya geçiyorlar. İş güvencesi için, daha çok hak alabileceklerine inanarak. Sonra başkan değişiyor işçiler yine sendika değiştiriyorlar. 

Yaşasın işçi sınıfının şanlı geliş gidişleri. Yaşasın belediye başkanlarının şanlı geliş gidişlere öncülükleri…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank