content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Ağu

Silivri’de Kandemir Depremi

Silivri’de birkaç gündür kıyamet kopuyor. 1994 yılında DSP’den, 2004 yılında CHP’den Belediye Başkan Adayı olan ve yaklaşık bin 100 oyla seçimleri kaybeden, 2009 seçimlerinde CHP’den yine belediye başkan aday adayı olan ve başkası aday olduğunda meclis üyesi adayı olmayacağını açık açık ifade eden Yılmaz Kandemir, akrabası olan Işıklar’ın meclis listesinden aday olmuştu.

2009 seçimleri öncesinde Kandemir, AK Parti Meclis Üyesi Metin Karakaş ile girdiği polemik ile gündeme oturmuştu. CHP yüzde 50 oy alamazsa istifa edeceğini açıklayarak gündeme gelen Yılmaz Kandemir, o zamanlar ortadan kaybolmuş ve seçimlerden sonra da sözünü unutmuştu.
Kandemir, seçimlerin üzerinden geçen 30 ay sonra, yaptığı açıklamalarla yeniden gündemde.

*****
Yılmaz Kandemir, geçen hafta istifa edeceği söylentileriyle ilçede yeniden gündeme gelmişti. Cumartesi günü Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından yapılan basın toplantısında, kendisine bizzat istifasını sorduğumda ise şu yanıtı vermişti. “İstifa ederek kimseyi sevindirmem.”
Bu sözünün üzerinden daha birkaç gün geçmeden, istifa edeceği haberi yeniden gündeme düştü. Gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün saat 19.00’da düzenleyeceği basın toplantısıyla istifa edeceğini duyurmuştu.

Basın toplantısı gerçekleşmeden, gazete merkezlerine çektiği faksla Kandemir, yeniden gündeme oturdu.
Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’in gündeminde bu sefer CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve kızı vardı. Kandemir’in yaptığı basın açıklaması öyle yenilir yutulur bir açıklama değildi. Şahin’in 2009 seçimlerinde Özcan Işıklar’ı desteklemediği, bizzat Işıklar’ın yüzüne karşı CHP’ye ve kendisine oy vermeyeceğini açıkladığını, Işıklar’ın seçimi kazanınca evine kadar gidip kendisini İmar Müdürü yapmasını istediğini iddia ediyordu.

*****
CHP İlçe Başkanı Şahin’in plan ve proje bürosu olmasına rağmen, yeni mezun harita mühendisi olan kızını belediyeye aldırmasına ise isyan eden Kandemir, ilçe başkanının derhal istifasını istiyor ve kızını da belediyeden istifa ettirmesini istiyordu.
İstifa etmez ve kızını da belediyeden istifa ettirmezse, ne yapacağına yönelik ne yazık ki hiçbir açıklaması yoktu. 

Kandemir’e göre Şahin ilçe başkanlığından, kızı da belediyeden istifa etmezse, ne yapacağıyla ilgili açıklama yapmıyor ancak CHP’yi ilçede ortadan ikiye bölüyordu.
Ve inanın bu açıklamaları CHP’nin rakibi olan AK Parti’de göremezdiniz. CHP’liler sonra da ‘neden AK Parti başarılı oluyor?’ diye sormaya devam edeceklerdi.
Anlayacağınız, CHP’lileri bölmek için bir bölene değil, her bir CHP’li bir bölen olmaya zaten kendiliğinden adaydı.

*****
Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir’in yazılı basın açıklamasının ardından telefonla yaptığım görüşmede ise bugünkü basın toplantısını kendisine hakaret eden iki bürokratın istifa etmesi halinde erteleyebileceğini, istifa etmeyebileceğini açıklıyor ve bunun içinde Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a saat 17.00’ye kadar süre veriyordu.

Kandemir, bugün saat 17.00’ye kadar Başkan Işıklar, Satın Alma Yetkilisi Süleyman Tunca ve Araçlar Amiri Ayhan Öztürk’ü görevden almaz ise, basın toplantısını yapacağını ve istifa edeceğini açıklıyordu.

*****
Silivri’de bugün saat 17’ye kadar neler olur?
1- Özcan Işıklar, bugüne kadar yapması gerekeni yapmadığı için ister iki kişiyi görevden alsın isterse almasın, karizması kocaman çizilmiş olacak.
2- Şayet Işıklar, Kandemir’in kendisine küfür ve hakaret ettiğini iddia ettiği Tunca ve Öztürk’ü, olay olduğunda görevden alsa ya da bir uzlaşma yaratmış olsa, bugün kriz büyümemiş olacaktı.
3- Hüseyin Şahin ilçe başkanlığından istifa etmez. Kızı belki belediyeden istifa eder. Ancak bu kırgınlık 2014 seçimlerine kadar devam eder. Şahin görevde kalırsa seçimler öncesinde çok büyük bir kriz çıkar. O kriz ne mi olur?
- Şahin, Işıklar bir kez daha aday olmak istediğinde destek vermez
- Destek vermediği halde Işıklar aday olursa, seçimlerde bir kesim Işıklar’a oy vermez.
- Kandemir belediye meclis listesinde yer alamaz. Alırsa kıyamet kopar.
- Kandemir’in Silivri’de hatırı sayılır bir desteği var. Şayet meclis listesinde yer al(a)mazsa dostları ve yandaşları akrabası olan (tabi aday gösterilirse) Işıklar’a oy vermez.

Sonuç olarak: Bu krizi yönetmesi gereken Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ortaya çıkan sonuçlarla krizi yönetememiştir. Yarın saat 17.00’ye kadar Tunca ve Öztürk’ü görevden almaz ise Kandemir istifa edecek. Alırsa belediyede otoritesi sarsılmış olacak. Anlayacağınız aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyıktır.
Bir düşüncemi daha ifade edeyim. Başkan Işıklar, Şahin’in kızını neden işe almıştır? Işıklar ve Selami Değirmenci’nin arası açık mı? Yanıt evet.
Şahin’in kızını işe alarak Işıklar, Şahin’i aslında teslim mi almıştır? Yanıt evet.
Işıklar yaptığı hamlelerle ustaca satranç oynarken, bu oyunu dışarıdan müdahalesi ile Kandemir aslında bozuyordu.

Son söz: Belediye başkanının kimlerle çalışacağına kimse müdahale etmemelidir. Etmeye kalkarlarsa orada belediye başkanının otoritesinden söz edilemez. Her başkan yardımcısı ortaya çıkıp, ‘ben filanı, şunu, bunu istemiyorum’ dediğinde o belediye başkanının orada artık hükmü kalmamıştır. CHP, Silivri’de resmen kendi ayağına kurşun sıkmaktadır. Kurşun sıkılan yere, acil doktor müdahalesi olmaz ise kan kaybı devam edecektir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank