content

22 Şub

Silemem Bir Gün Hayalimden O Dilber Kadını

Güftesi Nahit Hilmi Özeren' e bestesi Rakım Elkutlu' ya ait olan bu uşşak şarkıyı ilk defa geçen hafta Nurettin Çelik' ten Victoria meyhanesinde dinledim. Nurettin Çelik giderek yozlaşmakta olan musikimizin fasıl formunun en önemli icracılarının başında geliyor.

Serhanende Nurettin Bey bu eseri o gece Dede Efendi’ nin Pür ateşim açtırma sakın ağzımı zinhar esriyle başlayan muhteşem uşşak faslında okudu. Bu çok zarif şarkıyı bilmeyen musikiseverlere hatırlatmak istedim.

Victoria Meyhanesi Beyoğlu’ nda gerçek manada musikiye doyacağınız bir mekân. Nurettin Çelik burada iki haftada bir Perşembe geceleri fasıl yapıyor.  Kendisine kanunda Reha Sağbaş, kemanda Baki Kemancı ve udda Gürcan Yaman refakat ediyorlar.

Rakım Hoca’ nın âyin, ilâhi, semâi kâr, durak, beste ve şarkı formunda dört yüz elliye yakın eseri olduğu biliniyor. Birçok şarkısı bugün de musikimizin nadide eserleri içinde zevkle icra ediliyor.

Onun uşşak şarkıları içinde özellikle Bana hiç yakışmıyor böyle intizar şimdi// Aşkımla yanan sineme el sürme yanarsın// Bir gün gel ne olur busenle sevindir sözleriyle başlayan eserleri çok okunur.

NOTAYA ULAŞMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ ADRESİ TIKLAYABİLİRSİNİZ: http://www.notaarsivleri.com/uşşak/10055_1.png

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank