content
23 Şub

Sigara Kimin Çocuğu?

Alkol bütün kötülüklerin anasıdır. Sigarada kötüdür. Öyleyse mantık der ki: alkol sigaranın anası, sigara alkolün çocuğudur. Peki sigaranın babası kimdir. Tabiî ki sigara babaları. Büyük patronlar. Babalar.

Sigarayı bırakma gününde, sigarayı toplumsal olarak hayatımızdan az bir çıkarma çabasının ne denli işe yaradığını görmek bizi mutlu etti.  Bunun, daha büyük toplumsal ve siyasi çabalarla daha çok işe yarayacağı reddedilmez bir gerçektir.

İnsanlık değerleri sigaranın ölümcül olduğunda hemfikirdir. Sigaranın tüccarlarından başkasına faydası yoktur. Yavaş ve ağrılı birçok ölüm sebebi, kalıcı birçok hastalığın müsebbibi, orta ölçekli bir devlet bütçesinin duman oluş etkeni v.s  v.s.

Bu kadar kötü ve yaramaz bir çocuğu doğuran ananın hiç mi kabahati yok. Bu çocuğun babalarına laf söyleme had ve cesaretimiz yok, lakin anası ne olacak?..

Anası evladından beter. Terörizmde yarışan ikilinin büyüğü. İnsanlar için sayılan hemen hemen bütün zararlar anada da mevcut. Buna sosyokültürel yıkımları da eklerseniz hem ana hem babalık etmiş sigaraya alkol. Lakin Yeşilaycılardan başka kimsenin cesareti yok bu gerçeklerle yüzleşmeye. Hatta çağdaş olabilmeniz için sigaranın anasıyla birlikte olmanız lazım. Şarap, bira, viski, rakı, cin, şeytan v.s. Gerekli besin öğelerini doğal olan üzümden alamazmışsınız gibi şarap tavsiye edilir çokbilmişlerce. Başka doğal  tedavi kaynakları yokmuş gibi bira içirtilir böbrekler için, ısınmak için votka, özel günlerde şampanya, streslenince rakı, etle şarap, yorulunca viski. acizliğin ve acizlerin sığınağı.

Bu denli maharetli ve gaddar bir etken için artık bir şeyler yapmanın zamanı gelmedi mi?

Ufacık sigara paketine sığdırılan zararlı etkiler tüketiciyi uyarmak amacıyla koca alkollü içecek şişesine yazılamaz mı. Yoksa zararlı etkilerinden şüphe mi ediyoruz? TAPDK bu konuda ne yapıyor ve ya ne yapacak. En önemli varlığımız sağlığımız. Alkollü içeceklerin varlığımızı tehdit ettiğini kimden gizliyoruz. Kötü her yerde kötü değil mi? Öyleyse sigarayla mücadele çabamıza alkolle mücadeleyi eklememizin hangi akl-ı selim ve vicdan sahibi insana zararı var? İşe bu ürünlerin şişelerinde uyarı yazısıyla başlayalım mı?

Cennet anaların ayağının altındadır ama bu ananın ayağının altında cehennem ve cehennem gibi bir dünya hayatı var. Ortak değeri insan olan her canlıyı mücadeleye çağırıyoruz.

ALKOLE HAYIR!!!

Muhammet EFE

Veteriner HEKİM

TUMER

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Sigara Kimin Çocuğu?”

  1. 1
    m.necati Says:

    Sayın Muhammmet Bey,
    Sigara ile ilgili yazınızda;
    sigarayla mücadele çabamıza, alkolle mücadeleyi eklememizin, hangi akl-ı selim ve vicdan sahibi insana zararı var? diye sormuşsunuz.Sigara yasağı uygulamasına geçildiği daha ne kadar oldu?
    Yanlış anlamadıysam; kısa bir süre önce, televizyonda," bazı yerlerce, sigara yasağının kaldırılması için girişimlerde bulunulduğunu, ilgililerin buna sıcak baktığını" bildiren bir haber dinlemiştim.
    Sigara yasağının yanında, alkolle mücadelenin zararını, oy bekliyenler düşünmüş olamaz mı?



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank