content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Ara

Şiddet ve Dehşet

Malumlarınız son birkaç gündür de öğrenci olayları gündemi meşgul etmeye başladı. Maşallah gündemler çok renkli geçiyor, her gün bir olay, üzücü haberler. Hiçmi iyi haberler okumayacağız. Akşam yatağa yatarken gamsız kasavetsiz bir uyku uyumayacakmıyız?

Nere gidiyor bir gençlik, bu gidişata bir dur diyen çıkmayacak mı? Ateşe kimler benzin atıyor. Kurt dumanlı havayı sever derler, yani bu dumanlı havadan kimler yararlanıyor, gencecik yavruları kimler kullanıyor. Olup biten bu olayları iyi teşhis etmek lazım.

Hastalık teşhis edilirse tedavisi kolaylaşır. Genç beyinler sizlere de sesleniyorum. Her biriniz ayrı ayrı illerden, annenizi, babanızı terk edip diyarı gurbete gittiniz. Belki birçoğunuz maddi imkânsızlıklar içerisindesiniz. Sizin amacınız okuyup, vatana, millete, aile efradınıza yararlı insan olmak mı, yoksa vurup, kırmak, yakıp yıkmak, kısacası şiddet ve dehşet saçmak mı? Bence kendinize çok yazık ediyorsunuz. Sizler iyiyi kötüden, karı zarardan ayıracak durumda, yani “Fatihin İstanbul’u feth ettiği yaştasınız” Bu günler sizler için çok önemli, zamanı iyi değerlendirmezseniz her geçen gün zarardasınız. Olayları çok iyi tahlil etmeniz lazım

 Genç yaşta birilerinin ayak oyunları ile istikbaliniz söndürmeyiniz. Çünkü giden gün geriye gelmiyor. Bir atasözünde el insana akıl verirde ekmek vermez derler. Bugün sizlere verilen akıllar, gencecik beyinlerinizi yıkamaktan başka bir işe yaramıyor. Okul kampüslerinde terör estirip, sağı solu kırarak, hatta kendi bedeninize zarar vererek neler yapmak istiyorsunuz. Zarar verdiğiniz eşyaların birer kamu malı olduğunu unutmayın. Ayrıca bin bir zahmetlerle kazandığınız okulların kıymetini bilmeyecekseniz, neden onca masraflar yaptınız. Anne, balarınıza yazık değilmi veya okumak istemiyorsanız, mutlaka okuyacaklar vardır onların haklarını gasp etmiş olmuyormusunuz. Sizlerin bu akıl almaz davranışlarından siyasi malzeme çıkaranlar bile oluyor.

Örnekmi, bir siyasi parti liderine gazeteciler Anayasa Komisyonu başkanı sayın Prof.Dr. Burhan KUZU’ YA yapılan yumurtalı eylemi soruyorlar, cevabı ise çok ilginç. Onlar demokratik haklarını kullanmışlar. Ey parti lideri aynı olayları sizler yaşayınca öyle demiyorsunuz, iktidar yaptırdı, ya bu olayları kim yaptırdı. Ey siyasiler, bu çocuklar hepimizin, bu kanayan yaraya hep birlikte parmak basalım, herkes iktidarı ile muhalefeti ile üzerine düşeni yapmalıdır. Polislerin öğrencilere şiddet uyguladığı siyasi liderlerin dilinde sakız haline geldi.

Sizler görevinizi yapmazsanız, birileri ancak öyle yapmak zorunda kalır. Bu tür işler birilerini eleştirmekle olmuyor.Polisin şiddet kullanması elbette doğru değil. Ancak, öğrencilerin dehşet saçması doğru bir davranışmı? Günübirlik haberlerden takip ettiğimiz kadarı ile bazı okul idarecilerinin olayların fitilini ateşlediğini duymaktayız, haberler doğru ise o birileri ne yapmaya çalışıyor. Ben herkese bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin hep birlikte el ele, gönül gönüle, memleket aşkıyla üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalışalım. Bayrağımız göklerden, inmemesi, ezanlarımızın susmaması, Vatanın ve milletin bekası için çalışalım, çalışalım, çalışalım.

Allah yar ve yardımcımız olsun. Türk milleti hep birlikte el ele İleri ileri haydi ileri Hedefimiz ulaşmaktır menzile Tut eli tut eli haydi tut eli E-Mail:stoprak¬_58@hotmail.com ŞÜKRANİ

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank