content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Ara

SGK Prim Borcu Sorgulama Hizmeti İnternette!

SSK-SGK prim sorgulama ve hizmet dökümü işlemleri internette! Prim borçlarına yeni düzenleme!

 SSK-SGK işlemlerinizde internet sistemi artık büyük bir rol oynuyor. Hayatımın her noktasına giren ve tüm işlemlerimizi bir tıkla halledebileceğimiz bu sistem bize kolaylıklar sunmaya devam ediyor.

Artık TC Kimlik Numaranız ile internet üzerinden gerekli kimlik bilgilerinizi kullanarak SSK ve SGK ile ilgili tüm işlemlerinize rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
SSK-SGK prim sorgulama ve hizmet dökümü işlemleri internette! Prim borçlarına yeni düzenleme!
TC Kimlik No ile Prim Sorgulama işleminden Hizmet Dökümü Öğrenme işlemine kadar herşeyi güvenli olarak yapabilirsiniz. Ayrıca yeni çıkan uygulamalar ile bu işlerin güvenli bir şekilde olmasını istiyorsanız e-Devlet üzerinden yüksek güvenlik sistemleri ile bunları yapabilirsiniz.
Eğer bir e-Devlet şifreniz toksa ise e-SGK portalı üzerinden Sicil no veya TC Kimlik Numaranız ve kimlik bilgileriniz ile bu işlemleri daha rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
SGK Prim borcu olanlara ise büyük bir müjde geldi. Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun resmi gazetede yayınlanmasının ardından sigortalıların prim borçlarını kolaylıkla ödeyebilmek için SGK ile Türkiye Halk Bankası arasında kredi işbirliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol gereği SGK borcu olanlar, Halk Bankası’ndan 36 ay vade ile aylık 0.97 faiz oranıyla kredi çekebilecek. Son müracaat tarihinin 31 Aralık 2014. Talep sahipleri kapsama giren borçlarını; dilerlerse peşin ödeyebilecekleri gibi ikişer aylık ödeme dönemleri olmak üzere 6 (altı), 9 (dokuz), 12 (on iki) veya 18 (on sekiz) eşit taksitte de ödeyebilecektir” diye konuştu.
HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR VE NASIL ALINIR?
SGK Hizmet Dökümü işlemleri 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren SGK Sorgulamaları artık şifresiz olarak yapılabiliyor. Daha önce e-Devlet sisteminde yer alan SGK Hizmet Dökümü uygulamasına artık size özel kişisel kimlik bilgilerinizi girerek SGK Sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızın devamında Hizmet dökümüzü nasıl alacağınızı alacağız. SGK Sorgulama işlemi içinT.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor.
Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor.
http://uyg.sgk.gov.tr/hizmetkontrolu/jsp/tcGir.jsp
PRİM SORGULAMA NEDİR VE NASIL YAPILIR?
SGK Prim Sorgulama işlemleri 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren SGK Sorgulamaları artık şifresiz olarak yapılabiliyor. Daha önce e-Devlet sisteminde yer alan SGK Prim Sorgulama uygulamasına artık size özel kişisel kimlik bilgilerinizi girerek SSK Prim Sorgulama yapabilirsiniz…
Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor.

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank