content

17 Nis

Sezai Uzun’dan: Sevdam Sana

Şair yazar, araştırmacı ve editör Aysel Al aracılığıyla bana ulaşan kitaplardan biri: Sezai Uzun imzalı ‘Sevdam Sana’ adlı 128 sayfalık şiir kitabı.

Merkezi Ankara’da bulunan Gündüz Yayınevi yayınları arasında günyüzü görmüş.

Dizgi ve Özsöz Aysel Al imzasının taşıyıcısı. Al, önsözünün bir yerinde: “Sezai Uzun, umudun, hasretin, aşkın, sevginin şairidir. Yalın, gün ışığı gibi ılıman ve berrak bir söylemle şiirin dokusunu örer” diyor. Bu bir tespittir ve önemli bir değerlendirmedir.

Kadınım şiiriyle başlanıyor, Vazgeçemediğim, Her gece ölürüm ardından adlı şiirlerle sayfalardan seslenilmeye devam ediliyor.

Şiirlerin yer yer serbest tarzda, yer yer hece vezni tarzıyla kaleme alındığı görülmekte.

Altı dörtlükten meydana gelen, 14.sayfadaki Seni sevmeye bir ömür yetmez, başlıklı şiirin bir dörtlüğüyle devam edelim:

Öpüşün sıcacık dudaklarımda,

Sesin sohbetin kulaklarımda,

Seni istiyorum son nefesimde,

Seni öpmeye saatlerde yetmez.

Sezai Uzun’un şiirlerinde sevgi zenginliği ve bütünlüğü dikkat çekiyor. Nefes alma ve mola verme görüntüsü var. Kutlamalıyız efendim. 13 ayrı dörtlükten meydana gelen, kitabın 105 ve 106. sayfalarında yer alan kalmadı, adlı şiirden alacağımız bir dörtlükle noktamızı koyalım:

Açlığım sana, susuzluğumda,

Kerbelâ’ya döndü ömrüm yolunda,

Sabır taşı çatladı, en sonunda,

Kahrını çekecek gücüm kalmadı.

Sezai Uzun, sonraki yıllarda yayınlayacağı kitaplarıyla, daha başarılı şiirlere imza atacaktır.

GÜNÜN YAYIN HABERLERİ:

1-Ankara’da Ergün Veren tarafından 12 sayfayla aylık yayınlanan; Ergün Veren, Prof. Dr.Erman Artun, İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Prof.Dr.Fuad Yöndemli, Yaşire Kartal Lott, Şükran Tezişçi imzalı yazılarla farklı haberlerin yer aldığı ‘6-B’ liler Bülteni’nin 52.sayısı gün  yüzü gördü.

2-Ankara’da,20 sayfayla İlhami Nalbantoğlu’nun sahipliğinde aylık yayınlanan;Prof.Dr.Mümtaz Soysal,Hüsnü Merdanoğlu, Erol Dağlı,Nazan Sezgin imzalı yazılarla değişik imzaların şiirleri ve farklı haberlerin yer aldığı‘Ahlat Gazetesi’nin 160.sayısı  okurlarıyla buluştu, buluşturuldu. azetenin söz konusu edilen sayısında  ayrıca ,Editörün notu olarak;”Değerli hocamız,Prof. Dr. İsa Kayacan, zaman zaman Vakfımızı, Gazetemizi, yayınlarımızı konu alan

yazılarıyla, (Burdur Gazetesinin 20 Ocak 2014 tarihli sayısında yayınlanan yazısında olduğu gibi) bizi onurlandırmaktadır.

Teşekkür ve saygılarımızla” denildi.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank