content

08 Ağu

Şeytanla Karşılaştım, Dedi ki:

Geçenlerde Fatih’te bir çay ocağında, açık ve şekersiz çayımı yudumlarken yanımda biri beliriverdi.

Döndüm baktım ki ‘şeytan’.Başladım ‘Ezubillahimi…’ ama tamamlamaktan vazgeçtim.

Tamamlarsam defolur gider. Belki konuşturabilirim diye düşündüm.

‘Sordum, ne işin var burada. Şurada burada dolaşsan ya?’

Bana, “Referandumda ‘evet’ diyeceğim demişsin. Hatta ‘yüzde 55 evet çıkacak’ diye de yazmışsın. Tahminlerin yanlış. Ezici çoğunlukla ‘hayır’ çıkacak” dedi.

‘Sana ne bundan’, demeye kalmadan demez mi, “gel sende hayır de…”

Bu kez ben: ‘Sana ne bundan. CHP’li misin MHP’li mi? Yoksa BDP’li misin DSP’li mi?’

“Yok yok. Hiçbirinden değilim. Fakat…dedi.

‘Peki, sen onların paralı tanıtım elemanı mısın? Başka işin yok mu ki, referandum kampanyası için oy topluyorsun?’

“Ne yalan söyleyeyim. Bu dünyada bana pek iş kalmadı. Kimin kulağına ne üflesem, gereğini yapıyor. Neredeyse kimse yüzümü kara çıkarmıyor! Bu yüzden rahatım pekiyi. Fakat son günlerde ‘evet’ çok çıkacak diye korkmaya başladım.

Bu yüzden ‘evet’te inat edenleri dolaşıyorum. Hayır dedirme de iknaya mecburum. Yoksa hayırcılar, bu kampanyayı ağızlarına yüzlerine bulaştıracaklar.”

‘Niye bana bunları anlatıyorsun. Niye doğruları söylüyorsun. Senin işin yalan söylemek’ dedim.

“Doğru. Benim işim yalan söylemek ve kandırmak. Ama bu kez doğru söylüyorum. Hayırda hayır var” dedi.

‘Hadi yalancı gidi…’ dedim.

“Bak” dedi. “Sen bir kitap yazdın. Orada bana atıp tutmuşsun. İnsanoğlu’na tıpkı atanız Âdem’e ‘yasak meyveden yersen cennette ebedi kalanlardan olursun’ diyerek kandırıp, yasak meyveden yedirip, cennetten kovdurduğum gibi; özellikle küresel şirketler, onların kuklaları ve işbirlikçisi siyasetçilere, ‘fıtratı bozmalarını’ telkin ediyorum.

Âdem’de başardığım gibi onlarda da başarılıyım. Ben bunu yapacağım konusunda zaten Allah’a söz vermiştim. Ben sözüm de duruyorum. Fakat sizinkiler, Allah’a verdikleri sözde durmuyorlar.

Onlara ‘değiştir’ diyorum, değiştiriyorlar.

Ye diyorum, helal-haram demeden yiyorlar.

Beyaza siyah de diyorum, siyah diyorlar.

Siyaha beyaz de diyorum, beyaz diyorlar.

Onlar helal haram ayırımı yapmadan yiyince, ne namazları namaz, ne oruçları oruç oluyor. Ne de kendilerine ve Allah’a itaat eden nesiller yetiştirebiliyorlar.

Ben hedonistim onları da hedonist/hazcı yaptım.

Fıtratı bozarsan, kurduğun kirli düzen ebediyete kadar sürer diyorum. İnanıyorlar.

‘Fıtratı değiştir ve insanlığın açlığına çözüm’ diyerek sun diyorum. Öyle yapıyorlar.

Allah, Kur’an’da ‘ben yarattıklarımın rızkına kefilim’ dediği halde, Allah’a değil, benim avaneye güvenip, genetik ve hibrit tekniğine inanıyorlar. Zaten sen bunları kitabında yazmışsın.

Haksız mıyım? Doğru söyledim mi?deyince ne yalan söyleyeyim, ağzım açık kaldı, donup kaldım.

‘Evet’ dedim ‘son söylediklerinin hepsi doğru.’

“O halde beni iyi dinle” dedi.

“Ben bazen doğru da söylerim.

Gel sen de 12 Eylül’de yapılacak referandumda MHP, CHP, BDP, DSP, İP vs gibi ‘hayır’ de!”

‘Asla, asla, asla...

Çünkü:

Ben ortaokulda idim. Okullar açılacakken, eli silahlı bazı çeteler yönetimi ele geçirdiler.

Pazartesi günü bayrak töreninde biz delikanlıların önünde, bazı öğretmenleri kelepçeleyip götürdüler.

Üç beş yıl sonra, bunlardan bazılarını sokaklarda aklî melekelerini yitirmiş olarak dolaşırken görünce, içimiz acırdı.

Bize, ‘Milli Güvenlik’ dersi diye bir ders okutuyorlardı. Kitap okumayı sevdiğim için, bir gün okul idaresi bana ve okuyan arkadaşlarıma kitap dağıttı. Milli Güvenlikçi asker, Hadis kitabını ‘Arapça yazılı’ diye yırtıp çöpe atmıştı. O gün bu gündür, hep onu görünce seni görüyorum.

12 Eylülcülerin anayasasına ‘hayır oyu verilmesi propagandası’ yaptığı iddiasıyla, bazı insanları askerî ciplerin ardında sürüdüklerini biliyorum.

Bazı insanları mahpushâne köşelerinde köpeklere parçalattıklarını,

Gençleri bir çuval içine, çok sayıda kedi ile birlikte koyup, sonra çuvala sopalarla vurarak, kedilerin gençleri cırmalayarak işkence yaptıklarını,

Köylere gelip, sakallıları karakollara götürüp dövdüklerini, sakallarını ve takkelerini kestiklerini,

Hatta delikanlıları yağlı urganlara çektiklerini gördük, dinledik ve okuduk.

İmam Hatipli olduğum için üniversite girişlerinde benim başıma da gelmedik kalmadı.

Allah’ın emri olduğu için örtenleri, sürüm sürüm süründürdüler.

Çocuklara Kur’an okumayı yasakladılar.

‘Yeşil sermaye’ temsilcisi diye fişledikleri bir derneğe üye olduğum için, bazı ülkelerin vize vermelerini bile engellediler…

Kayda geçmemiş, yaptıkları sayısız melânet bir yana; 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubatlarda fişlediler, engellediler, dövdüler, sövdüler, kovdular…

Binlerce kişiyi sadece Kürt olduğu için, ortadan kaldırıp, adına ‘faili meçhul’ dediler.

İstanbul’u fetheden sultanın camiini bombalama planı bile yaptılar…

Yalan mı bütün bunlar?’ dedim

“Doğru” deyip, ekledi. “Gördün mü, bak yine doğru söyledim”

‘Bak’ dedim. ‘Tasdik edeceğin, anlatacak çok şeyim var. Fakat seninle geçirdiğim şu an bile azap olarak bana yetti. Son söyleyeceğini söyle defol git.’

“Bu Tayyip Erdoğan var ya… Onun, bu anayasanın tümünü değiştirmesine izin verdirtmedim. Ama o, her gün ‘besmele’ çekti ve 28 maddesini değiştirmeyi başardı. Bu maddeleri, seçmene henüz iyi anlatamadılar. Fakat bu kadarcığı bile benim işimi zorlaştırıyor. Hayır diyenlerin oyuncaklarını ellerinden alıyor. Bu yüzden ‘Hayırda hayır var’ diye nârâ atıyorlar. Haksız değiller. Endişem o dur ki; Bahçeli MHP’lilerin önemli bir kısmını ikna edemeyecek ve ‘evet’ diyecekler. Adaşın Kemal, bu işi götüremeyecek. Sav’masak, ağzından ‘evet’ çağrısı bile çıkar. Saadetçilerin bir kısmı ise makam derdinden, millet meselesine vakit bulamıyor…

Yalan mı?” dedi.

‘Evet, doğru ama bu senin yalancı olmadığın anlamına gelmez!’

“Sana diyorum ki: Gel bu kez bir defalığına ‘hayır de.’ Ölene kadar senin yoluna bir daha çıkmayayım.”

Hadi oradan pis yalancı…

Euzubillahimineşşeytanirracim.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

8 Kere Cevaplanmış to “Şeytanla Karşılaştım, Dedi ki:”

  1. 1
    Ahmet Kandemir Says:

    Demek sonunda yalanlarınıza şeytanıda alet ettiniz sizdende bu beklenirdi,Bakın size bir fıkra anlatayım
    Adamın biri çölde gidiyormuş,canı cok çekmiş deveyi,ama ne yapsa deveyi çöktürememiş ve bunu üzerine deveyi sürmüş bir hurma ağacına ipin ucunu bağlamış sonra deveyi sürmüş diğer hurma ağacına ipin diğer ucunuda bağlamış ve bir salıncak yapıp pis emeline ulaşmış ,ulaşmış ama çok pişman olmuş ve açmış ellerini Allahım şeytana uydum beni affet demiş,bunun üzerine şeytan çıkmış demişki : Bana bak! kaç yıllık şeytanım böyle salıncaklı s..iş görmedim bana iftira atma demiş.
    Sizde artık neye sarılacağınızı kime iftira atıcağınızı şaşırdınız TC tarihinde böyle birşey yok yalvar yalvar yalvarıyorsunuz azıcık dik durun ya.

  2. 2
    Ademoğlu Says:

    Ahmet Kandemir, görüşünüzü yazabilirsiniz ama haddi aşmadan. Yazarı beğnemiyorsanız ve yeteneğiniz varsa sizde bir makale yazarsınız. Hakaret etmek basit ve acizlerin işidir. Hakaret etmek kişilik yansımasıdır. Bazı bölümlerini bende beğenmiyor olabilirim. Ama biri hakaret ettti mi ona hiç dayanmam. Yazara küçük bir eleştirim olacaktı sizin yorumu görünce yazar iyiki yazmış. Bu adamlar bunu çoktan hak ediyor dedim.

  3. 3
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Tayyib Erdoğan ı son peygamber dahi ilan eden AKP liler olmuştu hatırlarsanız, hatta son padişah da diyen oldu

    İmam hatipli olunca kendinizi evliya zannettiğiniz şüphesine girdim. Eskiden bu BİZ ve SİZ modelini Erbakan hoca yapardı. Kendi partisine oy atmayanların kafir olduklarını ima ederdi. Hatta ülkemizde bir cami cemaati diğer bir cami cemaatini rahatlıkla kafir ilan eder.

    Tarihe baktığınızda din adına Hz Ali ye savaş açanlar dahi olmuştur, seyyid Nesimi lr, ve daha nice erenler din adına katledilmiştir. Kimsenin yapamadığıı siz yapmışsınız ve bir imam hatipli olarak şeytanı bile dize getirmiş hidayete bir parmak bırakmışsınız. Keşke corç bush dengesizi de ABD başkanı olduğu yıllarda sizin yolunuza çıksaydı da siz onu bir mesh etseydiniz. Belkide bir imam hatipli olarak adamın hidayetine sebep olur o ıraklı şerefli gazateciden papuç yemesini önlerdiniz.

    Bu zamanlarda artık mehdi ve hz isa nın yere inişini bekliyoruz. 29 yalancı peygamber sırasıyla çıkacaktır artık. imam hatipliler buna da dayanamaz bence. Haaahh buldum ilk önderiniz yıllar önce çıkmıştı sayın HASAN MEZARCI :>

    Tamam tamam moralinizi bozmayın sizde bir imam hatipli olrak sıradasınız Velayet kuralı ve Veli olmanın ilk şartı imam hatipli olmaktır : > DİN ALLAH A MAHSUS değil size mahsus gibi yaşayın bakalım, bizim eşeğin semeri kırık olsun.:>

  4. 4
    Ademoğlu Says:

    Uğur bey sizinde kininiz aklınızın önüne geçmiş. Cehaletiniz maşaallah ben burdayım diye bağırıp duruyor. İftira atmak kolay. Ak partililerden kim ne zaman nerede Tayyip Erdoğanı peygamber ilat etmiş ve Tayyip bey buna izin vermiş. Bunu ispat etmezseniz siz müfteri olmanın yanısıra şayet Müslümansanız imanınızızı gözden geçirmeniz gerekiyor. Hasan Mezercıyı sizin çok sevdiğiniz 28 Şubatçı aşağılıklar delirtmiştir. MEczuplar dinin muhatabı değillerdir. Din Allah'a aittir ama kullanrının yaşaması için vardır. Dine ait hiçbir değeri önemsemeyenlerin işlerine gelince dini örneklemesine gelince buda tam iki yüzlülüktür. Yazra Kemal Özer'i bende okurum. Bundan bir önceki bu köşedede yayınlanan Tarım Bakanına güvenmiyoruz" açıklamasını ne çabuk unuttup heme AKP'li diye iftira ve yaftalamaya başladınız. Gıyaben bildiğim kadarıyla Kemal bey aka ak karaya kara diyen biri. İktidar miktidar dnlemez. Hakkı söyler. Siz ise işinize gelince alkışlar işinize gelmeyince küfreden basiret yoksunlarısınız. Şimdi bana saldıracaksınız ama olsun. "Lekümdinikümveliyedin"

  5. 5
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Eleştirdiğim yazarın AKP li olması veya olmaması değildir İMAM HATİP MEZUNU olduğunu belirterek kendinde ayrıcalık görmesidir. Yazımı daha dikkatli okuyun lütfen

    Hasan Mezarcı örneği hoşunuza gitmediyse 2 YIL ÖNCE TELEVİZYONDA ATATÜRK Ü SEVMİYORUM HUMEYNİYİ SEVİYORUM. İNGİLTERENİN SÖMÜRGESİ OLSAYDIK KEŞKE O ZAMAN DAHA ÖZGÜR OLURDUK diyen 2 türbanlı genç kızımızı verelim fark etmez.

    Basından
    Başbakan Erdoğan, kendisine "peygamber" dediği için Meclis'te kavgaya neden olan AKP eski Aydın İl Başkanı İsmail Eser'in görevden alınması talimatını verdiğini açıkladı.

    Benim cahil olup olmamam olayları ve yaşanılanları değiştirmiyor. 12 eylül darbesi nasıl ki ANAP ın doğuşuna zemin hazırlamışsa 28 şubat darbesi de AKP nin doğuşuna zemin hazırlamıştır. Özal da Tayyip Erdoğan da başbakan olmadan seçimlere girmeden önce 6 ay önce ABD de başbakan olacaklarını biliyorlardı.

    İmam hatipli olmak kişiyi kibirlendiriyorsa hiç eğitilmemiş boşuna okumuş demektir

  6. 6
    Ademoğlu Says:

    Uğur bey. Yine sapla samanı karıştırmışsınız. Çünkü kinin aklınızın önünde. Sayın yazar İHL'li mezunu olduğunu övünç kaynağı olarak yada bir ayrıcalık olarak sunmuyor. Sadece yaşadığı bir olayı örneklemek için anlatıyor. Kaldı ki İHL'li biri dini meseleleri gayet tabii ki sizin gibi İslama ön yargılı bakan birinden daha iyi bilir. İl başkanının başbakan hakkında söylediği cümleyi İnternetten tarayıp bir okuyun. Zanla hareket etmeyin. Humeyniyi seviyorum diyen birisinin bunu sevmesini kimse engellemez. O kızlar ben de tanıyorum. Onlar Ak Partiyi'de sevmeyenlerden. Kimse de kimseyi yada bir partiyi sevmek zorunda değil. Bunu açıkça söylemesinde de bir sakınca yok. Üstelik açıksa söyleyerek iki yüzlülük yapmamış olması daha erdemlidir. Fakat bu tür söylemler genellikle provatiftir doğru değildir. Siz şunumu diyorsunuz Tayyip beyi ABD atadı. Bunu diyorsanız siz topluma hakaret eden bir müfterisiniz. Bu ülkede başbakanları darbe dönemleri hariç sandıkda halk belierler. Bu halkı beğenmeyebilirsiniz. O sizin sorununuz. Beğenmediğiniz biri başbakan oldu diye ABD yada şu bu atadı derseniz. Mason Demirel'i dünyanın en büyük GDO'su Rockefellerin bursu ile okuyan Deniz Baykal'ı yine Kissinger'in talebesi Ecevit'i bu halk seçmiştir ve saygı duyarız bu tercihlerine de. Kimse bu isimleri ABD atadı diyemez. Bu yaftalama bu ülkeye haksız millete hakarettir. Sizi insafa davet ediyorum. Aklınızı kullanın ama gidin sandığa referandumda Hatır deyin. Ama vicdanı öldürmeyin.

  7. 7
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Sayın ademoğlu sapla samanı karıştıran sizsiniz.
    Laf kalabalığı yaparak işinize gelmeyen yerleri görmezden geliyorsunuz.

    Tabi ki herkes fıtratına uygun olanı sever.
    Ama sizin savunduğunuz zihniyetin ve temsil ettiğiniz zihniyetin çok önemli çelişkileri mevcut. Bu çelişkileri sizde biliyor ve yaşıyorsunuz.
    Atatürk kim ?
    Humeyni kim ?
    İngiltere nin mandası altında yaşamayı istemek ne demek ?

    Bir makale ile size cevap vermek farz oldu

  8. 8
    Ademoğlu Says:

    Sapla samanı karıştırmaya devam. Dikkat "farz" demişsiniz. Farz dini bir kavramdır. Başınızı ağrıtmasın



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank