content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Eyl

Sessiz Çoğunluğun Sesi Foto Adem

Ünye de günlük yayın yapan Ünye Kent Gazetesi MHP Ünye İlçe Teşkilatının ”Tıp Fakültesi Ünye ye gelsin mi” sloganıyla başlattığı imza kampanyasını nasıl değerlendiriyorsunuz diye sorduğu birkaç Ünyeli esnaf ve sade vatandaştan “Foto Âdem “ ticaret unvanıyla kurduğu fotoğraf Stüdyosu işletmecisi, sessiz çoğunluğun sesi örnek esnaflardan Foto Âdem Palabıyık” Öncelikle Tıp Fakültesinin Ünye ye getirilmesine kadar Ünye de yapılması gereken çok daha önemli işler var.

Hatta Ünye henüz buna hazır değil diyerek, başta iktidar olmak üzere, muhalefet parti başkan ve yönetimi ile Ünye ve Ünyelinin geleceğine ışık tutmak için varlığını sürdüren sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri ile Ordu’mun ve Ünye’min kalkınmasında benimde, bizimde tuzumuz bulunsun diyen insanlarımıza artık uyanın diyerek verdiği tarihi nitelikteki insani demecini, notasına ve virgülüne dokunmadan yayınlayarak sorumluluk sahibi Kamuoyu ile paylaşalım istedik.

Bakın saygıdeğer okurlar ve değerli Ordu, Ünye ve Fatsa Kamuoyu, Ünye de örnek fotoğraf esnaflığı yapan Foto Âdem Palabıyık ”Tıp Fakültesi Ünye ye gelsin mi” kim istemez tabii gelsin, ama ona kadar Ünye de yapılacak daha çok iş var diyerek, Ordulular Ünyeliler, Fatsalılar her nedense her seçim arifesinde bu ve benzeri seçim entrikaları birileri tarafından halkın kafasını karıştırmak adına ne yazık ki yapılıyor.

Lütfen artık uyanalım bu ve benzeri oyunlara gelmeyelim diyen Fotoğrafçı Adem Palabıyık “Öncelikle Tıp Fakültesinin Ünye ye getirilmesine kadar Ünye de yapılması gereken şeyler var. Seçimler yaklaşmak üzere, Ordu Ünye diye ayrım yapılmaya tekrar başlanıyor. Ben bunun bir siyaset oyunu olduğuna inanıyorum. Öncelikle şu anda Ünye’mize çok güzel bir hastane yapılıyor ve bunun en kısa zamanda bitmesi gerektiğini biliyor, biteceğine de Ünyeliler olarak inanıyoruz. Ünye’ye Tıp Fakültesi olsun mu, olmasın mı sorusuna, yeterli doktorlarımız var mı diye sormak istiyorum. Öncelikle doktorların yetişmesi lazım. Hastaneyi yap, binayı yap bir şey ifade etmez ki. Ünye’ye bugün en lüks Tıp Fakültesini yap, iyi doktor olmadıkça bir şey ifade etmez ki. Biz zaman zaman Ünye Hastanesinde bile çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Öncelikle bir defa sistemin oturması lazım. Sistem oturmadığı sürece Türkiye’de çok başlılık olduğu sürece hiçbir şey olmaz.

Ayrımcılık olmasın. Ordu’da bizim, Fatsa ‘da bizim, Ünye’de bizim bu memleketin her yeri bizim. Bunlarda siyaset yapmak çok büyük yanlış. Herkes kendine bir şeyler mi çıkarmak istiyor? Bu zamana kadar bu niye söz konusu değildi. Şimdiye kadar hastane bitecekti neden bitmedi? Bunlar tartışılsın. Ünye daha çok gelişir. Bizim gönlümüz tabi ki ister. Ama hastaneyi yap içini yap sermayeleri harca sonuçta bu para bizim paramız. Ben şu anda bunun uygun olacağına inanmıyorum. Zaten hastanemiz yapılsa bizi 10-15 yıl idare eder.

Ünye’nin çok daha farklı sorunları var. Ünye’de işsizlik var, gençlerimiz hep boşta. Ben bugün Ünye’de istediğim şeylerden birisi anketlerin yapılmasıdır. Yapılan anketler insanlarla tartışılsın. Halk ne derse o olsun. Halk şu anda ne istiyor? Şu anda bir Tıp Fakültesi mi istiyor? Ünye’nin bir defa sanayisinin gelişmesi lazım. Fakültenin buraya gelmemesi hakkında düşüncelerini paylaşanlara da saygı duyuyorum. Bunu anlayışla karşılamamız lazım.

Önce beynimizi değiştirmemiz lazım. Bu memlekette sen ben diye ayrım olmaması lazım. Biz ne zaman bunu başarırsak o zaman Ordu, Fatsa, Ünye ve Türkiye olarak güçleniriz. Öncelikle sen ben kavgası bitecek. Burada bence Ordu Ünye çatışması var. Bu tür olaylara hiç gerek yok. Bunlar bir yerlere gelmek için siyasi çıkar peşinde koşarak kendisine pay çıkarmak isteyen kişiler. Bunların derdi aş iş Hastane tıp fakültesi oraya buraya gelsin değil.

Bu zihniyetin tek işi ortalığı karıştırıp bulanık su da balık avlayarak kendisine pay çıkarmaktır. Öncelikle ne yaparsan yap, her şeyin temeli olacak. Ben Ünye’nin henüz buna hazır olduğuna inanmıyorum. Beni kimse yanlış anlamasın. Yapılsa güzel olur ama daha bizim Devlet Hastanemiz bitmedi. Yeter ki önce eksikliklerimizi tamamlayalım. Tamam, Tıp Fakültesini yapalım, içi dışı güzel olsun. Ama bunun içinde doktor yoksa bir anlamı olmaz. Bunlar siyasi oyunlar. Benim Ordulum, Ünyelim, Fatsalım artık uyansın.

Milletin vekilleri diyoruz ama biz milletin vekillerinin arkasından koşuyoruz. Sistemin değişmesi lazım. Milletvekili olana kadar her şey güzel, milletvekili olduktan sonra biz peşlerinden koşuyoruz. Şu günümüzde biz Ordu, Fatsa, Ünye gibi ayrımcı işler bir kenara bırakılmalı artık. Niye bunlar üç yıl önce konuşulmadı? Buradaki bazı oyunlara gelmeyelim. Ordu, Fatsa, Ünye bizim, kısır çekişme ve çatışma olayları bitsin artık diyerek sessiz çoğunluğun sesi olan foto Adem Palabıyık gibi ülkenin ve insanların toplu çıkarı için yaşamını sürdüren bütün insanlarımıza her zaman Allah rızası için tercüman olmaktan onur ve gurur duyarız diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Sessiz Çoğunluğun Sesi Foto Adem

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank