content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Şub

Şenolasın Başkan Şenolasın da…

Şenolasın Başkan Şenolasın da… Yaptığını Nezaketsizlik; Bilesin…

Dün Beylikdüzü Belediye Meclisi toplantısını izlerken, telefonumu sessize almıştım. Toplantıdan çıktıktan sonra, cevapsız çağrılara dönmeye başladım. 0 554’lü bir telefonu arıyorum, telefon çalıyor kimse yanıt vermiyor. Neyse birkaç dakika böyle devam etti. Sonunda onlar aradılar. Ve merakımızı giderdik. Arayan numara Avcılar AK Parti’nin numarası imiş.Yeni ilçe başkanı seçilen Bayram Şenocak’ın bugün saat 19’da basın toplantısı olduğu belirtilerek, toplantı konusunda bilgilendirildik ve davet edildik.
*****

Aradan yine birkaç dakika geçti ve gazetedeki tüm arkadaşlarımızla güldüğümüz ve dalga geçtiğimiz şöyle bir mesaj gönderilmişti.
“Düzeltme. Yarın saat 19’daki basın toplantısı soru-cevap değil, sadece resim ve tanışma toplantısı olarak yapılacaktır. İlçe Başkanı Bayram Şenocak.”
****

Evlere şenlik bir mesaj göndermişti, AK Parti ilçe başkanı…
Bizim yanlış anlamamız için gönderilmişti ya…
Olur ya basın toplantısına katılır ve soru sorardık, yeni çiçeği burnunda İlçe Başkanı Şenocak bize cevaplar vermek zorunda kalabilirdi. Bu   gazetecilerin sağı solu belli mi olurdu? İnsanı sordukları    sorularla tufaya getirebilirler, istenilmeyen bir şeyi söyletebilirlerdi.
Büyük ihtimalle, il yönetimindeki büyük ağabeyleri basın toplantısını yapmasını istememişlerdi.
O da son dakikada gazetecilere mesaj atarak çark etmişti, büyük ihtimalle…
****
Onun için biz basın mensupları, basın toplantısına resim ve tanışma için çağrılıyorduk. Başkan Şenocak’a hatırlatalım.
Bir, basın toplantısı düzenliyorsanız gazeteciler soru sorarlar siz de yanıt verir ya da vermezsiniz.
İki, gazeteciler resim çekmezler, fotoğraf çekerler. Resmi ressamlar yaparlar.
Üç, basın toplantısı bir tanışma toplantısı değildir.

Dört, tanışma toplantısı yapabilirsiniz. Bu sadece basına açık olmaz, partililerinize de açıktır ve basın mensuplarını bu anı haber yapmak için çağırabilirsiniz. Bu çağırma basın toplantısına değil, tanışma toplantısına çağrıdır.
Beş, Şenocak’ın tabiriyle, resim ve tanışma toplantısına gazetecileri çağırmak zorunda değilsinizdir. Mutlaka yürütmede görev ayrımı yapmış, yönetim kurulu üyelerinden birine ‘Basından ve Halkla İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevi’ verilmiştir.
Genellikle bu görev verilen başkan yardımcıları görevlerinin bilincinde bile değillerdir, basından sorumlu başkan yardımcıları oldukları içinde çok mutludurlar.

Belki kulaklarına küpe olur diyerek, önerimizi söyleyelim. Belki bundan sonra öyle yaparlar.
Basın mensuplarına haber vermeyebilir, partililerinize yönelik bir tanışma toplantısı düzenleyebilir, toplu olarak fotoğraf çektirilir, yeni yönetim kurulu üyelerinin de özgeçmişlerinin yer aldığı bir basın bülteni hazırlanır ve gazetelere geçilir.
****
Avcılar AK Parti İlçe Başkanı Bayram Şenocak’a bir iki hatırlatma yapalım.
Bir, basın toplantısı diye çağrı yapmışsan bu toplantıyı yapacaksın. Soru sorulmasından da korkmayacaksın. Korkuyorsan da, ilçe başkanlığını yapmayacaksın.

İki, ‘yeni yönetim kurulu üyeleri basına nasıl tanıtılır, bunun için ne yapılır?’ sorusuna yanıtlarınız yoksa yani bilmiyorsanız, hiç olmazsa tecrübeli eski bir ilçe başkanından yardım isteyebilirsiniz. Aynı zamanda eski il yönetim kurulu üyesi olduğunuz için de birazcık bilginiz olması gerekirken, bilgisiz olduğunuz ortaya çıkmazdı.

En son Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın basın toplantısını gazetelerden okusanız, basın toplantısı yapmaktan çekinmezdiniz.
Acemiliğine ve beceriksizliğine sayıyorum başkanın bu davranışını.
Kendilerine bir hatırlatma daha yapayım. Gazeteciler ilçe başkanlarının fotoğrafçıları değildir. Hele hele resimcileri hiç değildir. Sırf resim çekelim diye, pardon fotoğraf çekelim diye bizi davet etmeniz kabaca söyleyeyim; nezaket dışıdır. Ve inşallah 2014 yılına kadar, ilçe başkanlığını yüzünüze gözünüze bulaştırmazsınız.

Son söz: AK Parti, yine yaptığı yanlış tercihlerden dolayı, iki defa ilçede genel seçimlerde birinci parti olmasına rağmen 2014’de yapılacak yerel seçimleri kaybetmez. “Görünen köy kılavuz istemez” denilir ama bugünden görünen köy galiba kılavuz isteyecek gibi…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank