content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Kas

Sen Mezarında Rahat Uyu

Saygıdeğer okurlar, Sürekli telkinle insanların bilinçaltına bir takım inançlar, duygular yerleştirilebileceği özdeyişinden hareket ederek yaşam tarzı ve alışılmışın dışındaki cesur uygulamalarıyla insanlarımızın gönlünde taht kuran rahmetli Valimiz Sayın Recep Yazıcıoğlu’nun kamuoyu tarafından benimsendiğine inandığımız o enfes düşüncelerini daha çok okuyucu kitlesine ulaştırarak okumalarını telkinde bulunmaya devam edeceğiz.
 

Sen ve senin gibi ülkesini ve insanları hatta bütün canlıların huzur ve refahını düşünenlerin düşünceleri kabul görmeye devam edecektir. Bundan siz ve sizin gibi düşünerek yaşamışların ve yaşamaya devam edenlerin zerre kadar kuşkunuz olmasın. Sen kabrinde rahat ve huzur içersinde uyu. Ruhun şad, mekânın cennet olsun Sayın Valim.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel taşı olan yüce Türk milletine ve saygıdeğer okurlarımıza bu haftadan itibaren, yaşamı boyunca alışılmışın dışında bir duruş

sergileyerek sivri dili ve cesur çıkışlarıyla gönüllere taht kurmuş olan deli yürek valimiz Sayın Recep Yazıcıoğlu’nun” Bu Sistem Değişmeli” adlı eserinden noktasına virgülüne dokunmadan alıntılar yapıp, daha güçlü devlet ve daha huzurlu millet olma yolundaki düşüncelerini daha çok insanın okumasına, öğrenmesine, anlamasına ve doğru yerde durmasına dolayısıyla rahat ve güven ortamında yaşamını idame ettirmesine bir nebze katkımız olsun istedik.

Gözü kulağı ve kalbi hep batı dünyasına yönelmiş olan Doğu toplumları üzerlerindeki bu karanlık havayı gidermeye çalışmadığı için faturasını da çok ağır ödemektedir.

Bütün çalışmalar, bütün gayretler ciddi anlamda hiçbir gelişme göstermemektedir. Hep ağlayan, iç sorunlarıyla boğuşan, darbelerle idare edilen, yaz-boz, yap-yık politikalarla ömür tüketen, kendi halkıyla arası açık bir devlet yapısıyla idare edilen doğu toplumları sonuçta büyük bir bunalım toplumu haline gelmektedirler.
İşte bu bunalımlı toplumlardan biride Türkiye toplumudur. Kendi halkıyla kendi değer yargılarıyla, bir türlü barışık olmayan bir devlet yapısı ve halka rağmen halkı yönetmeye çalışan bir grup bürokrat sınıfı, her konuda uzman olduğunu iddia eden ve fakat her defasında açık veren bir aydın sınıfı ve ülkenin birlik ve bütünlüğü adına kendini kraldan daha kralcı gören bir grup iktidar sahibi insanların bu ülkeyi ne hale getirdiklerini hepimiz beraber müşahede ediyoruz.

Kurulu düzene gözü kapalı uymayı ilahi emir gibi kabul eden, dünyadaki gelişmelere ve değişmelere rağmen 70 yıldır ve halen aynı zihniyet ve aynı kurallarla insanları fakirleştiren insanları her alanda eli boş yığınlar haline getiren iktidar ve hükümet sahipleri bütün bu olumsuz gidiş, hızlı çöküş karşısında utanmak zorundalar. İnsanları boş vaatlerle, sert tedbirlerle idare etmeye devam etmek kimseye bundan sonra hiç bir fayda sağlamayacaktır.

Kendini gerçek vatansever ve gerçek halk taraftarı gören herkesin yeniden düşünmeye ve yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu kabul etmesi gerekiyor. Asırlardır ve özellikle 70 yıldır ve halen çözümü hep başka yerlerde aramanın bize ağır bir fatura hazırladığı gerçeğini görmemiz gerekiyor.

Bu ülkeyi yönetenler halkı güdülmesi gereken yığınlar olarak görmekten kurtulmak zorundadır. Bir grup mutlu azınlığın ve iktidar seçkinlerinin ülkeyi ve halkı karanlık mecralara çekmesine insaf sahibi herkesin artık meşru tepkiler göstermesi gerekir. Bu tepkiyi göstermek, mevcut olumsuz gidişatı eleştirmek; vatan hainliği, yıkıcı, bölücü v.b kötü ve haksız kelimelerle gölgelenmemelidir. Asıl vatanseverlik ve milliyetçilik kendi halkının imkânlarını gerçekçi kullanmak ve kendi halkına hizmeti kutsal bir görev saymaktır. Birbirimize aba altından sopa göstermekten vazgeçmeliyiz.

İşte Türkiye toplumu olarak çok önemli bir durakta bekliyoruz.Çok önemli bir tercihle karşı karşıya bulunmaktayız.,ya eski yapıya m her şeyiyle devam etmeye,ya da her şeyimizi yeniden gözden geçirmeye,gerçekçi,herkesi kucaklayan, bir yeniden yapılanma hamlesi gerçekleştirmeye karar vereceğiz..Elbette ki yeniden yapılanmaya karar verilmesini isteyen görüşü milyonlarca insan hararetle bekliyor.yeniden yapılanma günübirlik,geçici türden değişimler şeklinde değil bilakis köklü ve kalıcı kararlar şeklinde beklenmekte.

Siyasi, kültürel, ekonomik ve idari manada yapılması gereken köklü değişmeleri, teklif eden çalışmalardan biride merhum Vali Recep Yazıcıoğlu Beyin ”Bu Sistem değişmeli” adı altında yazdığı ve duyarlı toplumun büyük çoğunluğunun elinde bulunduğunu düşündüğümüz bu kıymetli çalışmadır. Yıllarca devletin iç bünyesinde hizmet yapmış,çeşitli ilçelerde kaymakamlık,önemli illerde valilik yapmış,kendi ifadesiyle;bozulmuş,çürümüş bünyeyi yakından gören,yaşayan rahmetli vali Sayın Recep Yazıcıoğlu büyük bir vatanseverlik ve büyük bir cesaret örneği göstererek bu kötü gidişe dur demek için,mevki,makam ve kişisel çıkarına,( bir gazeteci gibi )ailesine dahi zarar geleceğini bilse, bildiği doğruları söylemekten ve yazmaktan asla geri kalmayarak elinizdeki bu çalışmayı ortaya koydu.

Bütün yöneticilere siyasetçilere ve ülkesinin geleceğini aydınlık görmek isteyen herkesin faydalanacağı ve düşündüklerini ifade etmek için cesaret kaynağı olacak bu çalışma umarız gerçek maksadına ulaşmış olur.
Halkın kendi kendisini yönetmesi, kapalı toplumdan açık topluma, fakir toplumdan refah toplumuna geçmek suretiyle korkulardan, tabulardan arınmış bir toplum olmak istiyor isek, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı rahmetli valimiz Sayın Recep Yazıcıoğlu gibi çok iyi tahlil etmek durumundayız.

Rahmetli valimiz Sayın Recep Yazıcıoğlu’nun her defasında söylediği gibi bu gün dahi halkıyla kavga etmek suretiyle ülkeyi ve insanları sürekli darda ve zorda bırakan bu sistemi değiştirerek, kalkınmış dünya ülkeleri ve toplumları arasındaki saygın yerimizi bir an evvel almak zorundayız diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Sen Mezarında Rahat Uyu”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Allah rahmet eylesin.
    Recep bey adam gibi adamdı.
    Onun tarzındaki yönetici sayısını artırmak şart ülkemizde



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank