content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Haz

Sen Ben Görmezsek, Başkaları Görecek!

Saygıdeğer okurlar, görmeyenler zaten görmüyor da, görenlere de diyorsunuz, ya da diyorlar ki, sen ya da sizler de görmeyin. İyi güzel de, bu cennet vatan ülke görmeden, büyük bir mücadele verilmeden kazanılmadı ki, bizlerde gözümüzün içine batan olumsuzlukları ve bu olumsuzluklara sebep olanları nasıl görmeyelim. Bizler ve sizler görüp görmezden gelmeye devam edersek başkaları farklı görerek bugün olduğu gibi ne insanımıza ne de ülkemize acımadan ki zaten hiç acımadılar, aynen gerekeni yapacak!

Allah yarattığı bütün canlılara İnsanlar başta olmak üzer akıl, fikir, göz kulak, ağız, burun, el ve ayak vermiş. Bütün bu organlara da farklıfarklı görevler yüklemiş. Bu sayılan organların biri görevini eksik yapsa diğer organların fonksiyonları yok olacak. Veya dün bugün ve hala is başında olan yöneticilerimizin yaptıkları eksik görevler gibi, organlarımızda zayıf düşerek işlevlerini yarım veya eksik yapacak, ya da hiç yapamayacaklar.

Biz ve bizim ülkemiz Cennet vatanımız Türkiye ve Türk insanı mı böyle yoksa bütün dünya ve insanlarımı böyle anlamak mümkün değil doğrusu!

Her canlı, özelliklede akıl sahibi canlı olan insan, yaşadığı yerden ve insanlardan olduğu gibi orada yaşam süren bütün canlılardan ve çevresinden öncelikle kendisine daha sonra birlikte yaşam sürdüğü bütün canlılara karşı birinci derecede sorumludur.,Yalnız olmanın ve yaşamanın mümkün olmayacağını bilen yüce Allah her şeyi en ince teferruatına kadar hesap kitap ederek başta insanlar olmak üzere bütün canlıları dağları taşları ve ormanları birbirlerine gerektiğinde yardım ve destek olsunlar diye yaratmıştır. Her canlının yaratılış gayesine göre bu dünyada yapacağı görevi varken akıl sahibi canlı olan insanın nasıl olmaz.

İşte bu nedenle ben demiyorum, yüce yaratıcı olan Allah diyor ki, yalnızlık bir tek bana mahsus. Yaratılmış bütün canlılar olarak her zaman birbirlerinize ihtiyaç duyacağınıza, dolayısıyla yalnız yaşayamayacağınıza göre aklımızı bugüne kadar olduğu gibi bugün ve halen kişisel çıkarımızdan ziyade ülke ve birlikte yaşam sürdüğümüz başta insanlar olmak üzere bütün canlıların toplu çıkarı için kullanalım.

Dün bugün ve hala başımızda olan sevk ve idarecilerimizin kişisel çıkarları uğruna yaptığı, yanlışlara ben,biz görmüyoruz, sen ve sizlerde görmeyin diyerek işin kolayını seçmek yerine, zor ama birbirimize karşı büyük sorumluluğumuz ve borcumuz olan insani duygularımızı harekete geçirerek, doğruları ve yanlışları lisanımünasip bir dille birbirimize yerinde ve zamanında söyleyerek kendimizi insanlarımızı, bütün canlıları ve cennet vatan ülkemizi ateşe atmayalım, dolayısıyla hayatımızı kolaylaştıralım.

Ülkemiz ve insanımız ve hatta birlikte yaşam sürdürdüğümüz bütün canlılar adına yaşanan olumlu ve olumsuzlukları sen görmezsen, ben görmezsem kim ya da kimler görecek! Bizlerin ve sizlerin görmediklerimizi ya da görmek istemediklerimizi eloğlu görürse işte böyle görür ve “Ateş düştüğü yeri yakar” misali gereğini bizim ve ülkemizin canını yakarak işte böyle yerine getirir diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank