content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Şub

Seçime Doğru

Genel seçimin yaklaşmasıyla beraber ülkemizde ve illerde Meclise girmek isteyen partiler ve milletvekili adayları ummalı çalışmalarına başladı.

 Hangi partiden aday olacaklarsa aday adayı olduklarını onaylatarak, kendilerini halka tanıtmaya ve seçimlerde oy almak için seçim yarışında sıralarını almaya, yerlerini sabitlemeye çalışmaktadırlar.  Milletvekili Aday adaylarını ve partileri zorlu bir yarış beklemektedir. Bütün çaba barajı aşıp Mecliste yerini almaktır. Birinci parti olmak ve başbakanlığı partilerine kazandırmaktır.

Bence milletvekili olmak isteyen adayların parti yönetim kurulu ve üyelerinin değil de bir ön seçimle il bazında halkın seçerek milletvekili aday sıralamasını belirlemesinden yanayım.

 Bizlere bir liste sunulması ve mecburen bu listeye oy vermek zorunda bırakılmamız seçme ve seçilme özgürlüğümüzü sınırladığını düşünüyorum.

Beni temsil edecek milletvekilinin sıralamada hangi sırada olacağını bizim belirlememiz gerekir.  Aday vekillerin çalışmalarının, kişiliğinin, ahlakının, karakterinin düzgün olması ve bizi temsil edip edememe kararını ön seçimle belirleyerek 1-2-3-4-5… sıralarda yerini almasını oylarımızla belirlemeli genel seçimde de mecliste yerlerini almalarını sağlamalıyız.

Bu şekilde seçilen vekillerin daha verimli olacaklarını, canla başla çalışacaklarını, halkla iç içe olacaklarını düşünmekteyim. Sadece seçim zamanı ortaya çıkıp, sonra görünmez olmalarını istemiyoruz.  İlimizi iyi tanıyan, haklımızın sorunlarını iyi bilen ve yardımcı olmak için çaba sarf eden vekilleri mecliste görmek istiyoruz. Tanımadığımız veya uygun görmediğimiz insanları ilk sıralarda görmek ve zorunlu olarak seçerek meclise göndermek istemiyoruz.

Bizlerin mecliste görmek istediğimiz adaylarımızın son sıralarda olması veya sıralamaya girememesi bizlerin oy verirken sandık başında zora sokmakta, kararsızlaştırmaktadır.

Herkes istediği kişiye oy vermeli, belirlenen listeleri onaylamak zorunda bırakılmamalıdır.

Tasvip etmediğimiz insanları sevdiğimiz gönül verdiğimiz partide ön sıralarda görmek ve oylarımızla bir yerlere getirmek belki kişisel bir yargı olarak görülüyor ise de, bu şekilde seçim yapmak istemiyoruz.  Bizi temsil edecek vekillerimizi liste başı yapmak en doğal hakkımızdır.

Ben şahsen kimi mecliste görmek istiyorsam o kişiyi ve partiye oy vermeliyim. Severek ve isteyerek seçim sandığının başına gitmeli gönül rahatlığıyla oyumu kullanmalıyım.

İsme göre vekilleri seçebilseydik meclisteki vekillerin yarısı Milletvekili olamazlardı. Tanımadığımız sürpriz insanları seçmek zorunda da kalmazdık.

Kişiden kişiye amaçlar, istekler ve düşünceler farklılık gösterir. Vekillerimizin tek hedefi Ülke birlik beraberliğini korumak, Vatana, Millete hizmet etmek, Ülkemizin ve seçildiği ilin kalkınmasını refah düzeyinin artırılmasını sağlamak olmalıdır.

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank