content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Mar

Seçimde İlk Adım

12 Haziran da yapılacak olan Genel seçimde Milletvekili olmak isteyen aday adayları aday olduklarını açıkladıktan sonra kendilerini tanıtma ziyaretlerine ve gezilerine başladılar.
Bütün aday adayları amaçlarının Seçildikleri ilin menfaatlerini korumak ve gelişmesi için çalışmak olduğunu anlatıyorlar. Milletin Hak ve menfaatlerini korumak görev ve sorumluluk alanında gelişimini sağlamak, şahsi çıkarlarını bir kenara atmak, İnsanları kendine hizmet ettirmek için değil, onlara hizmet etmek için çalışmak olduğunu söylüyorlar.
Biliyoruz ki “Yaşamın olduğu her yerde mutlaka bir sorun vardır” Önemli olan Bu sorunları çözebilecek kişilerin hak ettikleri yerlerde olması ve çalışmasıdır. Sorunların çözümü için iyi siyasetçilere ihtiyaç duyulmaktadır. Siyasetçiler adaletli ve vicdanlı davranırlarsa sorunların çözülmesi de o kadar kolay olur. Siyaset, millete hizmet etmenin ve huzurun en büyük aracıdır. Bu araç amacına uygun kullanılması hayırlı sonuçlar doğurur. Hiçbir şekilde ayrım yapılmadan, birlik beraberlik ve düzenin bozulmasına fırsat verilmeden sadece hizmet aşkıyla çalışmaları gerekmektedir. Bir ülkenin gelişimi, varlığını sürdürmesi, refahı ve huzuru buna bağlıdır.
-Siyasilerin en önemli görevleri; İnsanların hak ve hürriyetlerini korumak, ekonomik olarak insan onuruna yaraşır bir seviyede gelir sahibi olmalarını sağlamak, Düşünce ve hak arama özgürlüğünü, fırsat eşitliğini, Adalet, Sağlık; eğitim, kültür hizmetlerinden eşit şekilde yararlanmasını, Kaliteli yaşam ve barınma, sağlıklı bir çevre, hak, fırsat ve cinsiyet eşitliğini, Günlük yaşama katılma, saygınlık ve güvenliklerini arttırmaya yönelik yeni projeler üretmek ve hayata geçirmek olmalıdır.
Her şeyden önce dürüstlük, bilgili, tecrübeli, yetenekli, yeniliklere açık olunmalıdır. Bu değerler olmadan tam anlamıyla siyaset yapılmaz. Şahsı çıkarlar üzerine yapılan siyaset adaletsizlik ve zulüm getirir. Fayda sağlamadığı gibi birlik beraberlik ve eşitlik ilkelerine zarar getirerek insanların bölünmesine neden olur.
Adaletli, Faziletli, kişisel çıkarlarını düşünmeyen ülke yararına hizmet etmeyi hedef alan hiçbir ayrım gözetmeyen siyasetçiler her zaman kazanırlar. Günümüzde siyaset artık; Kendini yetiştiremeyen, Dürüstlük, bilgi, tecrübe, yetenek ve adalet olmadan yapılamayacak kadar ileri seviyeye gelmiştir. Adayların ve seçmenlerin daha dikkatli ve kararlı olması gereklidir.
Siyaset alanının daraltılmasına ve saygınlığının gölgelenmesine dönük tüm teşebbüslere karşı kararlı ve dik bir duruş göstermek gereklidir. Şeffaf ve yolsuzluklardan arınmış bir düzenin inşa edilmesine yönelik tüm çalışmalara destek vermek, Vesayetsiz, egemenliğin sadece millete olduğu Türkiye’nin yaşaması, yaşatılması, Ekonomik, siyasi, kültürel ve yerel alanda ortaya getirilen projelerle Türkiye’yi her alanda daha da ilerilere taşıyabilmelidir. Ülkemizin aydınlık geleceği için sağlık, adalet, eğitim, güvenlik konularında gelişmelerin ülkemizin hizmetine sunulması, Ülke genelinde ve Sivas’ta insanlarımızın daha fazla şükredeceği Çağdaş Türkiye şartlarına katkıda bulunabilmek, Sivas halkının yönetimi, yaşamı ve il düzeyindeki sorunlarına çare üretebilmelidir. Hangi siyasi düşüncede olursa olsun Sivaslıların her zaman hayırla anabileceği ve şükran duyabileceği hizmetleri yerine getirebilmelidir. Sivas’ın siyasete değil, siyasetçilerin Sivas’a ihtiyacı olmalıdır. Bu kavram bütün iller içinde geçerlidir.
Seçilen vekiller hiçbir zaman şahsi Yaşamını, menfaatlerini ön plana çıkarmamalıdır. Üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları hakkıyla yerine getirmelidir.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank