content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

14 Eyl

Seçim Kazan(dır)acak İki İsim!..

Kimse alınıp kusura bakmasın.

Bunlar benim tamamen doğal, duygu ve düşüncelerimdir.

Elbette ülkemizde ve kentimizde birbirinden değerli nice yöneticiler ve bürokratlar var.

Ama bunlar, yıllardır ilçelerinde halkın güvenini kazanmış, şaibesiz, tertemiz hizmet erleridir. 

Birisi MHP’li.

Birisi AKP’li.

İkisi de, denge, adamı ve başarılarını ispat etmiş iki önemli yönetici!

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ.

Kozan Belediye Başkanı Kazım ÖZGAN.. 

Mertçe iddia ediyorum Birisi Mersin’de seçimi alır.

Diğeri Adana’da hiçte zorlanmadan Belediye Başkanlığını kazanır..

İkisini de yakından tanıma şansım oldu.

Şaibesiz, çalışkan ve tertemiz insanlar…

Bence, önümüzdeki seçimlerde MHP Burhanettin KOCAMAZ’ı Mersin’de denemeli.

Ak Parti’de Mimar Kazım Özgan’ı Adana’da değerlendirmelidir.

Önemli olan başarılı, bilge, mutedil ve herkes tarafından sevilen sayılan insanların yönetime ge(tiri)lmesidir…

Geçmiş yılarda değerli meslektaşım,‘Gazeteci Fatih Ateş’le birlikte ‘Kozan Şehremini Kazım Özgan’ın yaşamından önemli kesitleri ve başkanlık döneminde gerçekleştirdikleri bazı hizmetlerini bir kitap haline getirerek, gelecek nesillere ve dünya insanlık ailesinin bilgi havuzuna armağan etmiştik..

Kozan’lı Fatih ATEŞ’in ifadesiyle; Kitap sadece bir biyografi kitabı olmasının yanında, imkânsızlıklar içinde nasıl başarabileceğimizi anlatan bir rehber kitap özelliğine de sahip. (http://www.idefix.com/kitap/kozanin-mimari-yuksel mert/tanim.asp?sid=HSQSFGLAOM3MDBQSBJVW) Bu yönüyle kişisel başarıya ulaşmak isteyen herkese ve özelliklede öğrencilerimize faydalı olabilecek nitelikte bir eser..

Kitaptan teorik olarak ve hizmetleriyle de pratik olarak tanıdığım, Allah(cc) sevgisinden yola çıkan Şehremini Kazım ÖZGAN; uzunmuş gibi görünen hizmet yolculuğunda, kimi zaman sevgiliyi, kimi zaman gerçek dostları, kimi zaman kuşu, böceği, sineği bile küçümsemeyip seven, karıncayı incitmeyen bir Belediye Başkanımızdır.

Yüreği, İNSAN sevgisiyle dolu Başkan Kazım Özgan’ın, herkesi başarıya ve azme motive eden ciddi ve sevgiye dayalı çalışmalarıyla, hem bireysel hayatında hem de belediye başkanı olarak gerçekleştirdiği başarılarının tüm Türkiye’ye örnek olacağına bütün kalbimle inanıyorum.

Al Burhanettin Kocamaz’dan da o kadar.

2001 yılında aldığım MERTÇE SÖLEŞİ Programında, “Hizmetimiz karşılığında halkımızın Allah razı Olsun demeleri yeterli. Peygamberimiz: “İnsanların en hayırlısı insanlara yaralı olandır” buyurmaktadır. Söylemleri 10 küsur yıl geçmesine rağmen hala kulaklarımda küpedir. 

Kendisi aynı zamanda bir eğitimci olan, yoğun hizmet sirkülasyonu içinde yayımlanmaya hazır dosyalarına dahi göz atamayan, evinde çocuklarını bile çoğu zaman uyurken görebilen bu halk kahramanı da bence Mersin Belediye Başkanlığını fazlasıyla hak ediyor…

Irk, renk, din, dil ayırt etmeksizin İNSAN’ı  merkeze koyarak, hizmetlerini herkese, herkesime ulaştıran, Kazım Özgan ve Burhanettin KOCAMAZ’ın Yaşam Öyküleri ilginç olmanın yanında bir o kadar da düşündürücüdür…

Bu ülkenin Okur-Düşünür-Yazar bir yurttaşı olarak; Sevgiye dayalı hizmetleriyle birisi “Kozan’ın Mimarı”, diğeri, “Tarsus’un Mimarı” ünvanını hak eden bu iki başarılı insanı büyüteç altına alarak siz değerli okurlarımla ve genel başkanlarıyla paylaşmak istedim.

Belki faydası olur, dikkate alınır düşüncesiyle… 

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Milletimiz tek bir vücut gibi gösterdiği sarsılmaz birlik ve gayret sayesinde başarıya ulaşmıştır…

 

DÜŞÜN-TAŞIN

İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır…

 

GÖNDERMELER

-Çoğu konularda ilkleri gerçekleştiren Başabakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Dershaneler konusundaki vaatleriyle gönüllerde taht kurduğunu biliyor musunuz?

-Filmi İsrail istediği için yaptım diyen “The Mouhammed Movie” filmine Dünya İnsanlık Ailesinin ehli irfan ve ehli izan sahibi her kesiminin tepki göstereceğini bilmeyen var mı?

-Aday olacağım kenti cennet yapacağım diyen meslektaşımız Yüksel EVSEN’in şimdiden 5 araba giydirdiği dedikoduları doğru mu?

-CHP’nin Sayın Kılıçtaroğlu’yla hızla dibe doğru seyrettiğini bu politikalarla baraj sorunu bile yaşayacağını iddia eden araştırmacı yazar kim?  

-Seyirciye, sahneye, konuya ve konuma göre konuşlanan bazı siyasi dansözlerin yavaş –yavaş piyasada fink atmaya başladıklarını görüyor musunuz?

-Bilinçli Müslümanların asla insan öldürmeyeceklerini, emperyalist süper güçlerin bazı bilinçsiz Müslüman kardeşlerimizi kolayca gaza getirdiklerini bilmeyen var mı?  

-Çareyi çaresizlikten çıkartarak Yüreğir’in makus talihini değiştirmeye çalışan gönül adamı Mahmut Çelikcan’ın gece-gündüz demeden yaptığı hizmetlerini her zaman ve zeminde MERTÇE takdir ettiğimi bilmeyen var mı?

 

-Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin Ortak Akıl, Ortak Hizmet anlayışıyla cenaze masraflarını ücretsiz hale getirme çabalarının yüce halkımız tarafından takdirle karşılandığını duymayan var mı?

-“Evet Erdoğan dershaneleri kapatırım mesajı ile Cemaatin başında kılıç sallandırıyor ve kendine biat etmelerini istiyor” diyen Ünlü köşe Yazarı Kim?

-Teröre karşı Milli Mutabakat önersiyle dikkatleri üzerine çeken Meclis Başkanı: “Türkiye’nin en önemli gündem maddesi terör, beni değil söylediklerimi tartışın.”diyen Cemil Çiçek haksız mı? 

-Esenyurtta Seccade dolu çuvalların içinden 4 milyon değerinde kaçak cigara çıkmasının kimlere” Sıgaramın dumanı/Yoktur yarin imanı” türküsünü hatırlattığını biliyor musunuz? 

-Prf. Dr. Azim Öztürk’ün “Seyhanlı Efendi Biz Hizmetkarız” sloganından asla taviz vermeyiz dediğinden haberiniz var mı?

(yukselmertoglu@hotmail.com         

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank