content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Eki

Savulun Aslan Gazatacılar Geliyor

Ayılar iki cinstir. Bir ormanda bulunan ayılar. İki toplumsal hayatta bulunan ayılar. Bu ayıları çeşitli makamlarda, makam dışlarında görmeniz mümkündür. Birde eline fotoğraf makinesi almış ayılar vardır. Kimileri de kendilerini gazeteci olarak tanıtırlar. İki kelimeyi yan yana getirerek yazmasını bilmezler. Ancak sıfatlarının başında “Gazatacı” yazar. Çok mutludurlar. Tehdit ederler, şantaj yaparlar, paralı haber yaparlar, serseri mayın gibidirler. Bunlar kim mi? Ellerinde taşıdıkları fotoğraf makinesini nasıl taşıdıklarına baktığınızda bunları tanımanız mümkündür. varsa, yandınız. Onlar sizi tehdit ederler. Onlar kişiliklerinize, ailenize yönelik birde on kuruş verirseniz yazamayacakları, silahşorluk yapamayacakları olay yoktur. fotoğraf satmazlar, haset değillerdir, kıskançlıkları yoktur, sapına kadar erkektirler. Toplumsal hayattın içindeki ayıların bazılarının ayılıkları geçicidir; kimilerinin ise bakidir.

Bazıları kurumlarda görev yaparlar. Kendilerine iş yaratılmıştır. Çünkü yapacak başka işleri yoktur. Konuşmalarıyla, fotoğraf çekmeleriyle, bilgileriyle müthiş gazatacılardır. Üzerlerine yoktur. Onlar bir tanedir. Görev yaptıkları kurumların fotoğrafçılığını yaparlar, ancak önlerine geçen basın mensuplarına çok bozulurlar. Çünkü onlar gazatacılardır. Kendilerinin dışında Gazatacı istemezler.

Onlar kim mi? Şöyle bir etrafınıza bakın onları görmek mümkündür. Berber, kasap olmanın kıstasları vardır. Ancak Gazatacı olmanın ve gazata çıkarmanın kıstası yoktur. Elinize fotoğraf makinesini aldığınızda, hele birde gazata çıkarıyorsanız, çıkan bir gazatada da ünvanız.

Onların kimileri gazata çıkarırlar ve kendilerini gazatacı diye tanıtırlar, bazen kimileri bir kurumda fotoğraf çeker. Bazen kimileri borç para altında ‘rüşvette’ isterler. Yurt dışına giderler, döndüklerinde albüm albüm fotoğraf satarlar. Sonrası mı Allah kerim.

Söyleyeceğim şudur. Siyasetçisi, gazetecisi, insanı, yöneticisi, polisi, askeri, kasabı, berberi, kadını erkeği sonuçta birbirimize benziyoruz. Sahi toplum olarak ne zaman bir kalite belgesi alacağız.

Son söz: Siz siz olun, ormanda ayılar karşılaştığınızda çok korkmayınız. Çünkü her ormanda karşınıza ayı çıkmaz. Ancak toplumsal hayatta, her köşe başında sosyal hayattaki ayılar karşınıza çıkabilirler. Ve bunların ne yapacağı belli değildir(!) Ancak şunları yapmazlar(!) Dedikodu yapmazlar, iftira atmazlar, onu bunu çekiştirmezler, yalan söylemezler, rüşvet yerine borç para istemezler,

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank