content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Mar

Sarıkaya İlçe Milli Eğitimi Kutluyorum

Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş beyin başlattığı: "Gençlerimizi Değerlerimizle Buluşturuyoruz" konulu proje yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ilki Sarıkaya Cengiz Polat Erkek İmam Hatip ve Şehit Hasan Hüseyin Aksoy Anadolu

Lisesinde gerçekleştirilen programın yoğun ilgi göstermesi üzerine projenin devamına karar verilmişti.

Sarıkaya Şairler Yazarlar ve Müzisyenler Yardımlaşma Derneği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu "Gençlerimizi Değerlerimizle Buluşturuyoruz" projesi öğrenciler Tarafından büyük ilgi görmeye başladı.Bu manada Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü canı gönülden kutluyoruz.

Yazarlarımız, Şairlerimiz bu toplumun seçkin insanlarıdır. Toplumlar kültürel Değerlerini yaşattıkları sürece ayakta kalırlar. Eğitim'in temeli okuma ve yazmayla başlar. Şair ve yazarlar bu konuda topluma örnek olan insanlardır. "Unutma ki Şairleri haykırmayan bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuklar gibidir"

Sarızeybek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ikinci buluşmaya biz de davetliydik. Kayseri den Şair Duran Tamer, Şair Şeyhmus Çiçek ve Kayseri Türkiyem Radyosu sahibi- sunucu Şiir Yorumcusu Asuman Yiğitoğlu, piyanist Ahmet Çeçen, saz ve söz sanatçılarımızdan Sait Şahin ile birlikte...

Bizimle birlikte programa katılan çok Sayıda izleyici vardı. Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş, Şube Müdürü Yasin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Öztürk, Sarıkaya Şairler Derneği Başkanı Kelami Akdemir, Başkan yardımcısı Kâşif Kani Ertürk, okullardan davet edilen ÖĞRETMEN ve öğrenciler... Ayrıca Sarıkaya Protokolünden Saygın insanlar salonda bizimle birlikteydiler.

Şiir ve Edebiyat adına muhteşem bir buluşmaydı. Emeği geçenleri canı gönülden kutluyoruz. İşte eğitimci bu!..demek geliyor içinden. Eli kalem tutan, Öne çıkan ve farkındalık taşıyan bu değerlerimizi öğrencilerle buluşturup okumaya yazmaya onları teşvik etmek en güzel olanı...

Yazan çizen okuyan ve üreten değerlerimiz var, bunlar bizim seçkin insanlarımızdır. Eğitim'in de vazgeçilmezleri... Eser çıkarıyorlar, yazıyorlar, çiziyorlar ve zamanlarını insanlığa hizmete adıyorlar. Ülke geneline isimlerini duyuran değerlerimiz var ama biz onları çocuklarımızdan uzak tutuyoruz anlayabiliyor musunuz?

Sarıkaya İlçemizde bu anlamda ciddi bir adımın atıldığını gördük ve çok mutlu olduk. Konu bir şiir okuma konusu değil böyle basit düşünmeyelim: konu çocuklara örnek olma, boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirme, Okumayı ve yazmayı sevdirme üretken Olmayı teşvik etme konusudur.

Kültür ve Sanata değer vermeyen toplumlar Kültür'ünü yaşayamaz, yaşatamaz geleceğe taşıyamazlar. Aşıklık Ozanlık kültürü bizim özümüzdür, cevherimizdir. Güzel sanatlar bir milletin aynasıdır, şiir edebiyat da Kültür'ün temel kaynağıdır. Toplumları da geleceğe taşıyan işte bu kültürüdür.

Sarıkaya Kaymakamlığı, Sarıkaya Belediye Başkanlığı bu projeye destek olmuş. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sarıkaya Şairler Derneği başbaşa vermiş kutlu bir yolculuğa çıkmışlar." Gençlerimizi Değerlerimizle Buluşturuyoruz!" Projesini başlatmışlar ortaya güzel bir program çıkmış, tebrik ediyor kurumlarımızın dayanışmasını alkışlıyoruz.

Bu güzelliği Yozgat Valilik projesi olarak görmek istediğimizi ifade etmek istedik. Bu bir eğitimdir, bu bir örnek projedir. Ülke genelinde Tanınmış değerleri de çağırabilirsiniz. Ama bizim tercihimiz kendi değerlerimizi Öne çıkarıp çocuklarımızla- yavrularımızla buluşturmak olmalıdır. Bu bir proje dahilinde devam ettirilmelidir. Bu konuda biz hazırız diyoruz.

Sarıkaya da geçtiğimiz hafta sonu böyle bir buluşmaya tanıklık ettik. Fedakarca ve güzel duygularla başlatılan bu proje gönüllere soğuk su serpti. Umutlandık ve bir manada da cüretkar yöneticilerimize de alkış tutup saygı duymayı bir vazife addettik.

Evet sözü uzattık galiba: Saygın projenin mimarı Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Yoldaş beyi, ilçe milli eğitim personelini, Sarıkaya Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir'i, Derneği'n Başkan Yardımcısı Kâşif Kani Ertürk hocamızı ve projeye destek olan herkesi canı gönülden kutluyoruz.

Ahmet SARGIN

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank