content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Mar

Her 20 Dakikada Ölen Bir Kadın

Hani içimizden ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanmasa daha mı iyi olacak’ demek geliyor. Söz çok ama sonuç değişmiyor. Türkiye’de kadınlar her gün daha çok ölüyor, öldürülüyor, tacize, tecavüze uğruyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre; kadın cinayetlerinde 2016 yılı en yüksek rakamları gördü. 2015’de 303 kadın öldürülmüştü, 2016 yılında sayı arttı, 328 kadın hayatını kaybetti. Şu istikrara bakın; 2015 Şubat 18 kadın, 2016 Şubat 28, 2017 Şubat’ında ise tam 30 kadın şiddetin bedelini canlarıyla ödedi. Taciz, tecavüz olayları zerre hız kesmiyor. Ahval böyleyken, 8 Mart etkinliklerinin büyük kısmı, 23 Nisan kutlamaları tadından öteye gitmiyor. Sembolik kutlanan, içerikte fark yaratmayan, içselleştirilememiş etkinliklerin çoğu, çocuk bayramındaki renkli ront tadında! Her özel günün olduğu gibi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün de suyunu çıkarmak üzereyiz. ‘Kadınlar Gününe özel tava yüzde 25 indirimli, parfümler yüzde 50, iç çamaşırı iki alana bir bedava’

Bu nedir ya?...

NESNE DEĞİL ÖZNE

Geçelim bunları, gelelim gerçek sorunlarımıza. Türkiye’de her 20 dakikada bir kadın öldürülüyor. En muhafazakar yerleşimlerde dahi taciz, tecavüz olayları artıyor. Cılız seslerle bu gidişi durduramayız.

Eğitim, bilgi temelli toplum, hukuk ve eşitlik ilkeleri bu ülkede en çok kadınlar için gerekli ama anlatmakta zorlanıyoruz işte. Modern görüntülü büyükşehirlerde dahi kadına iki ayrı bakış var. Kadın evde çocuk bakar, yemek yapar, erkek dışarıda çalışır ve doğal olarak hakim güç o’dur. Şiddet görür, taciz edilir, asgari ücretin üzerinde iş bulması neredeyse imkansızdır. Bırakın erkekleri kadınların çoğu kendilerini hayat karşısında eşit hissetmiyor. Kadın özne değil, nesne olarak görüldüğü sürece vahşetlerin, tacizlerin, tecavüzlerin sonu gelmeyecek. Yanıbaşımızdan haberler gelmeye devam edecek.

Mehtap Ö.... Karabağlar’da

Sevgi T..... Toki Konutları’nda

F.E.U....... Üçyol’da

Simge A..... Seferihisar’da

Şeyma.... Çiğli’de

Kader K.... Tire’de

Funda Ö.... Buca’da

Damla.... Karşıya’da

Fadime T....Kaynaklar’da

Esen Y... Gaziemir’de

Duygu.... Bornova’da

Miray Ş..... Aliağa’da öldürüldü.

8 Mart eğlence değildir.

Önce kanı, vahşeti, şiddeti durdurmanın ardından kadınıyla erkeğiyle eşit bir ülke için çabalamanın yemin günüdür.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank