content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Oca

Sarıgül ve Topbaş’ın Açılışlarında Neden Büyük Kalabalıklar Yok?

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, 13 ilçesi olan 3. Bölge seçim koordinasyon merkezini Büyükçekmece'de açtı.
Ey CHP'liler saydınız mı, kaç kişiydiniz? Kaç yöneticiniz, kaç meclis   üyeniz, kaç belediye başkanınız katılmıştı, seçim merkezinin açılışına?
Kaç partiliniz ve partiliniz olmayan kaç insan katılmıştı? Sayabildiniz mi?
TDH'lılar bile sizden fazla geliyorlar o toplantılara, o açılışlara farkında mısınız?
CHP'nin birbirleri hakkında ölesiye dedikodu yapan, birbirlerini sevmeyen yol arkadaşları (!) yoldaşları (!) birbirlerini ölümüne seven, birbirleri hakkında demediklerini bırakmayan partinin büyükleri, burnundan kıl aldırmayanları sahi kaç kişiyle geldiniz, açılışa?
Sizce yeterli miydi?

****
Siz hiç sokağa çıkmazsanız, vatandaştan oy istemezseniz, ev ev gezmezseniz seçimleri alırsınız değil mi?
Seçmen size oy vermeye mecbur değil mi?
Nede olsa Büyükşehir Belediye Başkan Adayınız sokakta karşılığı olan Mustafa Sarıgül değil mi?
Ne olursa AK Parti 17 Aralık operasyonu ile güç ve oy kaybediyor değil mi?
Seçmene dokunmasanız da çalışmasanız da seçimleri alacaksınız, belediye başkanlıklarını kazanacak Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacaksınız değil mi?
Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş.
İnanın sizde öylesiniz.

****
İktidar partisinden memnun olmasalar da evde oturanları, umutlarını, karşıtının olumsuzluğuna bağlamış olanları sandıkta zafer beklemez. Beklese beklese hüsran bekler.
Düşünün, İstanbul 3. seçim koordinasyon merkezi Büyükçekmece'de açılıyor. Açılışa 3 belediye başkanı katılıyor.
3. seçim bölgesinde 9 milletvekili, 5 belediye başkanı, 13 ilçe başkanı, yüzlerce parti yönetim kurulu üyesi, yüzlerce belediye meclis üyesi, en az 70 belediye başkan aday adayı, yüzlerce belediye meclis üyesi adayı var. Hepsinin toplasanız, yarısını toplasanız koordinasyon merkezinin açılışında binlerce insan olur.
Ve 3. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında, seçimleri kazanacağına inanan, kaybedeceği seçim yarışına girmeyeceğini iddia eden Mustafa Sarıgül'ü karşılamaya gelen insan sayıs siz deyin 300 kişi ben diyeyim 400 kişi, hadi abartan katılanlarda 500 kişi desin. İnanın katılanların anlattıklarının ve haberlere yansıyan fotoğrafların ortaya koyduğu gerçek, fazla bir kalabalık yok.

****
Düşünün 2. seçim bölgesinde CHP'nin 5 belediye başkanı var.
Hadi Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in, Sarıgül ile sorununu biliyoruz o'nun etkinliklerde bulunmaması normal.
Ya Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci nerede? Diğer ilçelerin ilçe başkanları, aday adayları nerede? Yoklar.
Var olanlar da gelirken tek başına gelmişler. Şöferleri ve korumaları var.
Sarıgül'ün yanında görünmek, boy göstermek yeterli.
Sarıgül'ün İstanbul'da ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde etkisi olacağını düşünüyorlar. Ben söyleyeyim. Sarıgül'ün İstanbul'da aday belirlenmesinde etkisi olmayacak. Ancak partinin kazanamayacağı ilçelerde Büyükşehir oyları yükselsin diye Sarıgül'e bırakılabilir. Gerisi ise tefarruattır.

****
Büyükçekmece ilçesinde CHP 3. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına bir belediye başkan aday adayı törene 50'den fazla kişiyle katılırken isyan ediyordu. "Belediye başkanları neden tek başlarına katılıyorlar, neden ilçe başkanları yönetim kurulu üyelerinin tamamını bile açılışa getiremiyorlar" diyerek büyükşehir adayının coşkulu kalabalıklar tarafından karşılanmamasını eleştiriyordu.
Kadir Topbaş farklı mı?
Aynı şey AK Parti'nin aday Dr. Kadir Topbaş için de geçerli.
Onlarca aday adayının olduğu ve AK Partili belediye başkanının olduğu bölgemizde Dr. Topbaş itfaiye merkezinin açılışını yapıyor. Sağdan sayın 300 kişi soldan sayın 400 kişi. Hani yan taraflarda görülmeyenleri belki soldan görebilirsiniz. Tek fark var. AK Partili üç milletvekili açılışta.

****
Herkes huma kuşu gibi. Hani huma kuşu günlerce yükseklerde uçabilirmiş ya...  Bizim aday adayları belediye başkanları da öyle..
Günlerce yüksekten uçabilirler, pardon atabilirler, o olmasa seçimler kazanılmaz o'nunla seçim kazanılır ama Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Dr. Kadir Topbaş'ın açılışına yanlarında eşleri bile olmadan tek başına gelirler.
O gün sadece Recep Erol kalabalık bir gurupla Dr. Topbaş'ın açılışına katılmıştı.
O'da gövde gösterisi yapıyordu.
Halbu ki, tüm aday adayları öyle yapsa o açılışta binlerce insan olurdu.

****
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Dr. Kadir Topbaş ve Mustafa Sarıgül gece gündüz çalışıyorlar. İnanın her iki partinin teşkilatları ise yatıyorlar.
Söylediklerimin abartı mı olduğunu düşünüyorsunuz. Katılın bir açılışa bakın etrafınıza, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Hep aynı kişiler. Inanın aynı seçim bölgesinde bir kaç açılışa katılsanız; açılışlara, toplantılara katılanların aynı kişiler olduğunu anlayacak ve abartmadan söylüyorum isim isim hitap ederek birkaç toplantı sonrasında arkadaş gibi sohbet bile edebilirsiniz.
Bilmem anlatabildim mi?
Birbirlerine mi benziyorlar?
CHP'liler zaten devletin kurucusu... AK Partililer de 2. cumhuriyetin yeni devletin kurucusu...
Her ikisi de birbirine benzemeye başladı farkında mısınız? Devlet kurmak böyle birşey mi acaba?
Devlet gibiler. CHP'liler Genelkurmay başkanları tutuklanınca ve 3. şef Baykal bir kasetle partinin başından uzaklaştırılınca devletin ellerinden gittiğini anladılar. AK Partililer ise 17 Aralık operasyonu ile devlet bile olamadıklarını fark ettiler.

Son söz: Hey Allahım sen insanın huma kuşuna benzenyenlerinden, ülkemi koru.
Kendini huma kuşu gibi hissedenlere de akıl ihsan eyle. Amin.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank