content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

17 Şub

Şairlerin Efendisi

Adana’da doğan İstanbul’un acımasız, dayanılmaz, katlanılmaz met cezirlerine inat dimdik ayakta kalmasını bilen hatta benim ifademle MERTÇE İstanbul’a meydan okuyan bir Anadolu çocuğudur O!

Dünya insanlık ailesine Yaşar KEMAL, Orhan KEMAL, Abidin DİNO, Taha TOROS, Yılmaz GÜNEY, Bedri Baykam, Aytaç DURAK vs güzel insanları bağışlayan bu bereketli topraklar; Ahmet Selçuk İLKAN gibi okuduğu şiirleriyle, üstün performansı hümanist özellikleri ve İNSAN yanıyla adından söz ettiren Ahmet Selçuk İLKAN’ı da bağışlamıştır.
Bugün saat 18:30’da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda Bir Şiir Şöleni gerçekleştirecek olan Adana’nın ve Ülkemizin Şiir Dünyasının Beyefendi ismi Ahmet
SELÇUK İLKAN kim mi? Bir Şair ki, İNSAN’ı seviyor, Bir Şair ki, ayrımsız herkesi herkesimi kucaklıyor, Bir Şair ki, Hakkın ve Haklının yanında yer alıyor, Bir Şair ki, okuduğu şiirleriyle gönüllere yürüyor, Bir Şair ki, seyirciye, sahneye, konuya ve konuma göre konuşlanmıyor! Bir Şair ki, sloganik şablon söylemlerden içtinap ediyor gönüllere yürüyor, Bir Şair ki, kişinin aynası iştir lafa bakılmaz tümcesini dikkate alıyor, Bir Şair ki yanlışlıklara, haksızlıklara, hukuksuzluklara baş kaldırıyor, Bir Şair ki fincancı katırlarını ürkütüyor, Bir Şair ki, ezilen, hor görülen, işçinin, emekçinin, köylünün kentlinin gönüllerinde taht kuruyor, Bir Şair ki, giden ağam gelen paşam anlayışını ret ediyor, Bir Şair ki, konuya, konuma, sahneye, seyirciye göre konuşlanmıyor; her şeye rağmen doğruları söylemeden kaçınmıyor,

Bir Şair ki, Adana'da doğmuş, Mirza Çelebi'de İlkokulu, İstiklal'de, Orta'yı, Tepebağ'da, Liseyi  bitirmiş.

Kimilerine göre doğuştan şair, Kendi ifadeleriyle, “Biraz da ASİ doğmuşum Ve en acısı Adana'nın barajında Üç kere boğulmuşum. O gün bugündür Denizle aram açık, Buz gibi soğumuşum. Liseden sonra kendimi Denizi olmayan Berlin'de bulmuşum.
Mimarlık-Mühendislik okumuşum Ve matematik çıktıkça karşıma, İnadına şiir okumuşum. Ve annemi kaybetmişim. Bir şubat gecesinde, Dünyadan soğumuşum. Gel gör ki, Dikeni de gülü de O şehirde bulmuşum. Ve bir sabah dikeni yoluma, Gül'ü koluma alıp İstanbul'a Edebiyat Fakültesi'ne koşmuşum.
Daha ilk nefesinde gençliğimin sürgün'ü Nazım'dan, Gurbet'i Orhan'dan, Hasreti Ahmed Arif'ten tanımışım. Vurulmuşum taşına toprağına şiirin, Yunus'la yoğrulmuş, Nesimi'yle coşmuş, Pir Sultan'la coşmuşum. Bir gözümde Veysel, Bir gözümde Köroğlu, Dilimde Karacaoğlan, Emrah, Dadaloğlu, Ne türküler yakmışım.
Necip Fazıl'la kaldırımlarda yatmış, Atilla İlhan'la Maçka'da buluşmuş, Ümit Yaşar'la yüzlerce kez aşık olmuşum. Ve haykırmışım göklere, Şairler severse işte böyle sever! Yüreğimde can sesleri, "Mendilimde kan sesleri" Ve dilimde hep o şiirler, Bir yanımda Can Yücel, Bir yanımda Edip Cansever.. İşte bu yüzden,  Acıların şahını, Aşkların ilahını, Yalnızlığın padişahını, Gölgesinden tanırım. Ama ne zaman bir ayrılık çalsa kapımı, Buz keser kanım, donar kalırım Ve soluğu yine bir şiirde alırım.
Kısacası, Adım Ahmet Selçuk, Soyadım İlkan, Bir söz vardır ya hani, Tanıyan bir, Tanımayan bin pişman. Yetişir sanırım Bunca sohbet, bunca ağıt, bunca ahh, Şiirlerimin gözü yolda kalmasın, Hadi bana eyvallah...” Evet Sevgili Okuyucu! İşte Ahmet Selçuk İLKAN bu!
Adana’nın öz evladı olan bu kendi  değerlerimize sahip çıkalım diyorum. Getirip Adanayla buluşturan Sevgili Zihni ALDIRMAZ ve Büyükşehir Ailesine gönülden teşekkürler..
Not:  Pazar günü Akdeniz Televizyonu’nda konuğum olacak Sevgili dostumun program saatini ayrıca paylaşacağım. Sevgiyle..

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank