content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 May

Sahilde Yaşananlar Düşmanlığı Büyütüyor

Dün akşam üzeri saat 18'sularında Büyükçekmece Sahilinde, Büyükşehir Belediye ekipleri ile Büyükçekmece Zabıta ekipleri'nin birbirine girmek üzere olduğunu haber alınca doğruca haber yerine gittik. Sahilde 20'ye yakın Büyükşehir Belediye aracının park alanında görünce işin vahametinin, birkaç gündür anlatıldığı gibi olduğunu gördük.

Büyükşehir Belediye zabıtaları, kendilerine verilen emir gereği olay yerinde, 400'den fazla vatandaşın pazar tezgahı açabilmesi için nöbet tutuyorlar. Ve görülen o ki, izin verdikleri vatandaşların orada Pazar açmaları imkansız gibi. Açtıkları gün zabıtalar da aradan çekilince büyük olaylar çıkar.

Büyükçekmece Belediyesi yetkilileri ve daha önce orada tezgah açan esnaf da tezgahların açılmasına engel olmak için nöbet tutuyordu. Arada ise emniyet güçleri. Büyükçekmeceliler emniyet güçlerinin önlem aldığı yerden bir adım öteye geçemiyorlar. Büyükşehir Zabıtaları da kendilerinin olduğu alanda nöbet tutuyorlardı. Herkes kendisine göre haklıydı. Yasaların verdiği hakkı kullanıyorlardı. İşine gelince yasa istenildiği gibi yorumlanıyordu.

Durduğu yerden herkes haklı

Büyükşehir Belediye yetkileri yasal olarak dolgu alanlarının olduğu alanların tasarruf yetkisinin kendilerinde olduğunu iddia ederek, yaz etkinlikleri yapacaklarını ve bunun için 400'den fazla vatandaşa işgaliye karşılığından pazar tahtası kurabileceklerine yönelik izin verdiklerini söylüyorlardı. Bunu söylerlerken de pazar açmadıklarını üzerine basa basa iddia ediyorlardı.

Yersen tabi...

Büyükçekmece Belediyesi yetkilileri de, pazar açma yetkisinin yasa ile kendilerine verildiğini Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinin bulunmadığını belirtiyorlardı. Ve bu kargaşanın AK Parti Büyükçekmece İlçe Yöneticileri tarafından çıkarıldığını iddia ederek, partililerine pazar kurdurabilmek için yasal olmayan yollardan zorlayarak yasadışı iş yaptıklarını söylüyorlardı.

İlçe belediyelerine bu kadar baskı yapılmamalı

Bizim gördüğümüz ise şu. Belediye zabıtalarını karşı karşıya getirmek. Tezgah açmak isteyen ve birkaç kuruş kazanmak isteyenleri karşı karşıya getirmek vicdansızlık. AK Partililer şunu bilecekler. Büyükçekmece Belediyesi CHP'li. Nasıl ki, AK Partili olan belediyelerde sahiller kullanıyorsa, Büyükçekmece'de de sahili kullanma hakkı ilçe belediyesinin olmalıdır. İşi büyütmenin anlamı yoktur.
Büyükçekmece Belediye yetkilileri de, akşam pazarında tezgah açmak isteyenler arasında ayrım yapmayacak. Çünkü AK Partililer arasında da tezgah açamadıkları ve ayrımcılık yapıldığı gerekçesi ile ilçe yönetimine büyük bir baskı var. Onun içinde gerilim ortaya çıkıyor.

Ayrıca o sahilde pazar tezgahı açmak isteyen herkese orası yeter. Bin esnaf mı gelecek gelsin. Yarısı ilçe belediyesinin, yarısı da Büyükşehir Belediyesi'nden olsun ne çıkar? Mesele üzüm yemekse…
Avcılar'da sahilde CHP'li belediye tezgah açtırıyor. Sorun yok. Beşiktaş'ta sorun yok. Sarıyer'de sorun yok. Bilmem nerede yok. Nedir yaşananlar ve yaşatılanlar, Büyükçekmece Belediyesi ile ilgili Allah aşkına.

Biliyorsunuz bu sorun Silivri Belediyesi'nde yaşandı. Silivri ve Büyükçekmece AK Partili olsaydı, Büyükşehir Belediye yetkilileri sahillerde açılan gece pazarlarına ya da diğer işletmelere müdahale eder miydi? Yanıtı tabi ki, hayırsa lütfen ayrımcılıktan vazgeçilsin.

Düşmanlık büyütülüyor

İnsanları karşı karşıya getirmek vicdansızlıktır. Lütfen iki belediyenin en üst düzeyde yetkilileri bu sorunu, yan yana geldiklerinde inanın iki dakika çözerler. Kimsenin bu sorun üzerinden politik rant etmesi mümkün değildir. Elde edilen rant ise düşmanlığı büyütüyor. Değer mi? Her yerde AK Partiler ve CHP'liler mi olacak? Herkes iktidar olduğu yerde kendi yandaşlarının dışında kimseye ekmek yedirmeyecek mi? Ne biçim iştir bu?

Söyleyeceğimiz son söz şudur. Düşmanlığı büyütüyorsunuz,    görmüyor musunuz?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank