content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Şub

Sağlıklı Yaşam Dedikleri…

Her gün sabah erkenden kalkar, en az bir saat hızlı tempoda yürüyüş yaparım. Eve gelir duş alır, sıkı bir kahvaltı yapıp işe giderim. Gün boyu sağlı şeyler yer içerim. Doğal olan bitkiler tüketmeye çalışırım. Akşamları erkenden uyurum. Sağlıklı ve dinç olmak için elimden gelen her şeyi yaparım.

Yalan vallahi yalan… Bu ben değilim inanın bana. Tüm bunları yapmak isterim ama o kişi ben değilim. Tüm bunları yapmak istedim. Ya benim tembelliğime geldi ya da birileri bir şekilde mani oldu.
Uyumayı çok seviyorum. Ne kadar çok uyursam o kadar mutlu oluyorum. Fakat geçen yıl bir karar aldım. Her sabah erkenden kalkıp, yürüyüş yapacak; Atatürk Park’ına geçip oradaki spor aletlerini kullanacaktım. Daha ilk günde parktaki bayanlar beni kovdular. Neymiş efendim; zayıf halimle onların arasında ne işim varmış, her gün onların yanlarına gidersem moralleri bozulurmuş. Parkı bıraktım ama ardın dan kötü hava koşulları etkisini gösterdi ve ben başladığım gibi sporu bırakmak zorunda kaldım. Bu yıl da plates yapmaya karar verdim. Salonu ve hocayı ayarladım bu sefer de mesafe uzak geldi üşendim, vazgeçtim.
Kahvaltı alışkanlığım yok. Sabahları ekmek arası iki lokma bir şeyler atıştırırım. Arkasından da bol kahve ve çay tüketirim. Eee abur cuburu da çok severim yanlarında mutlaka bir şeyler atıştırırım. Yemeklerde ise annemin gayreti ile doğal yiyecekler tüketmeye çalışırım. Ama kimse hakkımı yemesin; kolayı azalttım. Gün de iki buçuk litreyi önce bir litreye sonra bir iki bardağa düşürdüm. Şimdi de ara ara içiyorum. Umarım en kısa zaman da onu da bırakırım.

Sağlıklı yaşam pek bana göre değil. Buna rağmen; yine de kendime dikkat etmeye çalışıyorum. Genel de yürümeyi tercih ediyorum. Mecbur kalmadıkça asansör ve yürüyen merdiven kullanmamaya çalışıyorum. Sabahları en azından ısınma hareketleri yapıyorum.

En azından bunları yapmalıyım. İş te ya da ev de yapılan işler spor, hareket değil. Yemeği ve uyumayı seviyorsanız… Bunlara da dikkat edin. Çünkü hareketsizlik insanı kötü etkiliyor. Çok çabuk hamlıyor ve yoruluyoruz. Hastalıklar ise cabası…

Sağlıklı yaşam dedikleri öyle zor bir olay değil. İş istemekte ve uygulamakta…

Ama sağlıklı yaşamanın ilk koşulu: Spor yapmak… Az da olsa hareket etmek…

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank