content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Kas

Safsatik Güncel Yorumlar…!

*Ne, ne değil:

AKP değil AK,

Zam değil güncelleme,

Peşkeş değil, özelleştirme,

Rüşvet değil yardım,

Soygun değil;  hak ettiğini almak

Namaz vaktine uyumlu mesai değil, enerji tasarrufu…

Arkasından da, Cuma günü resmi tatil… Bekle!.. Gerekçe; İslam ülkeleriyle uym!..

*Türkiye’de işsizliği görünce, AB üyelerinin gözü kamaşmış ve parmaklarını ısırtmışız. (Sabah’ın haberi) Şaşırmışlar adamlar, istihdam sağlamadan bu düşüşü nasıl başardınız diye!..

Bilmezler ki bizim TUIK’imiz var, kapı gibi işbaşında!..

 

* Chavez’in iki yıl ömrü kalmış!..(Sabah’tan).

Eee!.. biri ölür birileri oynar!..

Sokrat’a; “30 zalimler seni ölüme mahkum ettiler!..” dediklerinde; “Doğa da onları!..” demiş  Chavez’in sonra öleceklerine sevinenler bilmezler ki ondan önce unutulacaklar!..

*Fethullah Gülen; geçen yıl bir kurban kesenler iki kessin buyurmuş!..

Bir an önce Ülkenin, danası, koyunu davarı, keçisi, devesi tükensin de, her yıl tartışması olup durmasın!..

*Yargıtay Başkanı, söz bitti, çalışma başladı buyurmuş..

Sayın Başkan, tevil yoluyla ikrarda bulunup itiraf etmiş!.. Bu güne kadar boş oturdukları süreye ait, maaş, ödenek, yolluk.. her ne ad altında ne ödenek aldılarsa iade etmelerini isteme hakkımız doğmuştur!..

*MGK’nın (Başbakan imzalı) terör direktifini andıç sitelerine bahane yapmışlar.(Zaman)

İşgüzarlık işte!.. Siz hiç irticanın teröre bulaştığını, MGK kararlarında bir numaralı tehlike kabul edildiğini duydunuz mu hiç!?.. Hizbullahçılar domuz bağlarıyla adam mı gömdüler diri diri!..  Hangi tarihte bu ülkede irticai eylemler oldu ki!.. Ergenekon değil mi kör bıçakla Kubilay’ı bile kesen!?..

*İsrail, takas sonucu istemediği mahkumları bize gönderiyormuş!..(Gazeteler)

Biz de istemediğimizi İran’a bildirip, Kandil’e geri gönderdik.. (sözcü)

Sınır dışı etmede bile hemfikir olduğumuz İsrail’le aramız niye bozuk bilen var mı?

*Sigarada, 9 TL’nin 7.5 TL’si vergi(ymiş)!..

İyi kazanç; hem de zahmetsiz!.. Sigara devletin Tekel’inde kalsaydı, bu kazancı sağlaya bilir miydi? Hem ozam yapılan zam, “zam” olurdu. Güncelleme değil!..

*ABD, ve AB ülkeleri dahil 82 ülkede, halk biz %99’uz diyerek sokaklara dökülmüş!..

İlahi, 82 ülke halkı toplayın aklınızı başınıza!.. Ergenekon duymasın!.. Biz %99.9’olduğumuz halde dökülemiyoruz sokaklara!.. Bir döküldük, Silivri’ye koca şehir kurdular!..

*Futbolda şike davası açılmamış ama, bir polis ve şoföre, köstebek davası açılmış. (Gazeteler)

Ehh!.. Ne diyelim; darısı diğer köstebeklerin başına!...

*Başbakan; Kılıçdaroğlu’na, Deniz Feneri ile ilgili eleştirisinde, “boş dosya salladın.. başına düşecek” demiş.. (gazetelerden)

Boş dosya Kılıçdaroğlu’nun başına düşerse, büyük hasar vermez!... Ya şayet dosyanın içi doluysa!..; Başına düşenin vay haline..

Başlarına dosya düşen, Şaban Dişli ve Dengir Mir’e sormak gerek hasarın boyutunu!..

*Enflasyon tek haneli!.. % 6

Büyüme hızı, yüksek, % 7

Kişi başı milli gelir; 12.000 $

İşsizlikte düşüş, son 6.5 yılın rekoru; %9.1

AKP’nin oy oranı da %50.

--Ya!... sizin TUİK çok başarılı be!..

-- Evet öyledir!.. YSK ‘mızda geri kalmaz!.. Resmi rakamlara göre ülke nüfusu 73,, YSK hesaplarına göre 80 milyon!.. (İnanmayan hesaplasınL seçmen sayısı+okul öncesi nüfus + ilköğretim çağı nüfusu+ortaöğretim nüfusu(okula gidemeyenleri dahil etmeyi unutma)+er-erbaş sayısı+hükümlü sayısı+seçmen listelerine bir nedenle girmeyenler) = kaç çıktı!?...

*Başbakan: Yeni Anayasa’da uzlaşma konusunda, “masadan kalkan tokadı yer”!.

Tamam da, tokadı kim atacak… Polis olmaz!.. Milletvekilleri birbirini tokatlasa olmaz..

Bir önerim var: Anayasa komisyonu üye sayısı kadar tokmaklı zebani kadrosu açılsın, kim kalkarsa masadan, indirsin kafaya!..  Bunca danışman, Bakan yardımcılığı,şoför, sekreter kadrosu açan devlet, 8-10 tokmakçı-zebani kadrosu mu açmaktan aciz!?..

*Bundan böyle, devlet yardımını hak etmek için, yoksullardan kamu hizmeti adına, ağaç dikmeleri, okul ve çevre temizlikleri istenecek(miş)!.. (gazeteler)

Bence yetmez!.. Kaytaranlar olur, muhaliflerden sızanlar olur falan… En iyisi, YÖK’den ve ÖSYM’den faydalanıp YHSS (Yardım Hakediş Seçme Sınavı) yapılsın… Haksızlık olmasın.

*Allah verdikçe vermeye devam ediyor!.. (Gazeteler)

11. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Sayın Ayşe Altun da; “yargı dizayn edildi” gerekçesiyle görevinden ayrılmış.Yaşasın!.. Gitti bir Şeref Akçay daha!.. Zil sesleri Arınç’tan mı geliyor!..

* Yargıtay tetkik hakimi, Celal Çelik, “korku hakim oldu!” ; “midem kaldırmıyor!.” ; “Türk yargısı bitmiş!” diyerek istifa etmiş!...

Mart 2011 den, Ekim 2011 tarihine kadar istifa edenl hakim ve savcıların sayısı (emekli olanlar hariç) 20’yi bulmuş. Bakanlık kimi aday gösterse daha kolay seçtirir artık!.. Daha önce öyle olmuştu da; kitap yazılmıştı bu konuda!..

*Tutuklu son Hizbullahçılar da tahliye olmuş!..

Cezaevlerinde yer açıldığına göre, yeni dalgalara hazırlıklı olunsun!..

*Alevi, Ermeni, Rum cemaatlerinden de çağrı gelmiş: Bizimde Anayasamız olsun!..

Hazır başlamışken, olsun, olmasına da ya sizlerde ayrı devlet isterseniz!?

*Kamer Genç, Meclise fenerle gelmiş, ve bundan böyle meclis içinde fenerle dolaşacak(mış)!..

Güzel de; tek fener yetmez ki!.. en az üç tane gerekli!.. Birisi, Deniz feneri için, ikincisi, Fenerbahçe için, üçüncüsü de adam aramak için!..

* Sigara ve içki zammını (pardon güncellemesini) eleştirenlere Başbakan ve Bay Şimşek, “az için” tavsiyesinde bulunmuşlar

Oysa;  1- Sigara zammı (pardon güncellemesi) az içilsin diye yapılmadı; cari açık kapansın diye yapıldı.

2- Aman ha!... az içip de başınıza dert açmayın.. Sigarayla, içkiyle kapatılamayan cari açığı; ekmek güncellemesi ile kapatmaya kalkarlar.

*Başbakan’ın uçakları hangara sığmamış!..

Eee!... Olacak o kadar!.. Başbakan’ın ünü büyüdükçe uçakları büyüyor. Uçaklar büyüdükçe yurtdışına çıkan yandaş sayısı artıyor!.. Aile efradı da eklenince yetmiyor tabii oturaklar!..

*Bay M.Ali Şahin; teşhisi koymuş!.. “PKK’nın amacı, Türkiye’ye zarar vermek(miş)!..”

Hay aklınla bin yaşa Bay Şahin!.. Bu hiç aklımıza gelmemişti!.. Teşhis tamam.. Tedaviyi de adaşı İdris Naim bulur artık!.. Bugün, dün, yarın, ve yapıldığında... kara harekatı yapılır demişti.. Oldu işte!..24 saatte 35 kayıptan sonra!..

*Başbakan, “Terör örgütü görevini yapıyor, biz de görevimizi yapıyoruz!.” Demişti…

Bir günde 35 şehit birden verdiğimize göre, birileri görevini mi ihmal etti acaba!..

*Bahçeli’den; Erdoğan’a tokat gibi yanıt: “Sigara içme demek çirkefliktir” (Sözcü)

İyi de Sayın Bahçeli; Yandaşlar 4-çeker ciplere, audilere, porşelere, lüks arabalara binerken halka”porşe alacağına git Fiat otomobil al!” diyenlere uygun sıfat ne!?

*Davutoğlu; “PKK Kandil’de sıkıştı” demiş. (Sözcü) “Irak ve Suriye artık PKK’ya destek vermiyor…Yalnız kaldılar” diye de sürdürmüş.

Hani kavgada,  dayak yiyen adam; “iyi dövüştün, perişan ettin adamı” dediklerinde, peki ama bu hale nasıl geldim!.” demiş ya; 24 saatte 35 şehidi biz nasıl verdik!?.

Madem kandildeler, sıkışmışlar, yalnız da kalmışlar; yerleri-yurtları da belli madem, git ez!..Yoksa birileri elini mi tutmakta!..

*PKk ile görüşmedik derken; görüşme yapıldığını iddia edenler, şerefsiz, namussuz, alçak ilan edilirken, gerçek su yüzüne çıkınca da Bay Hüseyin Çelik; “gerekirse şeytanla bile müzakere ederiz” buyurmuş. (Gazeteler-tv’ler)

Ona ne şüphe, Bay Çelik;  “Ben YARSAV’ın kazanacağı bir sabaha uyanmaktansa şeytanla işbirliği yaparım!..” diyen, bir yüksek hakim “şeytanla işbirliği yapmanın hukuki olduğu konusunda fetvayı vermişti zaten!..

*Gül’ün; 24 saatte, 35 şehit verilmesi üzerine; “hainler hak ettikler cezayı en ağır şekilde misliyle ödeyeceklerdir!”(Gazeteler) beyanı üzerine ilk ikazı başbakandan aldı!.. Arkasından Financial Times gazetesi bu beyanı “intikam yemini” olarak yorumladı.

Oysa; “Güzel şeyler olacak!” diyerek yola çıkan Gül, Güromak’a Norşin demişti. Hangisi doğru?.. Norşin mi; intikam mı!?  Taviz’in vermek olduğunu ve geri alınamayacağını bilmeyenleri, tarih ak sayfalarına yazmaz!.. Yazarken de sıfatlarını başa yazar!..

*Hani, Kılıçdaroğlu’na, biz kemalleri çok severiz, sen hangi kemalsin demişti ya!..

Haa… işte o Egemen Bağış, Yani, Türkiye’de olmayan, işi boş, içi boş AB Bakanı Egemen Bağış; “Askerlerin, Milli Savunma Dersleri’ne girmesi israftır” buyurmuş..

Ders doğru da, derse girenler yanlış!.. İsraf önlenmeli ve acilen bu dersler “İmam’ın ordusunun neferleri tarafından doldurulmalı...

*Bay Abdullah Gül dün konuştu “Bu saldırının intikamı çok büyük olacaktır. Misliyle alınacaktır.”

“Güzel şeyler olacak” diyen de kendisi değil miydi!?..demekle aslında, intikam alınacak demek istemiş de bizim kalın kafamız basmamış!.. Yine yanlış anlamışız!..

İntikam ve kan davası, aşiretlerde var sanırdık… Aşiret gibi yönetilen devletlerde de varmış!.

*Suikast mağduru, ağlamaktan sorumlu Kemalist(!) Başbakan yardımcısı Arınç yine bir konuştu pir konuştu!.  “Bize bu acıları yaşatanları Allah helak etsin. Eh!.. amin deyin bari!..

Roma döneminden bir mezar yazıtı (Pamukkale’de): Her kim ki, bu mezarı aça, ziynetleri çala, mezarı talan ede, yerini değiştire, önüne daha büyük mezar yapa, tanrılar onu helak etsin.

*İyice azgınlaşan terör eylemleri karşısında 3’lü Müslüman Büyük’ten  üç farklı yorum:

Gül: Hainler hak ettikleri cezayı misliyle ödeyeceklerdir…

Arınç: Bize bu acıları yaşatanları Allah helak etsin!..

Erdoğan: PKK görevini yapıyor, biz de görevimizi yapıyoruz.

------------

Aman ha!...Halk olarak, galeyana gelip amin demeyin sakın!..

Birincisi; İntikam kan döker; kan da yeni kanları... Sonu gelmez!...

İkincisi; Bedduaya “amin” olmaz!.. Hem, ola ki, tutar-mutar, bedelini yine halk öder!..

Üçüncüsü…. Yorumsuz!.. Allah ıslah etsin-akıl, izan versin görev sahiplerini!..

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank