content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 May

Sadede Geliniz..

Sadede geliniz.. Dr. Burhan ÖZFATURA 18 05 2011 Parti genel başkanlarının her biri , her gün , birkaç şehirde miting yapıyor.
Ülkenin gerçek meselelerine hiç dokunmadan , hep aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar. Bol bol vaadlerde bulunup, zaten tembelliğe / beleşçiliğe / sırtını Devlete dayamaya alışmış olanları , daha da dejenere ediyorlar

Üretmeden tüketen toplumu savunuyorlar ve bu arada bol bol zaman ve kaynakları da israf ediyorlar. Ülkenin gerçek meseleleri nelerdir ? Terör ve bölünme riski . İşsizlik . Gelir dağılımındaki aşırı bozukluk. (Bir tarafta , israf / lüks / dejenere bir hayat; diğer tarafta işsizlik, /fakirlik / suç artışı vs. ) Ve astronomik rakamlara ulaşan cari açık. Genel başkanların bu konularda fikir ve proje ürettiklerine şahit olmuyoruz. Hiç biri “ çok çalışmanın , üretmenin , fedakarlık yapmanın “ şart olduğundan bahsetmiyor.

Aksine “Yeşil kart / Hilal Kart / Aile sigortası / Gelişi güzel sosyal yardımlar vb.” seçim rüşvetlerini anlatıyorlar. Ayrıca , ciddi konulara girmekten korktukları , oy kaybından çekindikleri için en kolay yolu seçiyorlar ; devamlı olarak birbirlerine hakaret ediyorlar. Ülkeyi gerilime sürüklüyor, bölücü hainlerin ekmeğine yağ sürüyorlar. - Ülkenin birlik ve beraberliği konusunda ; terörü yok etme amacında ; tek vücut olsalar , ihanet odakları bu kadar pervasız davranabilir mi? BDP denen terör maşasının mensupları , böylesine saldırgan olabilir mi? Bölgede terör estirebilir, iktidar partisini bile yıldırabilir mi ? Teröristlere böylesine alenen destek verebilir, bu iğrenç davranışları sergileyebilir mi? AKP / CHP / MHP / DP ve diğer partilerin , Sayın Genel Başkanları , İsrail / ABD ve AB nin yürüttükleri senaryoların ; Afganistan / Pakistan / Tunus / Mısır / Suriye / Irak / Libya / Bahreyn / Türkiye velhasıl tüm İslam Aleminde oynadıkları oyunların ; hangi iğrenç amaçları güttüklerinin farkında değil misiniz? Niçin buna karşı çıkmıyor , küçük politik hesaplar peşinde koşuyorsunuz? Bol bol laf üretiyor, sadede gelmiyorsunuz.? Bize ; terör belasını yok etmek için düşündüklerinizi projelerinizi anlatın

İşsizliği , gelir dağılımındaki aşırı bozukluğu , cari açığı , nasıl çözüme kavuşturacaksınız ? Çözümlerinizi açıklayın . Bırakın kavgaları . Bırakın dedikoduları , şantajları , kaset polemiklerini. (Şüphesiz ; her vatandaşın , özellikle de politikada belirli mevkilere gelenlerin , eline / beline / diline hakim olması şarttır. Hiç bir suç ve günah gizli kalmaz. Er geç ortaya dökülür , kişiyi rezil eder. Önemli olan nefse hakim olmaktır. ) - Bu arada , kayıt dışılığı önlemek ; adil / yaygın ve katlanılabilir bir vergi düzeni kurmak için , ne düşündüğünüzü anlatın .

Mevcut rezil , yüz kızartıcı tabloya karşı sessiz kalmayın. Vergi kaçıranların yanında yer almayın. 2010 yılında , vergi gelirleri toplamı 210 Milyar TL’dir. Bu toplamda , Kurumlar vergisi 20 Milyar ; gelir Vergisi de 40 Milyar gibi , komik rakamlarda kalmaktadır. Bu gelir vergisi toplamını % 92 si stopaj yoluyla tahsil edilmektedir.Beyanname ile bildirilen meblağ %5’ler de kalmaktadır. Koskoca Ülkede (Yaklaşık 50 milyon seçmen) 1 milyon 705 bin mükellef vardır.

Bunların ortalama olarak ayda ödedikleri vergi 279 TL gibi yüz kızartıcı bir rakamdır. Sayın Genel Başkanlar , bu tablo hakkında ne düşünmektedirler ? Ciddi tedbirler getirecek cesaretleri ve bunu seçim döneminde açıklayacak yürekleri var mıdır? Yoksa “ yüklen KDV ye ve ÖTV ye” , düzenini devamı ettireceksiniz? Genel Başkanlar , Türkiye’de hukuk düzeninin hakim olduğunu savunabilirler mi? Adil bir yargıdan bahsedebilirler , tüm vatandaşların haklarının korunduğunu ,zenginlerin özel statülerinin olmadığını iddia edebilirler mi? Bu Ülke’de çileyi çeken , ezilen , askerliğini hakkıyla yapan, hep gariban vatandaştır.

Ancak onları çocukları Şehit veya Gazi olurlar. ( Hiç yüksek yargı /üst rütbeli asker /zengin patron / rektör / üst düzey bürokrat / milletvekili / medya mensubu vb. çocuklarının terör bölgesinde askerlik yaptıklarına şahit olan var mıdır? ) Halktan oy istiyorsunuz . Peki gerçekten ne vaad ediyorsunuz ? 1923 ten bu yana 88 yıl geçti de ne değişti ? Hangi haksızlık izale edildi? Hangi eşitsizlik sona erdi ? ( İktidarlara yamanmış ağaların , aile mensuplarının, avantacı grubun, rüşvetçilerin , partililerin , iş ve ihale takipçilerinin dışında.) Sayın Genel Başkanlar ; sadede geliniz. Masal anlatmayınız . Gerçekçi olunuz. Samimi iseniz gerçek demokrasi ve eşitlik için neler yapacağınızı anlatınız. Halkı uyutmaktan vazgeçiniz.. www.burhanozfatura.org

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank