content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Oca

Sabırla Bekliyor!

Türkiye cumhuriyeti devleti toprakları üzerinde yaşayan herkes, anayasa ve kanunlar karşısında eşit birer vatandaştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşıdır.

Vatandaş demek ne demektir. Aynı topraklar üzerinde yaşayan ve aynı devlete bağlı bireylere vatandaş denir. Vatandaşlık önemli ve kutsal bir bağdır ve bu nedenle vatandaşların ülkesine ve devletine karşı hak ve görevleri vardır.

1-Seçme ve Seçilme Hakkı
Milletvekili muhtar belediye başkanı ve diğer temsilcilerin katıldığı seçme işine seçim denir. 18 Yaşını dolduran her Türk genci seçme hakkına sahiptir. Seçimlere katılmak bireylerin hakkıdır.

2-Kanunlara Uymak
Devlet toplumun düzenini sağlamak için kurallar koyar. Aile okul ve toplum kurallarına uymak bize yarar sağlar. Kanunlara uymayanlar cezalandırılır. Kanunlara uyulmadığı zaman toplumun düzeni bozulur. Kanunlara uymazsak suçlu duruma düşeriz.

3-Vergi Vermek
Devletin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için insanlardan aldığı paraya vergi denir. Vergi paraları bize, yol okul hastane köprü olarak geri döner. Ülkemizdeki vergiler başlıca şunlardır, Gelir vergisi kurum vergisi emlak vergisi damga vergisi ve katma değer vergisidir.

4-Askerlik Yapmak, TC vatandaşı ve sağlıklı olan 20 yaşındaki herkes askere gider. Yurtta ve Dünyada geleceğimizi güvence altına almak güçlü bir orduyla olur. Ülkemizi korumak için Türk Silahlı Kuvvetleri çalışır. Bunu da hava, kara ve deniz kuvvetleri ile sağlarlar.

Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayıp, T.C. Kimlik Belgesi bulunan herkes, devlete vatandaşlık bağıyla bağlıdır. Yani, Türk vatandaşıdır.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan Türk vatandaşlarının devlete karşı bir kısım sorumlulukları vardır. Bunun yanında, bir kısım hakları da vardır.

Vatandaşlık Hak ve Görevleri
1- Kanunlara Uymak 2- Vergi Vermek 3- Askerlik Yapmak 4- Seçimlere Katılmak (Hem hak hem de görevdir.)
Bunlar dışında Yaşama hakkı, kişi dokunulmazlığı hakkı, özel yaşamın gizliliği hakkı, eğitim hakkı, sağlık hakkı, seyahat hakkı, dilekçe hakkı, konut dokunulmazlığı hakkı gibi birçok hak'a sahiptir.

Evet, saygıdeğer okurlar, anayasa Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşının devletine karşı olan sorumluluklarını 1- Kanunlara Uymak 2- Vergi Vermek 3- Askerlik Yapmak 4- Seçimlere Katılmak (Hem hak hem de görevdir.)şeklinde bir bir sıralarken, bunlar dışında başta yaşama hakkı olmak üzere birçok hak'a sahiptir.

Evet, saygıdeğer okurlar vatandaşların ülkesine ve devletine karşı hak ve görevleri vardır. Ve sorumluluk sahibi bütün vatandaşlar bu bilinçle devletine ve milletine karşı yaşanan ve yaşanmaya devam eden bütün olumsuzluklara rağmen seçme ve seçilme haklarını öyle ya da b öyle bir şekilde kullanır. Kanunlara harfiyen uyar. Vergisini adam gibi verir.

Askerlik çağına gelenlerde koçlar gibi gider vatani görevini yapar.

Bir avuç yandaşın ve kanunsuzun ülkeye ve bütün insanlara verdikleri ve vermeye devam ettikleri zarar, huzursuzluk ve olumsuzluk karşısında vatanına ve milletine sıttısadakatla bağlı bu asil ve aziz milletin yokluğa ve yoksulluğa rağmen kanları ve canları pahasına Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde verdikleri kurtuluş mücadelesiyle kurdukları cennet vatan Türkiye bizim, Türk bayrağı altında yaşamı kabul etmiş bütün insanlar bizim.

Yaşanmış ve halen yaşanmaya devam eden bütün bu olumsuzluklara rağmen devletini ve milletini ölümüne severek hayatını idame ettirmeye devam eden Vatandaşımızın Yaşama hakkı, kişi dokunulmazlığı hakkı, özel yaşamın gizliliği hakkı, eğitim hakkı, sağlık hakkı, seyahat hakkı, dilekçe hakkı, konut dokunulmazlığı hakkı gibi sahip olduğu birçok hakkı adam gibi kullanmasından vazgeçtik. Bütün hakların başında gelen ve en önemlisi olan insanın insanca yaşama hakkını bir avuç yandaş ve kanunsuzun kullandığı rahatlıkta kullanabilse gam yemeyeceğiz!
Bu asil ve aziz millet, dün olduğu gibi bugünde büyük umutlarla seçerek göreve getirdiği kendinden ve bir avuç yandaşı ile kanunsuzlar dışında kimseyi düşünmeyen sözde idarecilere, iç ve dıştaki şer güçlere rağmen devlet ciddiyeti ve güvencesi olarak Anayasa ile vatandaşına tanınan birçok hakkın başında gelen insanın insanca yaşama hakkını kullanacağı günün gelmesini Peygamber sabrıyla beklemeyi sürdürüyor diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Sabırla Bekliyor!

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank