content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

07 May

Ruhsuz Mekanlar!..

Değerli okur! “İlahi kurallar” a göre işletilen “mekan” ların, işlevsel özelliğinin yaşatılması ve  korunması çok önemelidir. Tıpkı “Ruhsuz insanlar” gibi. Ruhu olmayan veya ruhunu sonradan kaybetmiş mekanlar “taş” ve “toprak” tan ibarettir.

Kur’an-ı Kerim’e göre “İbrahim peygamber” bir bina yapar, burayı “insanlığın hizmetine sunar.”Binayı oğlu “İsmail”ve “yakınları”yla birlikte “inşa” eder ve binayı ziyaret edenlere de “hizmet” eder.

Engin tecrübesi, ilahi bilgisi ile dünya insanlık ailesine yol gösterir.

İnşa etmiş olduğu binanın etrafında barındırıp ihtiyaçlarını karşılar.

İnsanın şöyle diyesi geliyor!

Keşke böyle bir mekan şimdi de olsa da, tıpkı hipermarketlere gider gibi, ruhumuzun tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabilsek!.

Değerli dostlar! “Bir mekana ruhu oradaki yaşayan insanlar verir.” Peki, “kendinde ruh olmayanlar  içinde bulunduğu mekana nasıl ruh versin?..” İbrahim peygamber(avs), kendindeki ve yakın çevresindeki ruhu “KABE” ye vermişti.

O ruh var olduğu müddetçe o mekan değerlidir…

Aynı binanın çok daha güzelini dünyanın değişik yerlerine yapanlar var. Lakin bu “ruhsuz binalar”, ,insanlara “tat” vermiyor.  “İbrahim peygamber,in çölün ortasına yaptığı bu mütevazı bina taşıdığı ruh ile çağına damgasını vurmuş, o devrin uluslararası bir sığınma yeri” olmuştu.

Arınmak isteyen,

Zulümden kaçıp barınacak yer isteyen,

Yiyecek ve içecek isteyen herkes güvenle bu eve sığınmıştı.

“İbrahim peygambere ne kadar saygı duyarsak duyalım; çölün, fanatik, yobaz, bağnaz krallarının elinde maalesef! Otantik işlevini, ruhunu kaybetmiş KABE’ de (içimizdeki kadim anıları) paranteze alırsak işe yarar bir şey bulmamız çoooook zor…”

Allahaşkına bir ceset gibi işlevsel özelliğini kaybetmiş bu taş yapıya o derin ve içtenlikli saygıyı nasıl göstereceğiz?

Tıpkı İbrahim gibi, başta “beyti atik” olmak üzre, tekrar ve tekrar “ruhu olan işlevsel mekanlar” oluşturarak bu saygıyı canlandırabiliriz.

Selam tüm peygamberlere..

Hamd  Alemlerin Rabbi Allah’a…

 

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Uyuyan milletler ya ölür yada köle olarak uyanır…

 

 DÜŞÜN-TAŞIN

İyi bir insan öldüğünde ona ağlamayın; asıl onu kaybeden topluma ağlayın...

 

 

GÖNDERMELER

-Sayın Başbakanın, seçim sürecinde Adana’ya verdiği bütün taahhütlerinin tek tek hem hafızasında hem takibinde hem de mertçe arkasında olduğunu bilmeyen, duymayan, anlamayan kaldı mı?

-Adana’da sevgi seliyle karşılanan Başbakan Erdoğan’ın muhteşem bir sinerji ve enerji depolayarak Adana’dan mutlu ve memnun ayrıldığını biliyor musunuz?

-Adananın yüz akı Ömer ÇELİK’in, Başbakan’ın bu ziyareti sonrasında hem Başbakan hem de yüce halkımızdan 10 üzerinden 10 puan aldığını bilmeyen, duyamayan var mı?  

-Başbakan’ın, Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni ALDIRMAZ’a  “Belediye başkanım” diye hitap etmesinin, kimleri mutlu kimleri de mutsuz ettiğini duydunuz mu?

-Hüseyin Bayrak’ın bütün spekülasyon haberlerine rağmen Ziyaettin Yağcı’nın kucaklayıcı bir ekiple ipi göğüslemesinin arka planında sağduyulu bir tecrübenin hakim olduğunu biliyor musunuz? 

-“Savaş baronları, PKK ’terör örgütü değil’ diyerek bu annelerin acısını, hasretini ayaklar altına alarak Kürtlerin acısıyla adeta dalga geçiyorlar." Diyen Başbakana katılmayan var mı?

-Zenci Türk Yüksel EVSEN’in Adana Ülkü Ocaklarında verdiği konferans ve motive edici sunumuyla ülkücü gençlerin gönlünde taht kurduğunu biliyor musunuz?

-Her sabah saat 09-11 arası CANLI olarak yayınlanan Siyah-Beyaz programımın bir “TIK”la http://www.akdeniztelevizyonu.com/ yanınızda olduğunu biliyor musunuz?

- Evsen Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel EVSEN’in, Urfalı Bulut Ailesinin PRENSESİ Lütfiye ile, bizim ailenin PRENSİ Selçuk Bey’in NİŞAN YÜZÜKLERİ’ni muhteşem bir konuşma ile takarak, sade bir merasimle birbirine kenetlediğini duydunz mu?

-İzmir, İstanbul, Ankara ve Antalya’dan Evsen Medya Akdeniz TV ‘SİYAH-BEYAZ’ Programına katılan konukların televizyonumuza ve Adana’ya hayran kaldıklarını biliyor musunuz?

-“Dünya İnsanlık Ailesinin Yüz akı 2 Mustafa” http://www.kitapturk.com/arastirma-inceleme/iki-mustafa-dunya-insanlik-ailesinin-yuz-aki-57076k.htmladındaki kitabımızın yakında yeni baskısıyla tüm seçkin kitapçılarda olacağını biliyor musunuz?

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank