content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Mar

Ruhi Bakır Hocamı Kaybettik

Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü ve Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ( Başkan yardımcısı)- Edebiyat öğretmeni, eğitim sevdalısı, aziz kardeşim, dostum Ruhi Bakır Hocamı kaybettik.

Ruhi Hocam cumartesi sabahı girdiği şeker koması ve ona bağlı kalp krizi sonucu:  (24.03.2015 Salı sabahı) hayatını kaybetmiştir. Eğitim camiasının sevilen isimlerinden olan Bakır Hoca, okuluna ve öğrencilerine sevdalı, 24 saatini de öğrencilerine ayıran çalışkan bir kardeşimizdi. Çalışkanlığı ve azmi takdire şayandı. Onun için mesai kavramı yoktu; bütün zamanını öğrencilerine ve okuluna ayırıyordu.
Ruhi Bakır Hocamla İleri Gazetesindeki köşe yazılarımın çıktığı dönmede tanışmıştık. Beni telefonla aradı tanışalım dedi. Görüştüğümüzde çok şey anlattı, adeta beni sınava tabi tuttu ve övgüyle söz edip yazılarımın devam etmesini istedi. Kendisine bazı kitaplar da önermiştim. Daha sonra Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliğini kurmak için çalıştığımda kendisini de dernek çalışmalarına davet ettim.
Hiç sorgulamadan bu kuruluşun içinde yer aldı.
Uzunca bir süre Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Derneğinde birlikte çalıştık. Derneğimizin sorunsuz en sade ve en samimi üyeleri içinde yer aldı. O bize ve çalışmalarımıza omuz verdi. Daha sonra bu dernekten ayrıldık ve Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneğini kurduk; Ruhi Hocam bu derneğin de kurulucuları arasında yer almıştı. Sözün özü yaklaşık 10 yıldık dernek çalışmalarında kendisiyle  birlikte olduk.
********
ÇOK SEVİLEN  BİR ARKADAŞIMIZDI
Ruhi Bakır Hocam çok sevilen bir dostumuzdu. Kimseyi kırmaz, tartışmalara girmez, münakaşayı sevmez, herkesle dost ve candan arkadaş olmaya çalışırdı. Onunla hiçbir konuda tartıştığımı hatırlamıyorum. Güler yüzlü ve candan tavrı ile hepimizin sevgisini ve dostluğunu kazanmıştı. Kızmazdı, isteseniz de ona kızdıramazdınız çünkü güler yüzlü yaklaşımı ile kızgınlıkları kar gibi eritirdi.
Zaman zaman güzel teklifler sundu, kimisine “ Evet” dedik kimisine “Bir bakalım, konuşalım” dedik. Ama sonuçta bizi asla incitmedi, kırmadı ve gönlümüze dokunacak bir söz söylemedi. Çok candan bir yaklaşımı vardı. Eğitim gönüllüsü olması hasebiyle okula ve öğrencilere ayırdığı zamana biz kızar: “Bazen de kendine zaman ayır Ruhi Hoca “ diye sitem ederdik.
Sadakati, dostluğu ve arkadaşlığı saygıya değerdi. Sevilen saygı duyulan ve takdir gören bir eğitimciydi.
Cenazesinde ve mezarı başındaki yer alan seçkin kalabalık da bunu gösteriyordu. Çapanoğlu Camisinin avlusu dolmuş taşmıştı dostlarıyla..Araştırma Hastanesin de vefatını duyunca yola çıktım, içim kan ağlıyordu. Ne yalan şöyleyim hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlamıştım. Çünkü iyi bir dostumu kaybetmiştim.
************
MEKANIN CENNET OLSUN KABRİN NURLA DOLSUN
İlahi buyruğa karşı boynumuz kıldan incedir. Takdiri ilahidir ki, onu pek genç yaşta aramızdan ayırdı. Eş ve çocuklarının mezarı başındaki ağıtları yüreğimizi dağladı. Gençti, zamansız gitti aramızdan. İlahi emre boyun eğiyor bu aziz kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet olsun, kabri nurla dolsun. Sevenlerinin ve Yozgat eğitim camiasının başı sağ olsun. Ruhuna binlerce Fatihalar  gönderiyoruz;  siz değerli okuyucularımızın da bir Fatiha okumasını rica ediyoruz. Mekânın Cennet olsun Ruhi Hocam,  SÖZ: “Seni hiç unutmayacağız!” Rahat uyu: çocukların bizim için emanettir onları da bağrımıza basıyoruz.

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank