content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Eki

Planın Bundan Sonraki Adımı

 Amerikan iradesi ile oluşturulmuş Kürt Açılım Planının ikinci aşaması bundan sonra işleyecek.

Devlet ayaklar altında pas pas edilirken, sürecin ikinci aşamasına, şöyle devam edileceğini tahmin etmek mümkün.

AKP ve DTP partilere ve Türkiye kamuoyuna Anayasa değişikliği konusunda baskı yapacaklar. Baskı devam ederken, belli bir süre PKK saldırı yapmayacak.

Anayasa değişikliği için Amerikan Devleti ve Avrupa doğrudan siyasi baskı yapacak. Azerbaycan Bayrağının yasaklanmasında olduğu gibi.

Hep bir ağızdan Anayasa değişikliği diye bağırmaya başlayacaklar. Bağırma süreci işlerken, PKK içerde ve şehirlerde bazı saldırılar yapacak. İşbirlikçi hainler, “bak gördünüz mü, Anayasa değişikliği olmadı, PKK da harekete geçti. Diyecekler.

Beli bir süre, kışkırtma, çırpıntı ve baskı devam edecek.

Başta Türk halkı olmak üzere, ya bizar olup, nalet olsun yapın Anayasa değişikliğini diyecek. Ya da, krizinde sarmalında olan halk, tıkanma noktasına gelecek. Kendiliğinden eylemler olacak.

Amerika’nın ve Avrupa’nın Kürt kartından vazgeçmeyeceği kesin olduğuna göre; bu durum AKP’yi zora sokacak. Şimdi PKK’lıları alırken ve Ergenekon Tertibini uygularlarken yaptıkları gibi kanunsuzluk yapmak zorunda kalacaklar.

Orta vadeli sürece devam edelim.

Başlangıçta, 221 sayılı Pişmanlık Yasasını değiştirecekler. Her PKK’lıyı suçsuz ilan edecekler. Ancak PKK’lıların silah bırakıyorum demesi yetmeyecek. Bu gün Karayılan’ın demecinden de anlaşılabileceği gibi; bölgelerin özerkleşmesini ve güvenlik örgütlenmesini yapmasını istiyor. Yani ayrı bir devlet.

Meclis devre dışı yapılarak, Amerikan iradesinin iyice belirginleşmeşi aşamasında, devlet memurları, askerler kanunlar uygulansın diyecek.

Mesela hâkimler şöyle bir uygulamaya evet diyemez. Yargıçlar Kandil’e gidecek ve orda sözde yargılama yapacaklar. Abartıyorsun demeyin, bundan bir ay önce yargıçlar Habur’a gidip orada görevlerini yapıp, PKK’lıları normal vatandaş kabul edecekler deseydim inanmazdınız.

Eğer bu ikinci aşamada da milletin tepkisi yeterli olmazsa, milli kuvvetler bölünmeye seyirci kalırsa, iç savaş başladı demektir.

Bu süreç, çok hükümet ve çok komutan yer.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Planın Bundan Sonraki Adımı”

  1. 1
    Halil DAĞ Says:

    Hocam
    Direnç noktalarımız bir bir yok edildi.
    Daha düne kadar tahyyülü için bile mahkemelerin dava açtığı ya da bizlerin yerlerinden hopladığı bir çok şeyin çok daha fazlası yapılıyor da sesimiz çıkıyor.

    Üstelik mahkemeler adamların ayağına gidiyor.
    Ve ilginç olanı şu:
    Bu adamlar hakkında konuşmak bizim yasalarımıza göre suç. Şimdi bir de bizi armut gibi toplmaya başlarlarsa görürsünüz siz.
    Çünkü askerleri içeri tıktılar açılımı yaptılar,
    Şimdi de bizim gibi vatandaşları içeri tıkıp fiili bölünmeyi gerçekleştirirler.
    Bu süreci başlatanlar buna mecburlar.
    Önce kimi içeri alacaklar onu merak ediyorum sadece...

    Saygılarımla

  2. 2
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Seçimlerde bölünmemek şart oldu artık yoksa iş felakete varacak



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank