content
28 Kas

PKK Propagandası – Basın

Dönülmez yol denir ya aynen bu noktaya geldik.

PKK bu işi silahla çözemeyeceğini '93 yenildiğinden sonra anladılar.

Bağımsızlıktan Özerkliğe döndüler. Sonra otonomi sistemine oradanda "dil özgürlüğüne" kadar indirdiler sorunu.

PKK çogu şeyden vazgeçti gibi görünüyor. Bunun tam aksi, PKK Tarihin Motorunun artık kendileri için dönmesini istiyor.

Marksizm-Leninizm'i benimsediklerini aralarında Enternasyonellerin olduğunu söylerek çıkan PKK artık Marksist-Leninistlerinde hedefi oldu.

Çünkü PKK bir ülkede Marksizm'e ve bilimsel sosyalizm'e verilebilecek en büyük darbeyi vuran bir örgütdür.

"Ezilen ulusun milliyetçiliği mesrudur" sözüne sığınan PKK, burjuvazi ile kol kola girmeyi, Fetullahçılara kucak açmayı, Devrimci Örgütleri yakmayı'da "mesru" görmeye başlamıştır.

Artık PKK Hareketi Kürt Milliyetçiliğinin noktası olmuştur.

***

Bunun için PKK artık yolun milliyetçilikten, şovenizm'den geçtiğini anlamıştır. PKK artık Yolun Diasporadan, Spordan geçtiğini anlamıştır.

***

PKK Kürt sovenizm'ini bu süreç içinde uygun bulurken, Kürtçü(artık ırkcılıga giren) bir propagandayıda meşru bulmaktadır.

"Ne diyorsun be adam?" diyenler olabilir belki "ırkçılık" olarak nitelemem yanlışta olabilir ama ben bu propagandayı "Kürtçü" olarak göremiyorum.. Buram Buram Irkçılık kokuyor.

BASIN

Geçenlerde Bir kadına(Kürt bir kadına) polis tarafından taciz ve siddet olayı yaşanmıştı. PKK ve yayın organları bunu "Kürt kadınına tecavüz ediliyor", "devlet Kürt kadınlarına baskı uyguluyor" olarak yansıttı. DTP yürüyüş bile düzenledi...

Hepimizi derinden yaralayan "ceylan" olayına gelince aynı şekilde "Devlet Katliam yapıyor" gibi propagandalar yapmaya başladı.

Trafikte, dur ihtarına uymayara, vurulan bir genç vardı ve Kürttü. Aynı basın aynı propaganda...

***

DTP ve PKK Kitleleri sıcak tutmak, ateşlemek için yaptıkları bu propagandalar sadece "günlük" olarak görebilirsiniz ama öyle değil... Kolay kolay unuturmuyorlar. Eğer yazacak bir şeyleri yoksa bunları tekrar gündeme getiriyorlar.

***

Öte taraftan ; Meltem Şahin adındaki  bir kadın karakolda Polis tarafından dövüldü ve video çekildi, Bu basın tek satır yazdımı? hayır yazmadı çünki o türktü..

Giresunda küçük bir kız polis tarafından "yanlışıkla" öldürüldü. Peki bu basın tek satır yazdımı? hayır çünki bu Küçük kız Türktü..

Trafikte dur ihtarına uymayan vatandaşlarımız bazen "kazara"(!) öldürülüyor peki bu öldürülenler Türk ise bu basın tek satır yazıyormu?

***

Çocuklarımız(Kürt Çocukları) öldürülüyor diye eylemler yapan isimlerini listeleyen bu basın'a neden biri çıkıp "ulan bre utanmaz, PKK'nin öldürdüğü çocukları ne yazarsın oraya?" demiyor?

***

Dediğim gibi bunu "Kürtçü Propaganda" olarak niteleyemem. Artık ölen'nin öldürülenin "Kürt olup olmadıgına" bakabilen bir propaganda. Kandan nemalanan bir propaganda.

Bu Kürtçü değil, Irkçı bir Propaganda..

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “PKK Propagandası – Basın”

  1. 1
    YUSUF YURDAKUL Says:

    Doğru söze nedir.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank