content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Mar

Pespektif Davulun Sesi..

 Karınca yuvasına imrenerek bakıyorum; Koşuyorlar görevlerine peşpeşe Çocuk sevinci yaşıyor hepsi de Durmak yok, hep ileri! İleri! Çalışmak onlar için mutluluk sebebi sanki.. Ayaklarınıza kurban olayım diyesim geldi. ... Uyuşmazlık, anlaşmazlık yok aralarında Tepeden tırnağa hiyerarşi Dalavere, şike, ayak kaydırmaca yapmadan Bugünü yaşayıp yarını unutmadan Bir buğday parçasına kaç mübarek karınca Omuz vermiş gidiyorlar yol boyunca Bereket diz boyu bakın! Mutluluk yağıyor başlarına akın akın Tedbir, tedarik var kış kapıya gelmeden Çünkü muhanet kapısı çetin Vakti gelince gülüp eğlenmek için Ey insaoğlu! Şunları kendinize örnek seçin!
Daha sonra başımı yukarıya kaldırdım İnsanları hayranlıkla izleyen bir UFOya rastladım "Aman Allahım ne hoş yaratık bunlar!" diye çığlık atıyordu birisi. "Ne güzel yaşamayı biliyor bu insaoğlu" "Ey Ufooğlu, bakın da ibret alın!" diyordu. "Biz fezada yıldız yıldız gezerken Yapayalnız yol alıp iflahımız kesilirken Şu insanoğluna bir bakın lütfen!..." "Yerküre'yi memleket edinmişler; Şehirler, köyler kasabalar kurmuşlar üstüste Gökdelen denen şey; yuva üstünde yuva Pencerelerini bile sokmuşlar birbirinin burnuna Bunca dünya toprağı bomboş dururken istif olmuşlar küme küme Ne mutlular kimbilir düşünsenize Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap Ne hoş çalıyor plak
Otobüsleri tıklım tıklım kaynıyor Çarşılarında soluk bile alınmıyor Hele bir silahları var ki, tak tak..! Havai fişekleri patlayınca gelde bir bak!   Kuşlar bile zevkten düşüp bayılıyorlar! Bazıları birbirinin tepesinde, Bazıları racon kesmekte Biri konuşurken bini tepinmekte Hele birileri var ki, yan gelip yatanlar, Saz çalıp oynayanlar Ve kırk renge boyananlar... Var ya! İmrendim şu İnsanoğlu'na Ah ufolar ah! Adam olup Siz de bunları örnek alsanıza!" Diyordu sağa sola.
Asuman Soydan Atasayar

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank