content

21 Eyl

Pervane Namıkgızı’ndan: Bir Sevda Seslenir

Azerbaycan çıkışlı yayınların, gazete-dergi ve kitapların bana ulaşmasıyla, sevinç ve mutluluğumun arttığını yinelemek istiyorum.

Pervane Namıkgızı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den sesleniyor.

Öğrencilik yıllarının son günlerini-yıllarını yaşıyor Pervane.

İlköğretim yıllarından itibaren, yazdıkları ve yayınladıklarıyla hep dikkat çekerek, bizimle yayın selamlaşmalarını sürdürdü Pervane Namıkgızı.

“Bir Sevda Seslenir” adlı yeni kitabı, 136 sayfayla, merkezi Bakü’de bulunan “VEKTOR” Neşirlerevi tarafından Günyüzü gördü.

Kitabın redaktörü: Prof.Dr. Elçin İskenderzade.

VEKTOR Beynelhalg Elm Merkezinin Başkanı, Avrasya Medeniyet Sefiri Prof. Dr. Elçin İskenderzade’nin iki sayfalık “Karabağ hasreti, Türkçülük sevdası” başlıklı bir sunuşu var.

Prof.Dr.  Elçin İskenderzade hoca, sunuşunun bir yerinde; “Pervane Namıkgızı, bu kitabıyla sekizinci kez okuyucularının karşısına çıkıyor. Pervanenin yıllar önce ilk kitabını yayınladığımızda, ona karşı beslediğim ümitlerin artarak devam ettiğini gördüm” diyor.

Kitap içinde, Pervanenin değişik konularda kaleme aldığı şiirler karşımıza çıkıyor. Pervane Namıkgızı, şiirlerindeki duygu yumuşaklığı, hasret bütünlüğüyle çıkıyor okurlarının karşısına. İlk şiir “İstanbulum” adıyla 8 nci sayfada başlıyor. İlk mısraları bu şiirin :

Sana misafir gibi geldim,

Ve ilk bakışdan sevdim.

Neden acaba?,

Annem üzülerek fısıldar:

Tıpkı benziyor Karabağa,

Affedersin İstanbul’um.

Yanlış yaptım.

Öz yavruna misafir dedim..

Pervane Namıkgızı, “Bir Sevda Seslenir” adlı kitabının iç sayfalarında, yer yer kısa denemeleriyle, anlatımlarıyla da çıkıyor okurlarının karşısına.

***

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank