content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Tem

“Öyle Sevdim ki Sesni Filmi” Trabzon’da Çekiliyor…

Bir kültür, sanat ve tarih kenti olan Trabzon; her dönemde sahip olduğu önemi korumuş, geçmişten bugüne kadar hep gözde kalmayı sürdürmüştür. Bu şehrin adı hep sanatla birlikte anıla gelmiştir. Bu kent üzerine şiirler, öykü ve romanlar yazılmış, türküler söylenmiş, filmler çekilmiştir. Bundan sonra da bu etkinlikler artarak devam edecektir. Bunun bir delili de son zamanlarda Trabzon’da çekimleri yapılmakta olan “Öyle Sevdim ki Seni” filmidir. Yapımcılığını Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun, yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filminin çekimleri 15 Mayıs’ta Trabzon’da başladı. Senaryosu Trabzon’da yaşanmış bir olaydan alınan bu filmin ana sponsorluğunu Herry ve Makyol, kurumsal sponsorluğunu TAV üstleniyor. Senaryoyu, filmin yönetmenliğini de yapan ve kadınlarının doğaya karşı verdikleri mücadeleyi anlatan İfakat belgeseliyle tanıdığımız Orhan Tekeoğlu ustaca kaleme almış. Film Uluslararası Göç Örgütü, Trabzon Belediyesi, Arsin Belediyesi ve Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası tarafından da destekleniyor. Çekimlerine başlanan “Öyle Sevdim ki Seni” Orhan Tekeoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi olarak sinema seyircisinin beğenisine sunulacak. Bu film Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun da ilk film yapımı olacak.

Bu yüzden ikisi de çok heyecanlı ve istekli olarak çekimlere devam ediyor. Çekimler Ortahisar’da, Ganita’da, çarşıda, Bedesten’de, şehir içindeki birçok dükkânda, Boztepe’de, limanda, Santa’da gerçekleştiriliyor. Bugünlerde Trabzon Merkezde devam eden çekimlerin Haziran ayının ilk haftasında Gümüşhane’deki Santa Harabelerinde tamamlanması planlanıyor.

Filmin müzikleri Selim Bölükbaşı tarafından yapılıyor. Filmin görüntü yönetmeni ise bu sahadaki deneyimli isimlerden Ercan Yılmaz… Öte yandan Taylan Demir filmin yürütücü yapımcılığını, Erdem Özçelik ise sanat yönetmenliğini üstleniyor.  Bu filmle ilgili bir röportaj için kendisiyle görüştüğümüz ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filminin yapımcısı Nurdan Tümbek Tekeoğlu, çekmekte oldukları filmin oyuncularıyla ilgili şöyle bir değerlendirme yaptı bize: “Filmin başrolünde oynayan Alma Terzic, Angelie Jolie’nin “Kan ve Bal” isimli filminde oynamış olan ve dünyada takdir edilmeye başlanmış yükselen bir yıldız. Türk seyircisi onu ‘Veda’ dizisinden tanıyor.

Dedesi Türkiye’den Bosna’ya göç etmiş bir Boşnak. Kadının sorunlarına duyarlı ve önyargılardan nefret ediyor. Kendisi de ‘Veda’ dizisini İstanbul’da çevirirken insanların kendisine önyargılı bakışlarını hissetmiş ve rahatsız olmuş. Oktay Gürsoy, Trabzonlulara benziyor ve o da bu rolü çok isteyerek, hevesle, heyecanla kabul etti. Ayşe’yi canlandıran Duygu Yıldız’ın babası Rizeli ve yöreye yabancı değil. Kayhan Yıldızoğlu filmde bilge bir insanı temsil ediyor ve zaten kendisi de bizzat bilge bir kişi, 170’den fazla filmde oynamış bir usta. Tevfik Erman, Trabzon Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz, Ukrayna’da dizilerle yeni parlamaya başlayan Alina Golovenko da filmde rol alan diğer başarılı oyuncular….” “Öyle Sevdim ki Seni” filmi bir piyasa filmi değil. Öncekiler gibi gişe yapmak için bölgenin değerlerini aşındırmıyor, insaî değerleri ön plana çıkarıyor. Film bu yönleriyle seyirci tarafından daha çok sevilecek, tutulacak ve seyredilecek.

Bu filmin vizyona girdiğinde “Babam ve Oğlum” filmi gibi çok büyük bir seyirciyi kendisine çekeceğini düşünüyoruz. Çünkü konuları farklı olsa da yaklaşım açısından benzerlikler taşıyor. Sonbaharda iddialı bir yapım olarak vizyona girecek olan bu film için www.oylesevdimkiseni.com uzantılı özel olarak bir de site kurulmuş. Bu sitede filmle ilgili bilgilere ulaşılabiliyor. Sitede filmin hikâyesi şöyle anlatılıyor: “Öyle Sevdim ki Seni’, kırık bir aşk öyküsünü anlatıyor. 1906 yılında taş ustası olarak Santa’dan Yalta’ya giden Mustafa Usta’nın torunu Olga, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Sarp Sınır kapısı açılınca Trabzon’a çalışmaya gelir.

Olga, herkesin ‘Nataşa’ olarak algılandığı bir dönemde Cemal’in karşısına çıkar. Göç, parçalanan aileler, önyargılar filmin ana konularını oluşturuyor.” Daha şimdiden herkesin, vizyona gireceği günü iple çektiği “Öyle Sevdim ki Seni” filminin biri Trabzon’da, biri de İstanbul’da olmak üzere iki gala gösterimi yapılacak. Türk sinemasına böyle özgün bir film kazandırdıkları için filmin yönetmeni Orhan Tekeoğlu’na ve yapımcısı Nurdan Tümbek Tekeoğlu’na bu şehrin insanları olarak çok teşekkür ediyoruz. - See more at: http://www.61haber.com/yazi/490-oyle-sevdim-ki-seni-filmi-trabzon-da-cekiliyor.html#sthash.bzXjOyB0.dpuf

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank