content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Haz

Oy Vermek Yetmez…

Değerli okurlarımız,şu satırları okurken ,seçim sonuçları açıklanmış olacak . Galipler ,mağluplar ,sevinenler ,üzülenler ;belirlenecek. Her zamanki duamı tekrarlıyorum : Rabbim ,Ülkemiz ve halkımız için ,hayırlı sonuçlar lütfetsin. Ülkemize ,bereket /huzur ve geçek demokrasi gelsin .İktidarlar ,adil/dürüst/geniş ufuklu ve gerçekten muktedir olsun. Dargınlıklar /kırgınlıklar/kavgalar/demagojiler,sona ersin .Ülkenin çıkarları /birlikleri ve bütünlüğü gibi konularda ,tam bir mutabakat ve İşbirliği ,gerçekleşsin. Elbette ,bu dilek ve dualarımızın gerçekleşmesi için,hepimize önemli görevler düşmektedir. Sadece oy vermekle ,sorumluluğumuz bitmez.

Asıl olan ,ülkeye ve halkın çıkarlarına devamlı olarak sahip çıkmaktır. İktidarlara –demokratik ve edepli biçimlerde-hesap sormaktır. İcraatları titiz biçimde takip etmek;her gün ,Ankara’ya (SN. Cumhurbaşkanından –Başbakana / Genelkurmay Başkanından –Yüksek Yargı başkanlarına ) mektup / e-mail / telgraf v.b yollarla fikirlerinizi aktarmaktır. (Tasvip ettiklerimiz için teşekkür etmek , karşı çıktıklarımız için de uyarıda bulunmaktır.) _Her toplum , layık olduğu sistemle , idare edilir;Hadisi –i şerefine , ne kadar uymaktayız?Türkiye ,iki asırdır ,niçin bu kadar kötü yönetilmektedir ? İyi yönetimi hak etmediğimiz için .Çok pısırık ,korkak ,vurdum duymaz, şakşakçı ve çıkarıcı olduğumuz için . -27 Mayıs ‘ta lise son sınıf öğrencisi idim.yassı ada rezaleti sırasında Mülkiyede okuyordum. 12 Eylül’de , üniversitede hocalık yapıyordum.28 Şubatta iğrençliği sırasında belediye başkanı idim. Hepsinde de , olayları yakından izleme, ne kadar kolay darbe yapıldığını görme , fırtım oldu.

Halkımızın ,küçümsenmeyecek bir kısmının ne kadar yüreksiz , şakşakçı , pısırık olduğunu görerek kahroldum. 1-)Bu ülkede niçin bu kadar sık ve kolay darbe yapılmaktadır? Niçin ABD ve İsrail , her istediğini yaptırabilmektedir? Niçin , yeniçerilikten bu yana “kazan kaldırma” alışkanlığı hala sürmektedir? Çünkü; a-) Politikacılar korkaktır.Darbelere direnmezler, hemen şapkayı alıp giderler.

Generallerden çok korkarlar . Hiçbir zaman denetim yapamaz hesap soramazlar.Askerin her dediğini emir kabul ederler. (İl defa , generallerin hapse girdiğini , hesap verdiğini gördük.Bu güne kadar hesap soran olmadı.) b-)Kendini entel , aydın , sanatçı ,solcu vb. zanneden kesimler demokrasiyi benimsememişlerdir.Kendilerini halkın üzerinde görürler. Seçim / sandık / oy / gibi kavramlara değer vermez , saygı göstermezler.İflah olmaz şekilde darbe teşvikçisi ve destekçisidirler. c-)CHP (İnşallah Sn .Kılıçdaroğlu bu büyük ayıptan ,Partisini kurtarır )bu güne kadar , tüm darbelerin teşvikçisi, destekçisi ve işbirlikçisi olmuştur. d-)Holding patronları ,/Medya /Barolar /Sendikalar /Üniversite öğretim üyeleri /Yüksek Yargı mensupları /SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI (özellikle Atatürkçü Düşünce derneği- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ,-TÜSİAD – Halkevleri , başta olmak üzere ) /Meslek odaları (TMMOB olmak üzere) hep darbe teşvikçisi ve destekçisi olmuşlardır. (Şüphesiz içlerinde istisnaları da vardır.) Hukuku , demokrasiyi , hiçe saymışlardır. Laikliği ve Atatürkçülüğü istismar ederek her tülü yalanı / iftirayı / baskıyı / şantajı mubah görmüşlerdir.Kendileri gibi düşünmeyenlere kan kusturmuşlardır. e-) Halkımızın önemli bir kısmı , ürkek /pısırık /vurdumduymaz /çıkarcı ve şakşakçı olmuştur.; - 27 mayıs ‘tan birkaç gün önce , Merhum menderes’i İzmir den mahşeri bir kalabalık uğurlamıştı.

Üç masum katledildiği gün sokaklarda sessiz yürüyüş yapan bile kimse olmadı. Ama 27 mayıs mitinglerine ve Evren’in meydan toplantılarına çok büyük kalabalıklar toplanmıştı. Askerlere dalkavukluk yapmak için adeta herkes kuyruğa girmekteydi - Hele , o muhafazakar geçinen tipler ! O , herkese akıl dağıtan tipler! Hemen takkeyi çıkarır fötr şapkayı giyer. Gümüş yüzükler , altın olanla yer değiştirir. Sakallar kesilir, ve darbe mağduru olanlardan fellik fellik kaçılır. (Ms. Ordu’dan inancı sebebiyle ihraç edilenlere kim sahip çıkmıştır. Ama bir bölücü bir hain mahkemeye düşse , hemen yüzlerce yandaş avukatı yanında bulur. Bir inançlı kişi , para ile bile kendini savunacak insanı bulamaz.)Bu arada danışman veya yönetim kurulu üyesi olarak, inancına devamlı olarak tiplere , bol paralar aktarılır. Rüşvet olsun diye devamlı aleyhte çalışmış medyaya, bol bol reklamlar verilir.

Nerede , o; demokrasiye sahip olacak , darbelere karşı duracak ,gerektiğinde tankların üzerine çıkacak , anında meydanları demokrasi için dolduracak , seçtiklerinin arkasında ve tüm mağdurların yanında yer alacak; yüz binler , milyonlar ? Bu güne kadar hiç görmedik. (Halkımız , sadece oy verirken ,cesaret gösteriyor.) 2-)Bu ülkede iktidarlar,gerçek anlamda ne zaman muktedir olacaktır?Ne zaman , tayinle gelenlerin seçimle gelenleri yönetmesi sona erecektir.Ne zaman , tam bağımsız olacak;İsrail / ABD / Ab güdümünden çıkacağız?Ne zaman , hepimiz, gerçek tarihi öğrenme imkanına kavuşacağız? (Abartmalar, iftira ve tefritler , övgü ve sövgüler değil , gerçekler anlatılacaktır?) Ne zaman, her kes eşit olacak, imtiyazlı sınıflar ortadan kalkacak hakimiyet gerçekten / kayıtsız ve şartsız Milletin olacaktır?Ne zaman ,Silahlı Kuvvetlerin okullarında ve tüm birimlerinde demokrasi vurgusu ön plana çıkacak,tek yetkili organın TBMM olduğu anlatılacaktı? Sevgili halkım bütün bunlar , gayret gösterilmeden gerçekleşmez.

Kimse ,imtiyazlarını terk etmek istemez.Baskılar ,küçük görenler , haksızlıklar , eşitsizlikler, zulümler ,istismarlar,tehditler ,imtiyazlı pozisyonlar, sürer gider. Kimse , halkın gücüne karşı galip gelemez.Yeter ki , bu gücü kullanacak;basirete ve cesarete sahip olalım…Haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyelim.Oy vermekle işimizin bittiğini düşünmeyelim…

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank