content Güney Marmara Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
27 Kas

Övgü de Var Yergi de!..

Sahil Yenice köyünün, Türkiye’nin en ünlü protestocusu Oktay Konyar ile birlikte gerçekleştirdikleri eylem, Türkiye genelinde ciddi anlamda bir ses getirdi.

Pazartesi günü İstanbul’daydım. Olayları medyadan öğrenen tanıdıklar ve yine medya mensubu arkadaşlar, Bandırma’daki olayları konuşuyorlardı. Eylemin, ciddi anlamda dikkat çektiği de belli oluyordu.

O günkü yazımda, Sahil Yeniceliler’in aslında kendilerinden daha çok Bandırma için çalıştıklarına dikkat çekip, Bandırma’nın da böylesine bir eyleme kayıtsız kaldığına da işaret etmiştim.

Bu yazımla ilgili birçok telefon aldım. Açanlar övgüde de bulundu, yergide de...

Kimisi olayı çok fazla abarttığımı, eyleme katılan kişilerin siyasi kimliklerinin, eyleme gölge düşürdüğünü, kendi çıkarları için kullandığını söylerken, kimileri de yazının çok yerinde olduğunu ve bu yazımdan sonra inşallah Bandırmalılar’ın daha bilinçli bir şekilde katkıda bulunacaklarını söyledi.

En çok da, yazımda sadece Petrol-iş’ten bahsetmem, biraz alınganlık yaratmış sanırım. Olayın içerisinde sadece Petrol-iş değil, Bandırma Platformu yer alıyormuş. Toplantılar Petrol-iş binasında yapılıp, kararlar burada alındığı için bu örgütün adı daha ön plana çıkıyormuş.

Biz de burada bir eksiğimizi tamamlayalım ve Sahil Yenice köyündeki eylemlerin arkasında destekleyen grup olarak Bandırma Platformunun yer aldığını belirtelim.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank