content

27 Mar

Otizmin Çaresi Antibiyotikler Olabilir mi?

Bağırsaklarımızdaki bakterilerin sağlıklı yaşamak, hastalıklardan uzak kalmak için ne kadar önemli olduğunu gösteren araştırmaların sayısı her geçen gün artıyor.

Bağırsak bakterileri ile ilgisi olduğu iler sürülen hastalıklardan biri de “otizm”.

J. Rodakis, Microbial Ecology in Health and Disease’ de yayınlanan yazısında otistik oğluna untitledboğazındaki streptokok enfeksiyonu için verilen antibiyotiğin otizm belirtilerinde belirgin bir düzelmeye yol açtığını bildiriyor ve bu ilişkinin araştırılması gerektiğini vurguluyor.

Amoksilin isimli antibiyotik tedavisinin dördüncü günüden itibaren çocuğun göz teması ve konuşmasının düzelmeye başladığı, enerjisinin o güne kadar hiç görmedikleri kadar fazlalaştığı bildiriliyor.

Rodakis, otizm antibiyotiklerle tedavi edilsin demiyor ama bağırsak bakterilerinin bu hastalıkta çok önemli olduğuna inanıyor.

Rodakis şunları söylüyor:

Çocuklara antibiyotik vermek çare değil ve bunun zararlı sonuçları da olabilir.

Antibiyotiklerle hastalık belirtilerinin düzelmesinin, otistik çocukları olan birçok anne babanın dikkatini çektiği ve hatta bazılarının çocuklarına bu amaçla rutin olarak antibiyotik verdikleri biliniyor.

Antibiyotiklere cevap veren çocukların incelenmesiyle otizmin biyolojisi hakkında pek çok şey öğrenebiliriz.

Bu müspet tecrübeler yanında bazı ilaçların belirtileri artırmaları da mümkündür.”

Bağırsaklarımızda trilyonlarca bakteri var

Bağırsaklarımızda vücudumuzdaki tüm hücrelerin sayısının 10 misli fazla bakteri yaşıyor ve bunların sağlıklı olmamızda hayati ehemmiyetleri var.

Yediğimiz gıdalardaki besin ögelerini almamızı sağlıyorlar, bağışıklığı geliştiriyor ve metabolizmayı düzenliyorlar.

Mikrobiyotanın basit bir bakteri topluluğu olmadığını vurgulamak için bağırsaklardaki bakteri topluluğunu bir “organ” olarak değerlendirenler olduğu gibi bunlara “ikinci beyin” diyenler de var.

Bağırsak beyin ilişkisi

Arizona Üniversitesi tarafından yayınlanan yeni bir araştırmada otizmi olan çocukların bağırsaklarındaki bakteri çeşitliliğinin otizmi olmayan çocuklara göre daha az olduğu belirlenmişti.

Daha önce yapılan bir çalışmada ateşi yükselen otistik çocukların yüzde 33’ ünün davranışlarında düzelme olduğu bildirilmişti.

Başka bir araştırmada da bağırsak parazitlerinin yumurtalarının yedirilmesinin öfke krizleri, yaramazlık ve tekrarlayıcı davranışları azalttığı tespit edilmişti.

Gelelim neticeye

Obeziteden diyabete, kalp hastalıklarından astım ve alerjilere, kanserlerden depresyona kadar pek çok hastalığın ortaya çıkmasında bağırsak bakterilerinin rolünü gösteren araştırmaların sayısı her geçen gün artıyor.

Pek çok yan etkisi olan ama yerinde kullanıldığında da hayat kurtarıcı olan antibiyotiklerin de otizm tedavisinde hiç değilse bazı vakalarda işe yaraması mümkün olabilir.

Bu makaleyi, hastalıkların çoğunun yanlış hayat tarzından kaynaklandığı veya bu yüzden alevlendiği ve tıpta gözlemin çok önemli olduğu tezlerime bir destek olarak görüyorum.

Kaynaklar

http://www.microbecolhealthdis.net/index.php/mehd/article/view/26382

http://www.healthline.com/health-news/boy-with-autism-improves-on-antibiotics-connecting-gut-bacteria-to-asd-032415#1

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4310852/

 

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank