content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Ara

Operasyon Türkiye’nin Şeffaflaşmasına Neden Olacaktır

Dün sabah Türkiye yeni bir dalga ile uyandı. Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon gündemi değiştirdi.
Dershaneler üzerinden başlayan bilek güreşi, hatta daha önce MİT üzerinden yapılan iktidar kavgası, Hakan Şükür'ün istifası ile başka bir boyuta taşınmıştı.Dünkü operasyon ile iktidar kavgası apayrı bir boyuta ulaşmıştır.
Millet iradesinin temsilcilerine yönelik, siyasi iradeye bağlı emniyet, söz yerindeyse karşı bir darbe girişimi başlatmıştır.
Sakına ‘yolsuzluk bu’ diyerek, başka marta vallar anlatılmasın.

****
Evet bu ülkenin topraklarında yolsuzluklar diz boyu.
Evet bu ülkenin topraklarında milletten toplanan vergilerin nasıl harcandığını bilmiyoruz. Evet, millet, vergilerinin nereye, nasıl harcandığının hesabını soramıyor.
Türkiye'de kamuyu tek denetleyen Sayıştay devreden çıkarıldı. Böylelikle, Sayıştay'ın sorumlu olduğu TBMM devreden çıkarılmış oldu.
Bunlar tartışılacak şeyler.
Milletin vergilerini kullanan her siyasi iktidar denetlenmelidir. Denetlenemeyen iktidarlar yozlaşır. Bu gerçeği bilerek herşey şeffaflaşmalı ve demokratik bir devlete biran önce kavuşmalıyız.
Ancak düne kadar Fetttullah Gülen cemaatine yönelik her türlü küfürü edenler, Hoca efendinin yurt dışında yaşamasına neden olan operasyon-ları çekenler, destekleyenlerin bugün cemaatin yanında durur gibi gözükmeleride iki yüzlülüktür.

****
Dünün ergenekoncu çevreleri ile ceamaatin aynı çizgiye gelmiş olmaları da hayatın bir başka cilvesi...
Düne kadar tüm kurgularını cemaat üzerinden kuranların bugün cemaatin ipine sarılmış olmaları, cemaatten medet umar hale gelmeleri de ayrı bir trajedidir.

****
İktidarda olanlar millet iradesinin temsilcileridir. Ve onun emrinde olan emniyet müdürlüğünün operasyon girişimi öyle yada böyle bir darbe girişimidir.
Kim ne derse desin... Ne söylerlerse söylesinler... Hangi argümanları kullanırlarsa kullansınlar. Yapılan özel bir operasyondur.
Siyasal iktidar bugün tüm çıplaklıklığı ile milletin gözü önündedir. Ancak cemaat ne bir siyasi yapılanmadır ne de bir sivil toplum örgütlenmesidir.

Kendilerinin iddia ettiği gibi hizmet gönüllüleridir. Çünkü hesapları, amaçları siyasal olarak belli değildir. Yoksa bir hizmet gönüllüleri olarak, gerçekten sadece sivil toplum üzerinden bakılacaksa anlaşılabilir birşeydir.
Ancak, bugüne kadar yapılanmalarına, emniyet, yargı, askeri, MİT üzerinden örgütlenme biçimlerine bakınca sivil toplum dışında bir yapılanma olduğu da açık açık görülmektedir.

Yapılması gereken cemaatin siyallaşması ve partisiyle, amaçlarıyla milletin karşısına çıkarak yetki istemesidir.
Sonuç olarak dünkü yapılan operasyon ile Türkiye daha da şeffaflaşacaktır. Cin şişeden çıkmıştır.
Kaybedenler belli kazananlarda bellidir. Cemaatlarin siyasal alan dışına çıkması hızlanacaktır. Yada hızla siyallaşarak millet iradesine talip olacaklardır.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank